Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(16.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Přes svou zaujatost jsou přece jen ta západní média skutečně otevřenější a objektivnější, než ta naše. Kolik reportáží bylo o oslavách Bandery v ukrajinském parlamentu? Nula. Zajímavé. Protože třeba polská média o tom nejen referovala, ale polští politici ostře protestovali a oslavné ódy na nacisty, židobijce a pachatele protipolských, protičeských a protižidovských pogromů museli Ukrajinci vymazat. Ani o tomto incidentu u nás nikdo na veřejnoprávní úrovni neinformoval. Zajímavé. Bandera a jeho nacisty, stvoření a financovaní zločinci terorizovali a vraždili i občany Československa, a to už před vypuknutím války na Podkarpatské Rusi a potom na konci války vraždili na Slovensku.

To, že tady mlčíme ke glorifikaci banderovců, je odporný plivanec do tváře jejich obětí a těch, kdo s těmito zrůdami bojovali. Mimochodem právě dnes 11. července, 11. července 1943 odrána Ukrajinská povstalecká armáda napadla přibližně 150 polských obcí na Volyni, a povraždila přes 10 000 Poláků. Dnes je to výročí. Způsoby vraždění, které předváděli banderovci, nemají obdoby. A je prostě důležité, že taková krutost a utrpení musí být navždy připomínáno. Mimochodem krvavá neděle na Volyni byla vyvrcholením masakru na Volyni, systematického a plánovaného masového vyhlazování civilistů polské národnosti partyzány Organizace ukrajinských nacionalistů Stepana Bandery Ukrajinskou povstaleckou armádou a ukrajinskými civilisty.

Také by bylo myslím velice vhodné, kdyby veřejnoprávní média toto výročí připomněla. Říká se, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Poláci nám ukazují, že mohou bojovat s Rusy, aniž bychom tolerovali nacismus u svého dočasného spojence Ukrajiny. Dokázali to i Američané, kteří sice Ukrajince v boji s Rusy podporují, ale už se od podpory skutečných ukrajinských nacistů distancovali a například zakázali vyzbrojování neonacistů v pluku Azov. Vlastně kolik je reportáží o rozhodnutí americké sněmovny reprezentantů, která v roce 2015 přijala dodatek k zákonu o zahraniční vojenské pomoci, v němž zakazuje americkým instruktorům podílet se na výcviku příslušníků ukrajinského dobrovolnického praporu Azov a blokuje dodávky mobilních protiraketových raket na Ukrajinu? Jak veřejnoprávní Česká televize a Český rozhlas zanalizovaly fakt, že Ukrajinci na český tank namalovali trámové kříže nacistického wehrmachtu? A mimochodem jak reagovala česká vláda?

Vedení veřejnoprávních médií by se mělo stydět a připomenout si naše předky, které nacisté vraždili a mučili a kteří s nacisty bojovali na východě i na západě. Ale politici mají na názor a ideologii právo, pokud jste se rozhodli podporovat vy vládě a tolerovat i nacismus, pak je to vaše volba, ale média, ta veřejnoprávní by měla tato fakta zveřejňovat, analyzovat je a dávat do souvislostí. Namísto toho vládne ve veřejnoprávních médií kolektivní slepota a hluchota k takovým nepohodlným tématům. A za to mají občané nejen platit a ještě si připlatit víc? Za ideologické výplachy mozků? Nevadí mi, že někdo fanaticky věří nějaké ideologii, má na to právo jako každý občan. Vadí mi ale, když veřejnoprávní média placená všemi občany lžou, manipulují a podvádí tím, že se vydávají za nadstranické, objektivní a pravdivé, když to tak ve skutečnosti vůbec, ale vůbec není.

Nebudu tady už připomínat ten notoricky známý případ, že už jsem devět let nebyl pozván do hlavního a nejsledovanějšího politického diskusního pořadu v České televizi Otázky Václava Moravce. Devět let jsem nebyl pozván, přestože ten pořad platí i koncesionáři, voliči SPD. Pane ministře, něco s tím dělejte, pane ministře Baxo, vy máte na starosti média. Vy tady k tomu mlčíte, protože se vám to hodí. Kdybyste byl co proto, tak prostě vyzvete Českou televizi, aby přestala manipulovat vysílání a zneužívat koncesionářské poplatky, jako já už jsem nebyl devět let pozván do hlavního diskusního pořadu a ani jednou jsem neodmítl logicky, protože jsem nebyl ani pozván, a přesto ten pořad platí zjednodušeně řečeno z deseti procent voliči SPD. Vám je to jedno. Protože vám se to hodí, protože jste za ODS. Takže k tomu mlčíte, protože to je pro vás výhodné, že konkurenční opoziční strana je umlčována. Takový vy jste ministr, pan Baxa z Plzně z ODS. Neuvěřitelné. (Ministr Baxa reaguje mimo mikrofon na vystupujícího.) Vy byste tady vůbec na mě neměl mluvit a vy byste se měl radši tady někde schovat, protože to je úplně neuvěřitelné. Vy ještě na mě mluvíte, ještě si tady přisazujete z boku, místo, abyste dělal to, co máte dělat.

Vy máte jako ministr kultury s gesci média, proto taky navrhujete tenhleten zákon, kterým chcete okrást všechny občany v České republice, zavést jim prostě zvýšení daní, protože to není nic jiného než daň, chcete jim zdražit poplatky za televizi a rozhlas. Vy jim chcete, pane ministře Baxo, zpoplatnit i držení chytrých mobilních telefonů, což má dneska možná už většina občanů, chcete zdanit lidem i držení laptopů, počítačů. Ten, kdo má internet, aby platil za televizi, přestože na ní vůbec nekouká a ještě mi tady z boku něco říkáte. Místo abyste to zajistil, aby koncesionářské poplatky nebyly zneužívané. To je jako včera, když chcete odvolávat z Rady České televize Luboše Xavera Veselého jenom z toho důvodu, že tam chcete dosadit svého člověka. Přesto, že se zastal občanů, které paní Vášáryová označila za spodinu. Takový vy jste ministr. K ničemu úplně, k ničemu.

Vy prostě nehájíte veřejnoprávní principy. Vy hájíte ODS prostě, to tak je. A celou dobu tady mlčíte k tomu, že prostě jsou tady zneužívané koncesionářské poplatky. Tohleto je váš přístup, ale to je prostě klasická ODS, takže to tak prostě je a vy jste se vždycky takhle chovali. Takhle to je. Já půjdu dál. Předvolební debata na České televizi k eurovolbám toho byla naprosto ukázkovým případem té manipulace. Česká televize zajistila převahu pětikoalice tím, že pozvala tři předsedy stran koalice SPOLU, přestože měli jednu společnou kandidátní listinu. A tím v hlavní předvolební debatě Česká televize zajistila vládní pětikoalici převahu proti opozici pět na dva. Takže přestože koalice SPOLU měla jednu jedinou kandidátku, tak tam byli předsedové jak KDU-ČSL, tak TOP 09, ODS, pak tam byl Pirát Bartoš, pak tam byl Rakušan z hnutí STAN a pak jsme tam byli za opozici dva, zvládli jsme to s panem Havlíčkem. Pět na dva. To je férovka v podání České televize, přestože koalice SPOLU měla jednu jedinou kandidátní listinu, takže tam měl být za vás jenom jeden.

No jo, ale kam by Česká televize přišla, kdyby se chovala vůči nám fér? To bychom měli na Kavkách revoluci, protože o tom, jaké názory a od koho rozhodují přece oni sami redaktoři v České televizi. Jim patří podle jejich názoru televize, oni si ji před lety takzvaně vyspacákovali. Kvituji malé změny. Je fajn, že Českou televizi opustili fanatici typu Volnera. Připomenu jeden citát, člen Rady České televize a její dnešní místopředseda Pavel Matocha před pár lety řekl - cituji: "Nadpoloviční většina všech stížností, které nám na některé pořady České televize chodí, se týká čtyř lidí, nebo redaktorů České televize. To je Wollner, Fridrichová, Moravec a Železný." Konec citátu dnešního místopředsedy Rady ČT Pavla Matochy. Tuším, že byl tehdy předsedou rady. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP