Úterý 27. června 1995

Předseda PSP Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Daliborovi Štamberovi. Ptám se po dalších hlasech do rozpravy. Dalších hlasů není, rozpravu uzavírám. V souhlasu s vyjádřením pana poslance Drápely předkládám tento návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra kultury Pavla Tigrida na interpelaci poslance Jiřího Drápely ve věci ukončení činnosti stálé komise Ministerstva kultury pro národní kulturní památku Rotunda sv. Kateřiny ve Znojmě, uvedenou v tisku 1645 A. 215. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 83 přítomných bylo 41 pro, 15 proti, 13 se zdrželo, 14 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Pokusím se předložit opačný návrh.

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra kultury Pavla Tigrida na interpelaci poslance Jiřího Drápely ve věci ukončení činnosti stálé komise Ministerstva kultury pro národní kulturní památku Rotunda sv. Kateřiny ve Znojmě, sněmovní tisk 1645 A. 216. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete předložený návrh, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 87 přítomných bylo 28 pro, 40 proti, 5 se zdrželo, 14 nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat. Odpověď odkládáme jako nevyřešenou.

Pan ministr kultury Pavel Tigrid odpověděl na interpelaci poslance Jozefa Wagnera ve věci Řádu Maltézských rytířů. Pan poslanec Wagner tu není. Nebudeme proto odpověď projednávat.

Ministr kultury Pavel Tigrid odpověděl na interpelaci poslance Jana Vika ve věci knihy Zoltána Ujváryho "Bezdomovcem ve své vlasti". Sněmovní tisk 1698. Odpověď ve sněmovním tisku 1698 A.

Táži se pana poslance Vika, zda považuje odpověď za uspokojivou. (Ano.) Ano. Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Kdo se do ní hlásí? Nevidím přihlášku do rozpravy, proto rozpravu uzavírám a předkládám tento návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra kultury Pavla Tigrida na interpelaci poslance Jana Vika ve věci knihy Zoltána Ujváryho "Bezdomovcem ve své vlasti", sněmovní tisk 1698 A. Hlasujeme o tomto návrhu usnesení.

Kdo jej podporuje, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování č. 217. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 88 přítomných bylo 71 pro, nikdo proti, 4 se zdrželi, 13 nehlasovalo. Návrh usnesení byl přijat.

Ukončili jsme projednávání odpovědí, které poslancům na jejich interpelace poskytl pan ministr Pavel Tigrid.

Pan ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Václava Franka ve věci protikomunistických vyhlášek, ale my jsme se touto odpovědí už zabývali na popud pana poslance Franka a vyřešili ji, resp. projednali a nevyřešili, ale nic dalšího v této věci podniknout nemůžeme.

Dále pan ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele vozu BMW SPZ 14-69, sněmovní tisk 992.

Prosím o klid, paní poslankyně a páni poslanci. Buďte tak hodní, prosím.

Odpověď ve sněmovním tisku 992 A. Projednávání bylo přeloženo z předchozí schůze na tuto.

Táži se pana poslance Vika, zda považuje odpověď za uspokojivou? (Ne.) Nepovazuje. Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Kdo se do ní hlásí? Nehlásí se nikdo, rozpravu uzavírám a předkládám toto usnesení.

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele vozu BMW SPZ 14-69, uvedenou ve sněmovním tisku 992 A. 218. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete předložený návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 87 přítomných bylo 34 pro, 19 proti, 17 se zdrželo, 17 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Opačné usnesení zní:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele vozu BMW SPZ 14-69, sněmovní tisk 992 A. 219. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 90 přítomných bylo 28 pro, 25 proti, 19 se zdrželo, 18 nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat.

Odkládáme tuto odpověď jako nevyřešenou.

Je zde ještě jednou odpověď na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele, případně uživatele automobilu BMW SPZ BMV 14-69, tisk 1085. Odpověď ve sněmovním tisku 1085 A. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na tuto schůzi.

Ptám se pana poslance Vika, jaká je jeho reakce na tuto odpověď. Nesouhlasná.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Kdo se do ní hlásí? Nehlásí se nikdo. Rozpravu uzavírám.

Předkládám toto usnesení:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele, případně uživatele automobilu BMW SPZ BMV 14-69, sněmovní tisk 1085 A.

220. hlasování rozhodne o tomto návrhu.

Kdo jej podporujete, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 89 přítomných 35 pro, 23 proti, 12 se zdrželo, 19 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Předkládám opačný návrh:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zjištění majitele, případně uživatele automobilu BMW SPZ BMV 14-69. sněmovní tisk 1085 A.

Hlasujeme o tomto návrhu ve 221. hlasování.

Kdo podporujete návrh, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 91 přítomných 32 pro, 24 proti, 18 se zdrželo, 17 nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat. Odpověď odkládáme jako nedořešenou.

Pan ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Jana Vika ve věci přípravy voleb do zastupitelstev v obcích, tisk 1097. Odpověď ve sněmovním tisku 1097 A. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na tuto.

Ptám se poslance Vika, zda do třetice povazuje odpověď za uspokojivou. Ne. Ani tentokrát.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Kdo se do ní hlásí? Nehlásí se nikdo. Rozpravu uzavírám.

Než předložím návrh usnesení, odhlašuji vás a žádám, abyste se znovu zaregistrovali svými registračními magnetickými kartami.

Návrh usnesení zní:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci přípravy voleb do zastupitelstev v obcích, tisk 1097 A.

222. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování?

Z 83 přítomných 37 pro, 19 proti, 16 se zdrželo, 11 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Opačné usnesení:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci přípravy voleb do zastupitelstev v obcích, sněmovní tisk 1097 A.

223. hlasování.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 86 přítomných 33 pro, 24 proti, 17 se zdrželo, 12 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Odpověď pana ministra Jana Rumla na interpelaci poslance Jozefa Wagnera nemůže být projednávána pro nepřítomnost pana poslance.

Pan ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zabezpečení a přípravy voleb do zastupitelstev v obcích v roce 1994, sněmovní tisk 1220. Odpověď ve sněmovním tisku 1220 A. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na dnešní.

Ptám se pana poslance Vika, zda je i ve čtvrtém případě jeho odpověď negativní. Je tomu tak. Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Táži se, kdo se do rozpravy hlásí. Pokud nikdo, rozpravu uzavírám.

Předkládám tento návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zabezpečení a přípravy voleb do zastupitelstev v obcích v roce 1994, sněmovní tisk 1220 A.

224. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete tento návrh usneseni, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 89 přítomných 30 pro, 31 proti, 18 se zdrželo, 10 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Předkládám návrh opačný:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci zabezpečení a přípravy voleb do zastupitelstev v obcích v roce 1994, sněmovní tisk 1220 A.

225. hlasování.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 90 přítomných 36 pro, 25 proti, 15 se zdrželo, 16 nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat. Odkládáme toto téma jako nedořešené.

Pan ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Jana Vika ve věci provokačních výzev uskupení "Antifašistická liga", tisk 1254. Odpověď ve sněmovním tisku 1254 A. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na dnešní.

Pan poslanec Vik popáté odpoví, zda jeho odpověď je negativní. Odpověď je nesouhlasná. Otevírám rozpravu a ptám se po přihláškách do ní. Přihlášky nevidím. Rozpravu uzavírám.

Navrhuji přijmout toto usnesení:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci provokačních výzev uskupení "Antifašistická liga", sněmovní tisk 1254 A.

226. hlasování.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 90 přítomných 29 pro, 29 proti, 16 se zdrželo, 16 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Předkládám opačné usnesení:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jana Vika ve věci provokačních výzev uskupení "Antifašistická liga", sněmovní tisk 1254 A.

227. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 92 přítomných bylo 36 pro, 19 proti, 17 se zdrželo a 19 poslanců nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat. Odkládám odpověď jako nedořešenou.

Ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Jiřího Bílého ve věci občanů, kteří mají narušenou duševní nebo tělesnou integritu, sněmovní tisk 1315. Odpověď se předkládá jako tisk 1315 K. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na dnešní. Ptám se pana poslance, zda považuje odpověď za uspokojivou. Prosím, máte příležitost.

Poslanec Jiří Bílý: Vážený pane předsedo, vážený pane ministře, kolegyně a kolegové, nemohu souhlasit s vyjádřením pana ministra Rumla ohledně úmrtí akademického malíře Antonína Hály, a to z toho důvodu, že v podstatě odpověď, kterou mi dal, je v rozporu s tím, že jsem mu položil další otázku ohledně toho, zda bylo postupováno v této věci jako při vyšetřování trestného činu. Bylo mi řečeno, že ano, ale v dalším vyjádření nebylo řečeno, že byla zde uskutečněna pitva, pouze pitva zdravotní. Tedy z tohoto důvodu nemohu s odpovědí souhlasit.

Předseda PSP Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Bílému. Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Jelikož nevidím, že by se do ní někdo hlásil, uzavírám ji a předkládám tento návrh usnesení.

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jiřího Bílého ve věci občanů, kteří mají narušenou duševní nebo tělesnou integritu, sněmovní tisk 1315 K.

228. hlasování na této schůzi.

Kdo podporujete předložený návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Z 92 přítomných bylo 26 pro, 20 proti, 19 se zdrželo, 27 nehlasovalo. Návrh nebyl přijat.

Předkládám opačné usnesení:

Poslanecká sněmovna souhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Rumla na interpelaci poslance Jiřího Bílého ve věci občanů, kteří malí narušenou duševní nebo tělesnou integritu, sněmovní tisk 1315 K.

229. hlasování. Kdo podporujete tento návrh usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasováni? Hlasování skončilo.

Z 92 přítomných bylo 30 pro, 16 proti, 19 se zdrželo, 27 nehlasovalo. Ani tento návrh nebyl přijat a odpověď je odložena jako nevyřešená.

Ministr vnitra Jan Ruml odpověděl na interpelaci poslance Josefa Valenty ve věci napadení a zranění předsedy poslaneckého klubu SPR-RSČ Jana Vika dne 28. 10. 1994 příslušníky Městské policie v Praze, tisk 1315. Odpověď ve sněmovním tisku 1315 L. Projednávání přeloženo z předchozí schůze na dnešní.

Táži se pana poslance Valenty, zda považuje odpověď za uspokojivou. Nepovažuje. Rozprava je otevřena. Kdo si v ní přeje vystoupit? Hlásí se pan poslanec Vrcha. Máte slovo, pane poslanče.

Poslanec Oldřich Vrcha: Vážené dámy, vážení pánové, chtěl bych k této interpelaci podotknout jednu věc: abyste při tomto hlasování zvažovali, jak hlasujete. Byl zraněn poslanec parlamentu, kterému říkáme demokratický. Pan poslanec nikoho nenapadl a přitom byl napaden policisty. V žádném případě nebudu souhlasit s tím, aby nebyli potrestáni ti, kteří poslance napadli a zbili až skoro k smrti. Prosím vás, uvažujte. Toto se nestalo ani v době totality. Děkuji za pozornost.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP