Čtvrtek 9. června 1927

Začátek schůze v 7 hod. 5 min. večer.

Přítomni:

Předseda: Malypetr.

Místopředsedové: dr Buday, inž. Dostálek, Horák, Slavíček, Zierhut.

Zapisovatelé: Ježek, dr Petersilka.

215 poslanců podle presenční listiny.

Zástupci vlády: ministři dr Mayr-Harting, Najman, dr Nosek, dr Spina, dr Šrámek, dr Tiso.

Z kanceláře sněmovny: sněm. tajemník dr Říha; jeho zástupce dr Záděra.

Předseda (zvoní): Zahajuji 85. schůzi posl. sněmovny.

Dovolené a omluvy oznámené v 84. schůzi platí též pro schůzi 85.

Došla oznámení o změnách ve výborech. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Do výboru ústavně-právního vyslal klub poslanců republikánské strany zeměděl. a malorol. lidu posl. dr Králíka za posl. dr Hallu; klub poslanců čsl. soc. dem. strany dělnické posl. inž. Nečase za posl. dr Meissnera a posl. Johanise za posl. dr Dérera.

Do výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností vyslal klub poslanců čsl. strany lidové posl. Čančaru za posl. Hintermüllera.

Do výboru rozpočtového vyslal klub poslanců komunistické strany v Československu posl. Hakena za posl. Munu; klub poslanců "Vereinigter parlamentarischer Klub des Bundes der Landwirte, der Deutschen Gewerbepartei und der Ungarischen Nationalpartei" posl. Stenzla za posl. Windirsche.

Předseda: Mezi dnešní prvou a druhou schůzí byly tiskem rozdány zprávy.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1040. Zpráva výboru rozpočtového o státním závěrečném účtu republiky Československé za rok 1925 (tisk 854) spolu s účty státního melioračního fondu, státního bytového fondu a dávky z majetku.

1041. Zpráva výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností a výboru rozpočtového o vládním návrhu (tisk 942) zákona, kterým se vláda zmocňuje, aby převzala státní záruku za úvěr určený k výstavbě veletržních paláců v Praze.

Předseda: Přikazuji:

Výborům rozpočtovému a ústavně-právnímu:

1037. Usnesení senátu o vládním návrhu zákona, kterým se mění a doplňují některá ustanovení zákonů o soudním řízení ve věcech občanských a o řízení exekučním.

Výboru ústavně-právnímu:

1038. Usnesení senátu o vládním návrhu směnečného zákona.

Nepřikročím k projednávání pořadu, nýbrž přímo k ukončení schůze.

Před tím ještě sděluji, že schůze výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností, svolaná na zítra dne 10. června 1927, se nekoná.

Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby se příští schůze konala v úterý dne 14. června 1927 ve 3 hod. odpol. s

pořadem:

1. Zpráva výboru zemědělského o vládním návrhu (tisk 222) zákona o zatímní ochraně lesů (tisk 977).

2. Druhé čtení osnovy zákona o provedení úmluvy mezi Československou republikou a republikou Rakouskou ze dne 29. května 1925, a úmluvy mezi Československou republikou a královstvím Italským ze dne 4. května 1926, o plnění smluv o pojištění na život a důchody (tisk 784).

3. Zpráva výboru imunitného o žiadosti hlav. štát. zastupiteľstva v Košiciach za vydanie k trest. stíhaniu posl. dr Labaja pre prečin podľa §u 14, čís. 3 a dvojnásobný prečin podľa §u 14, čís. 1 zákona z 19. marca 1923, čís. 50 Sb. z. a n. (tisk 723).

4. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. správy politické v Praze za souhlas s trest. stíháním posl. Haruse pro přestupek podle §u 7 nař. ze dne 20. dubna 1854, čís. 96 ř. z. (tisk 730).

5. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Bratislavě za souhlas s trest. stíháním posl. Steinera pro přečin podle §u. 15, čís. 1 zákona na ochranu republiky (tisk 732).

6. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Košicích za souhlas s trest. stíháním posl. Kršiaka pro přečin rušení obecného míru podle §u 14, čís. 5 a přečin podle §u 14, čís. 1 zákona na ochranu republiky (tisk 733).

7. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Košicích za souhlas s trest. stíháním posl. Fedora pro čtyřnásobný přečin podle §u 14, čís. 3, přečin podle §u 18, čís. 3 a přečin podle §u 14, čís. 5 zákona na ochranu republiky (tisk 771).

8. Zpráva výboru imunitného o žiadosti adv. komory v Turč. Sv. Martine, ktorá žiada vydať posl. dr Kubiša, pravotára v Žiline, cieľom zavedenia proti nemu disciplinárneho pokračovania (tisk 791).

9. Zpráva výboru imunitného o žiadosti kraj. súdu v Chebu za vydanie posl. Wünscha pre prečin podľa §u 14, čís. 5 zákona na ochranu republiky (tisk 813).

10. Zpráva výboru imunitného o žiadosti sedrie v Užhorode, aby bol vydaný posl. Mondok súdobnému stíhaniu pre prečiny podľa §u 14, čís. 1 a 5 zákona na ochranu republiky (tisk 814).

Jsou snad proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly).

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 7 hod. 10 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP