Úterý 18. prosince 1973

Místopředseda ČNR František Toman: Soudružky a soudruzi poslanci, byl vám rozdán návrh na doplňovací volbu poslance Roberta Hendrycha do výboru ČNR pro obchod a dopravu a mým úkolem je, abych tento návrh jménem skupiny navrhovatelů velmi stručně zdůvodnil.

Poslanec Robert Hendrych byl zvolen poslancem České národní rady při doplňovacích volbách na místo, které se uprázdnilo úmrtím poslance Josefa Krále. Při úvaze, do kterého výboru by měl být nový poslanec zařazen, jsme vycházeli ve smyslu jednacího řádu ČNR z potřeb tohoto sboru. Přihlédli jsme k tomu, že poslanci Hendrychovi jako ekonomovi nejsou problémy obchodu a dopravy vzdáleny a že výbor ČNR pro obchod a dopravu pozbyl jednoho člena úmrtím poslance Krále. Proto jsme navrhli zvolení poslance Roberta Hendrycha členem tohoto výboru. Návrh byl samozřejmě s poslancem Hendrychem konzultován a ten s ním projevil plný souhlas.

Doporučuji tedy jménem skupiny navrhovatelů, aby poslanec Robert Hendrych byl zvolen členem výboru ČNR pro obchod a dopravu.

Místopředseda ČNR dr. Vladimír Ambruz: Děkuji soudruhu místopředsedovi za odůvodnění návrhu. Má někdo k předloženému návrhu nějaké připomínky? /Nebyly./ Není tomu tak. Můžeme přistoupit k hlasování.

Kdo, soudružky a soudruzi, souhlasí s tím, aby poslanec Robert Hendrych byl zvolen členem výboru ČNR pro obchod a dopravu, nechť zvedne ruku! /Hlasuje se - přijato jednomyslně./

Tím byl, soudružky a soudruzi, projednán šestý bod dnešního pořadu.  

Soudružky a soudruzi poslanci, jak vám bylo předem sděleno, sejdeme se za půl hodiny v této zasedací síni, to je v 16.40 hodin, abychom vyslechli komentář ministra vnitra ČSR ing. Josefa Junga k vládnímu usnesení o způsobu realizace volebních programů, včetně akce "Z".

Dovolte, abych nyní přerušil schůzi České národní rady. Sděluji vám, že v jednání budeme pokračovat zítra přesně v 8.30 hodin ráno. Děkuji.

/Schůze přerušena v 16.08 hodin./


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP