Středa 19. dubna 1995

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 111. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 88 pro, 20 proti, 42 se zdrželo.

Hlásí se poslanec Kraus. (Poslanec Kraus hovořil z místa, nebylo rozumět.) Byl zpochybněn výsledek hlasování, budeme hlasovat o tomto návrhu ještě jednou. Dovolím si vás odhlásit a požádat vás o novou registraci. Dám hlasovat ještě jednou o prvním návrhu pana poslance Matulky, který se týká § 59, odst. 1.

Kdo je pro jeho přijetí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 112. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Návrh byl přijat poměrem hlasů 99 pro, 24 proti, 42 se zdrželo. Prosím další návrh.

Poslanec Miloslav Výborný: V odst. 1 navrhuje poslanec Matulka nahradit číslovku 10 číslovkou 15. Opět se jedná o § 59. Jde o omezení doby rozpravy.

S tímto rozšířením nesouhlasím. Je to rozšíření z deseti na minimálně patnáct minut.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 113. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 28 pro, 95 proti, 36 se zdrželo.

Poslanec Miloslav Výborný: Dále navrhuje poslanec Matulka vypustit odst. 2 v § 59. Ani s tímto návrhem nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu pana poslance Matulky, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 114. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 26 pro, 90 proti, 39 se zdrželo.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek navrhl v § 60, odst. 1 nový text části třetí věty. Nesouhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 115. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 47 pro, 72 proti, 40 se zdrželo.

Poslanec Miloslav Výborný: U § 60, odst. 2 jsou za sebou podány dva návrhy. Poslanec Řezáč navrhuje časový limit na faktickou poznámku zvýšit ze dvou na tři minuty. Bude-li přijat jeho návrh, nebude již hlasováno o dalším návrhu poslance Matulky, který dokonce navrhuje zvýšit onen limit na pět minut. Domnívám se, že je správné to, co je ve společné zprávě, to je dvě minuty. Nemělo-li by to být méně, ale to už nenapravíme.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 116. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 31 pro, 94 proti, 38 se zdrželo.

Poslanec Miloslav Výborný: Nyní je třeba hlasovat o návrhu poslance Matulky.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Ano, kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 117. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 14 pro, 107 proti, 39 se zdrželo.

Dámy a pánové, je 12.57 h. Šedesátka je hezké číslo. Domnívám se, že nás čeká odhadem ještě takových 45 minut až hodina hlasování o pozměňovacích návrzích, přestože by mělo určitou logiku dokončit hlasování a pak dát šanci klubům. Dovolím si v tomto okamžiku vyhlásit, že skupina Přátel Rakouska se sejde u klavíru nyní na několikaminutovou schůzku. Dále si dovolím na 14.00 hodin svolat organizační výbor a na 14.30 hodin opět sněmovnu k dalšímu jednání.

(Jednání přerušeno ve 13.00 hodin.)

(Jednání opět zahájeno v 15.04 hodin.)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Paní a pánové, hlasovací zařízení se rozběhlo, takže prosím, abyste se všichni zaregistrovali. Zopakuji, že jsme před polední přestávkou hlasovali o posledním návrhu na straně 11, takže v tuto chvíli bychom měli přistoupit k hlasování o návrhu k § 62 na str. 12, ale to už zabíhám do povinností společného zpravodaje, kterému se omlouvám a předávám mu slovo.

Poslanec Miloslav Výborný: V § 62 dosavadní text praví: Opustí-li předsedající předsednický stůl, je schůze přerušena. - Pan poslanec Hrazdíra navrhuje nahradit tento text zněním: O přerušení schůze rozhodne sněmovna hlasováním bez rozpravy. - Mně se jeví, že ten text, ke kterému dospěla společná zpráva, je přinejmenším praktičtější, a proto doporučuji setrvat u společné zprávy, tedy nesouhlasím s návrhem poslance Hrazdíry.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahajuji hlasování č. 118 a ptám se:

Kdo je pro návrh pana poslance Hrazdíry? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo výsledkem: pro 33, proti 50, zdrželo se 16 poslanců. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh pana poslance Kužílka, který je do jisté míry návrhem na změnu systematiky zákona k § 63 odst. 1, máte před sebou v písemném znění. Nebudu jej celý předčítat. Rád bych ovšem upozornil na stanovisko, které k tomuto pozměňovacímu návrhu připojil legislativní odbor Kanceláře Poslanecké sněmovny, který má za to, že by měla být ona věta uvozena slovy "Návrhy jsou zejména" a poté dvojtečka a pokračovalo by se. Nejsem si vůbec jist, zda takovouto změnu můžeme připustit jako upřesnění textu a ponechávám v této věci rozhodnutí na poslanci kolegovi Kužílkovi, zda s takovýmto upřesněním souhlasí či nikoli.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Kužílek se k této věci vyjádří osobně.

Poslanec Oldřich Kužílek: Vážený pane zpravodaji, vzhledem k tomu, že se tuto věc dozvídám až nyní, doufám, že se rozhodnu správně. Domnívám se, že to je obsahově něco jiného, než co při práci komise pro přípravu jednacího řádu a při následných pracích bylo sledováno celým zněním tohoto právě taxativního výčtu různých pozměňovacích návrhů. Pakliže se ukáže, že jsme se v něčem zmýlili, že tam něco chybí, tak to bylo od začátku myšleno tak, že budeme muset někdy za půl roku, za rok uznat svoji chybu a provést novelu. Nikoli však, že budou existovat jakési jiné typy návrhů. Tudíž toto doplnění nepřijímám.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Věc se tuším vyjasnila.

Poslanec Miloslav Výborný: Myslím si, že tím je to jasné. Nesouhlasí-li předkladatel pozměňovacího návrhu s nějakým upřesněním, nemůžeme mu vnucovat tento názor. Návrh byl podán tak, jak byl podán. Já s tímto návrhem v podstatě souhlasím. Hlasujme.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahajuji hlasování č. 119 a ptám se:

Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování skončilo výsledkem: pro 98, proti 8, zdrželo se 25 poslanců. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: V § 63 odst. 2 navrhuje poslanec Kužílek doplnit další věty: Současně může navrhnout, kdy má být projednávání přerušeno. O návrhu na přerušení projednávání rozhodne sněmovna a současně může určit lhůtu, do kdy jí určený výbor předloží stanovisko k přednesenému návrhu. - V souvislosti s tím navrhuje poslanec Kužílek vypustit odst. 3 a 4. Pak také poslanec Kužílek přednesl návrh k § 63 ost. 2 - v první větě vypustit slovo "pozměňovací". Kdyby bylo hlasováno nejprve o návrhu na vypuštění slova "pozměňovací" v první větě druhého odstavce a neprošel pak návrh týkající se doplnění druhého odstavce a vypuštění odstavců 3 a 4, museli bychom návrh poslance Kužílka také promítnout do odstavců 3 a 4. Mně z toho plyne, že logice věci odpovídá, abychom nejprve hlasovali o doplnění druhého odstavce o ony věty, které máte tučně vytištěné, současně s návrhem na vypuštění odstavce 3 a 4.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Domnívám se, že lze přijmout tento způsob. Námitky nejsou. Takže u vědomí navrženého jsem zahájil hlasování č. 120 a ptám se:

Kdo je pro tyto návrhy? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

74 pro, 35 proti, 31 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: V tom případě zůstává k hlasování návrh na vypuštění slova "pozměňovací" v § 63 odst. 2. A s tímto návhrm souhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme v hlasování č. 121, které jsem zahájil.

Ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti němu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 129 poslanců, proti 6, zdrželo se 10 poslanců. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: K § 66 odst. 3 ve větě druhé navrhuje poslanec Páv slovo "hlasování" nahradit slovem "usnesení". To je správný návrh.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování 122.

Ptám se kdo je pro tento návrh pana poslance Páva? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 141, proti nikdo, zdrželo se 6 poslanců. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 67 upravuje, komu se má udělit slovo takříkajíc mimo pořadí. Poslanec Kužílek navrhuje, aby kromě prezidenta republiky, členů vlády a předsedů poslaneckého klubu bylo toto právo dáno i předsedovi a místopředsedům sněmovny. Je věcí vašeho hlasování, jak o tomto návrhu bude rozhodnuto.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme o tom v hlasování č. 123.

Kdo je pro? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 122 poslanců, 12 proti a 15 se zdrželo hlasování. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek dále navrhl, aby 6. odst. § 69 byl nově zařazen jako odstavec 1 v § 74, tedy změnu systematiky. Dle mého mínění tato navrhovaná změna není k dobrému.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme hlasováním č. 124, které jsem zahájil.

Kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 8 poslanců, 73 bylo proti, 71 se zdrželo hlasování. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Další tři návrhy poslance Páva jsou ve skutečnosti návrhem jediným, neboť jinak řadí za sebou paragrafy 69, 70, 71 a 72. To je opět věc, o které jsem hovořil již na začátku, je věcí debaty, zda to řazení, které navrhuje společná zpráva, je dobré, nebo zda toto navrhované řešení je lepší. Přikloním se spíše ke společné zprávě a hlasujme o té věci.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme hlasováním č. 125, které jsem zahájil.

Ptám se kdo je pro tento návrh pana poslance Páva? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 77, proti 21, zdrželo se 46. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: K § 72 odst. 1 a 2 je předložen návrh poslance Hrazdíry. S tímto návrhem nesouhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, zahájil jsem hlasování č. 126.

Ptám se, kdo je pro tento návrh poslance Hrazdíry? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

52 bylo pro, 86 proti, 14 se zdrželo hlasování. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 72 odst. 1 je dotčen i pozměňovacím návrhem poslance Matulky, který navrhuje doplnit tam "Je-li podáno více návrhů, hlasuje se v pořadí, v jakém byly předloženy, a to postupně podle skupin ..." a pak pokračovat dosavadním textem. Myslím, že ten návrh je správný, odpovídá logice projednávání věcí. Rozumím tomu však tak, že samozřejmě tento text bude systematicky zařazen pak tam, kam odpovídá dle již přijatého návrhu poslance Kužílka. Čili o tomto doplnění textu by bylo třeba hlasovat.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, budeme hlasovat hlasováním č. 127.

Kdo je pro návrh poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

91 poslanců se vyslovilo pro, 23 proti a 36 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: S dalším návrhem poslance Matulky na vypuštění slov "a jen předsedající může označení návrhu zpochybnit" nesouhlasím. Týká se to § 72 odst. 1 bod 6, písm. b).

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, zahájil jsem hlasování č. 128.

Ptám se kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování. Hlasování skončilo.

Pro bylo 40, proti 79, zdrželo se 29. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Společná zpráva předpokládá v § 74 odst. 2 hlasování buď pro návrh nebo proti návrhu, nezná možnost zdržení se hlasování. Tuto možnost chce svým pozměňovacím návrhem znovu připustit poslanec Hrazdíra. Domnívám se, že je to věc nadbytečná, a proto nesouhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme hlasováním č. 129.

Ptám se kdo je pro návrh pana poslance Hrazdíry? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro 65, proti 75, zdrželo se 13. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 74 odst. 3 - poslanec Kužílek navrhuje doplnění slov "počínaje poslancem, kterého vylosuje předsedající". To je jistě správné, neboť jinak my, kteří máme příjmení až na konci abecedy bychom na tom byli vždycky buď dobře nebo špatně, jak si to vezmete. Souhlasím s tímto návrhem.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, zahájil jsem hlasování č. 130.

Ptám se kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Kužílka. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 141, proti 8, zdrželo se 8. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek navrhuje v § 74 odstavce 3 a 4 v jejich pořadí zaměnit.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Vyjádření zpravodaje? - Beze slov.

Pokusíme se tedy rozhodnout hlasováním č. 131.

Kdo je pro tento návrh poslance Kužílka? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Pro bylo 88 poslanců, 15 proti, 47 se zdrželo hlasování. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Doplnění odst. 1 v § 75 navrhuje poslanec Matulka. Nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování 132. Kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo. Pro 47, proti 80, 29 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nedoporučuji ani návrh poslance Matulky na vypuštění odst. 2 z § 75.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 133. Kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Matulky? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 25, proti 95, zdrželo se 28. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh poslance Novotného týkající se odst. 6 § 76 doporučuji akceptovat.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 134. Kdo je pro tento návrh pana poslance Novotného? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 121 poslanců, proti 12, 20 se zdrželo hlasování. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Hrazdíra navrhl doplnit do § 77 odst. 2 dvě věty. Rád bych se otázal, zda se jedná o návrh jediný, nebo o návrhy dva. Ony věty jsou - jak by řekl poslanec Špaček - samonosné. (Poslanec Hrazdíra: Bylo to myšleno jako návrh jeden.) V tom případě to nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme v hlasování č. 135, které jsem zahájil. Kdo je pro tento návrh poslance Hrazdíry? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 56, proti 72, 32 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: První věta odst. 5 § 77 upravuje počet poslanců potřebných k ustavení poslaneckého klubu. Poslanec Kužílek navrhuje počet uvedený ve společné zprávě - číslovku pět změnit na deset. Já s jeho míněním souhlasím. Totéž navrhuje poslanec Řezáč.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování č. 136. Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem 111 pro, 26 proti, 22 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nesouhlasím však s návrhem poslance Řezáče, aby byl vypuštěn odst. 2 § 77.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Posoudíme to v hlasování č. 137. Kdo je pro tento návrh poslance Řezáče? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 40 poslanců, proti 85, 34 se zdrželo. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: V tom případě nemá význam hlasovat o dalším návrhu poslance Řezáče, neboť byl promítnutím návrhu předcházejícího.

Místopředseda PSP Jan Kasal: S faktickou poznámkou se hlásí poslanec Matulka.

Poslanec Dalibor Matulka: Hlásím se, protože následuje můj pozměňující návrh a musím se nerad přiznat, že jsem byl asi málo soustředěný, když jsem ho přednášel, a nebo došlo k překlepu. Rád bych upřesnil v textu nikoliv použít "odst. 2 a 4", ale "odst. 2 a 3". Je to překlep, možná můj přebrept, ale z povahy věci vyplývá, o co šlo.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nejsou-li námitky, toto upřesnění pana kolegy Matulky přijmeme.

Poslanec Miloslav Výborný: Myslím, že bych na to býval upozornil asi sám, že se jedná o zjevný omyl. Je to návrh, který je totožný s návrhem poslance Novotného, totiž nahradit poslední větu odst. 2 § 78 větou: "Na takto ustavený klub se nevztahují ustanovení odst. 2 a 3 § 78". S tímto návrhem poslanců Novotného a Matulky souhlasím.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování č. 138. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro bylo 86 poslanců, 24 proti, 52 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 78 odst. 4 navyšuje schválenou výši příspěvků pro poslanecké kluby nevládních politických stran na koeficient 1,3. Poslanci Kužílek a Novotný navrhují odst. 4 vypustit. Mohu zde říci jen tolik, že po dlouhých debatách dospěl ústavně právní výbor k tomu, že toto navýšení tam má být.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme v hlasování č. 139. Kdo je pro návrh pana poslance Kužílka, který je totožný s návrhem pana poslance Novotného? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 56, proti 81, zdrželo se 20. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Matulka navrhuje, aby v § 82 odst. 1 byla doplněna na konci věta: "K projednání vláda předloží vládní programové prohlášení." To však je institut ústavě neznámý a já nedoporučuji akceptovat návrh poslance Matulky.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozhodneme v hlasování č. 140. Kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 54 poslanců, proti 85, zdrželo se 26. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: § 86. Jsou zde dva návrhy, týkající se odst. 2. Nepochybně oba sledují tentýž cíl. Je to návrh poslance Kužílka a návrh poslance Koháčka. Myslím, že nejprve bychom měli hlasovat o těchto návrzích k druhému odstavci. Z nich hodlám doporučit návrh poslance Koháčka a nedoporučit naopak poslance Kužílka.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Budeme hlasovat nejdříve o návrhu poslance Kužílka. Zahájil jsem hlasování č. 141. Kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro se vyslovilo 40 poslanců, proti 56, zdrželo se 62. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Nyní tedy obdobná úprava v pojetí návrhu poslance Koháčka.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dávám hlasovat v hlasování číslo 142 o tom, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Koháčka? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Výsledek je 136 pro, 2 proti, 25 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Kužílek navrhuje ve 4. odstavci text, který máte u § 86 označen bodem 2. Je to nepochybně návrh, který povede k lepší orientaci poslanců. Někteří tuto orientaci nepovažují za nezbytnou, respektive někteří mají za to, že tuto orientaci mohou dosáhnout i pomocí studia Sbírky zákonů a nikoli touto cestou.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji za toto vyjádření. Zahájil jsem hlasování číslo 143 a ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Kužílka? Kdo je proti němu? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji. Hlasování skončilo.

Pro 120, proti 9, zdrželo se 33. Návrh byl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: V odstavci 5 navrhuje poslanec Řezáč dost podstatnou změnu týkající se projednávání zákonů. Tuto změnu nedoporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 144 a ptám se, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Řezáče? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Děkuji.

Hlasování skončilo s výsledkem 55 pro, 81 proti, zdrželo se 23. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Matulka navrhl v odstavci 3 věta třetí v § 86 vložit další slova "nároky na pracovní sílu a administrativu". Jde o součást důvodové zprávy návrhu zákona, která dle mého mínění naprosto není nezbytná.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 145. Ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování?

Hlasování číslo 145 skončilo výsledkem 44 pro, 78 proti, zdrželo se 35. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Matulka navrhl nové znění nově vloženého odstavce 4 v § 86 týkající se možnosti a někdy i nutnosti předkládání prováděcích předpisů spolu s návrhem zákona. Tento návrh poslance Matulky velmi doporučuji.

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dám o něm hlasovat v hlasování číslo 146, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Matulky? Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Výsledek je 152 pro, 1 proti, 7 se zdrželo. Návrh byl přijat.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP