Pátek 2. prosince 1927

Začátek schůze v 9 hod. 29 min. večer.

Přítomni:

Předseda: Malypetr.

Místopředsedové: Stivín, dr Buday, inž. Dostálek, Horák, Slavíček, Zierhut.

Zapisovatelé: Špatný, Vávra.

254 poslanců podle presenční listiny.

Zástupci vlády: ministři dr Engliš, dr Gažík, dr Hodža, dr Mayr-Harting, Najman, dr Nosek, dr Peroutka, dr Spina, dr Srdínko, dr Šrámek, dr Tiso, Udržal.

Z kanceláře sněmovny: sněm. tajemník dr Říha.

Předseda (zvoní): Zahajuji 113. schůzi posl. sněmovny.

Omluvy a dovolené oznámené ve schůzi 112. platí též pro tuto schůzi.

Přikazuji:

Výboru soc.-politickému:

1304. Vládní návrh zákona o prodloužení účinnosti a doplnění zákona o mimořádných opatřeních bytové péče.

Výboru rozpočtovému:

1305. Vládní návrh zákona, kterým se mění některá ustanovení o poplatkovém ekvivalentu na Slovensku a v Podkarpatské Rusi.

Výboru ústavně-právnímu:

1338. Usnesení senátu k vládnemu návrhu zákona o zmene niektorých predpisov o vymáhaní a účtovaní trôv spojených s trestným pokračovaním pri súdoch na Slovensku a v Podkarpatskej Rusi.

Výboru rozpočtovému:

1339. Usnesení senátu k vládnímu návrhu zákona o pozemkovém katastru a jeho vedení (katastrálního zákona).

Výboru ústavně-právnímu a dopravnímu:

1340. Usnesení senátu k vládnímu návrhu zákona o ryzosti a puncovní kontrole platinového, zlatého a stříbrného zboží (puncovního zákona).

Nepřistoupím k projednávání pořadu, nýbrž ukončím schůzi a podle usnesení předsednictva navrhuji, aby se příští schůze konala v úterý dne 6. prosince 1927 ve 3 hod. odpol. s

pořadem

1. Zpráva výboru pro záležitosti obchodu, průmyslu a živností a výboru zahraničního o vládním návrhu (tisk 1228), kterým se předkládá Národnímu shromáždění prozatímní úprava obchodních styků mezi republikou Československou a republikou Tureckou (tisk 1249).

2. Zpráva výboru pro záležitosti obchodu, průmyslu a živností a výboru zahraničního o vládním návrhu (tisk 1209), kterým se předkládá Národnímu shromáždění dodatková úmluva mezi Československou republikou a Rakouskem ze dne 21. července 1927 (tisk 1250).

3. Zpráva výboru imunitního o žádosti sedrie v Bratislavě za souhlas s trestním stíháním poslance Steinera pro přečiny podle § 14, č. 1 a 5, zločin podle § 1 5, č. 3 zákona na ochranu republiky a § 159 a následující vojenského trestního zákona (tisk 888).

4. Zpráva výboru imunitného o žiadosti okresného súdu pre priestupky v Prahe II za súhlas k trestnému stíhaniu posl. Harusa pre priestupok podľa § 312 trestného zákona (tisk 897).

5. Zpráva výboru imunitného o žiadosti hlavného štátneho zastupiteľstva v Bratislave za súhlas k trestnému stíhaniu posl. Čulena pre zločin podľa § 15, č. 3 a pre prečin podľa § 15, č. 2 zákona na ochranu republiky (tisk 899).

6. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlavního státního zastupitelství v Košicích za souhlas s trestním stíháním poslance Kubicsko pro přečin utrhání na cti podle §§ 1 a 3, odst. II., číslo 1 a 2, § 9, číslo 6 zákonného článku XLI z roku 1914 a dvojnásobný přečin podle § 14, číslo 1 zákona na ochranu republiky (tisk 901).

7. Zpráva výboru imunitního o žádosti okresního soudu ve Strakonicích za souhlas s trestním stíháním poslance Čermáka pro přestupek § 2 a § 19 zákona shromažďovacího ze dne 15. listopadu 1867, číslo 135 ř. z. (tisk 902).

8. Zpráva výboru imunitního o žádosti vrchního státního zastupitelství v Košicích za souhlas s trestním stíháním poslance Kubicsko pro přečin urážky na cti dra Milana Hodži podle § 2 zákonného článku XLI z roku 1914 (tisk 903).

Jsou snad proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 9 hod. 31 min. večer.)





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP