Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(13.00 hodin)
(pokračuje Ondřej Babka)

Jestli by vám přišlo v pořádku, že dílem Pirátské strany je v tomto zákoně ta zmínka o tom, že tedy ta média veřejné služby budou dohlížet nad potíráním dezinformací. A přesně takovéhle věci, které prostě, kdybyste tady seděli a tu debatu poslouchali, tak by vás to nějakým způsobem muselo zarazit, že pravděpodobně tam jde o dvojí zdanění, že těmhle institucím (tyto instituce?) jako Česká televize a Český rozhlas jako první budeme chránit před tou indexací, vlastně před inflací, že prostě tím otevíráme nějakou Pandořinu skříňku a že pravděpodobně další státní instituce budou následovat. A tohle jsou přesně věci, které, které podle mě, kdybyste slyšeli a tu debatu poslouchali, tak by vás nějakým způsobem určitě musely donutit k zamyšlení.

A na závěr mi dovolte jenom konstatovat, že pokud ten zákon bude schválen v tomto znění, tak jak jej předložilo Ministerstvo kultury do prvního čtení, tak nejen České televizi, i Českému rozhlasu ublíží.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Vzhledem k tomu, že je 13.00 a my jsme si odhlasovali, že 13.00 budeme hlasovat, tak já už neudělím další slovo. Nyní tedy přivolám kolegyně a kolegy z předsálí a nejprve budeme hlasovat o ukončení rozpravy. Budeme víceméně postupovat stejně, jako to bylo při 104. i 107. schůzi Poslanecké sněmovny.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro ukončení rozpravy, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 6, přihlášeno je 172 poslankyň a poslanců, pro 93, proti 70. S tímto návrhem byl vysloven souhlas a ukončili jsme rozpravu.

 

Ptám se pana ministra a pana navrhovatele, pana zpravodaje, zda chcete závěrečné slovo? (Bez odezvy.) Vážení kolegové, pane ministře a pane zpravodaji, chcete závěrečné slovo? Není tomu tak. Budeme tedy hlasovat nejprve o návrzích, které zazněly.

Nejprve dáme hlasovat o předloženém návrhu na zamítnutí tohoto tisku. Eviduji žádost o odhlášení, všechny vás odhlásím, požádám vás, abyste se přihlásili svými kartami. Počet se ustálil.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zamítnutí tohoto tisku, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 7, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 70, proti 94. Návrh byl zamítnut.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu na vrácení předloženého... (Paní poslankyně Schillerová - žádost o umožnění kontroly hlasování.) Omlouvám se, prosím, kontrola hlasování. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Stanislav Fridrich: Omlouvám se všem, hlasoval jsem proti, ale byl jsem pro. Zpochybňuji hlasování. (Komentáře z pléna.) Hlasoval jsem pro, na záznamu mám proti. Zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji, toto je hlasovatelné. Takže:

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zpochybnění hlasování, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 8, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 164, proti 1. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

A já tedy:

 

Zahajuji hlasování a opakovaně se ptám, kdo je pro zamítnutí předloženého návrhu? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 9, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 71, proti 93. Návrh nebyl schválen.

 

Nyní budeme hlasovat o vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vrácení předloženého návrhu, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 10, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 71, proti 90. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro mediální záležitosti jako výboru garančnímu. Je zde návrh na jiný garanční výbor, než je výbor mediální? Nevidím takový návrh, v tom případě:

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru pro mediální záležitosti jako garančnímu výboru? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 11, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 165, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro mediální záležitosti jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru a ptám se, zda je zde návrh na přikázání jinému výboru nebo jiným výborům. Pan poslanec Kolovratník. Prosím. (Hluk v sále.) Ještě než vám udělím slovo, poprosím vás o ztišení, kolegové, ať dobře rozumíme, o čem budeme hlasovat. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Se vší vážností, pokud jste poslouchali naše rozpravy, my jsme o tom mluvili, že to dopadá tvrdě na firmy, na průmysl, vidíme to jako velký problém. Avizoval jsem ve svém vystoupení pozměňovací návrhy na toto téma, tedy na dopad právě do průmyslu, hospodářství, do firem malých, středních i velkých, takže se vší vážností určitě prosím o přiřazení do hospodářského výboru. Je to téma, které tam potřebujeme probrat.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Je zde nějaký další návrh ještě? Nevidím. V tom případě přistoupíme k hlasování.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání hospodářskému výboru, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 12, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 74, proti 59. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Vzhledem k tomu, že v obecné rozpravě padl ještě návrh na doprovodné usnesení, tak dám o něm hlasovat. Nejprve ho přečtu, abyste, kolegyně a kolegové, věděli, o čem budeme hlasovat. Doprovodné usnesení k tomuto tisku zní:

Sněmovna Parlamentu České republiky vyzývá Nejvyšší kontrolní úřad, aby podle ustanovení § 3 odst. 1 písm. a) zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu provedl kontrolu hospodaření České televize a Českého rozhlasu s koncesionářskými poplatky, a to včetně vyhodnocení efektivity, a to nejen aby přezkoumal jejich věcnou a formální správnost, ale také aby posoudil, zda výdaje těchto institucí byly účelné, hospodárné a efektivní.

Tolik text doprovodného usnesení.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro toto doprovodné usnesení, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 13, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro 71, proti 3. Tento návrh nebyl schválen. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP