Čtvrtek 12. února 1998

(Schůze opět zahájena ve 14.46 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, všechny vás vítám na odpolední části našeho dnešního jednání. Prosím všechny, kteří se chtějí tohoto jednání zúčastnit, aby přišli do sněmovny. Před polední přestávkou jsme provedli tajnou volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny a nyní prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Robert Kolář a seznámil nás s výsledkem prvního kola tajné volby místopředsedy Poslanecké sněmovny. Ostatní prosím o klid.

 

100.
Volba místopředsedy Poslanecké sněmovny

 

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s výsledkem tajného hlasování při volbě místopředsedy Poslanecké sněmovny. Jednalo se o první volbu v prvním kole.

K volbě bylo vydáno 172 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 170 platných i neplatných hlasovacích lístků. Dva hlasovací lístky nebyly odevzdány.

Pro poslankyni Zuzku Rujbrovou bylo odevzdáno 45 hlasů, pro poslance Jana Vika bylo odevzdáno 19 hlasů a pro poslance Jaroslava Zvěřinu bylo odevzdáno 56 hlasů.

V prvním kole nebyl nikdo z navržených kandidátů zvolen, do druhého kola postupují paní poslankyně Rujbrová a pan poslanec Zvěřina. Za volební komisi mohu dále konstatovat, že druhé kolo volby je připraveno, a já bych doporučoval, abychom volbu provedli čtvrt hodiny před 16. hodinou, tzn., aby v 15.45 byl zahájen výdej hlasovacích lístků, tak aby do zahájení interpelací proběhlo druhé kolo.

Tolik k volbě místopředsedy Poslanecké sněmovny. Ještě mi dovolte, abych vzhledem k tomu, že jsme přesunuli na příští schůzi bod "Volba členů Rady ČTK", v této souvislosti vyhlásil lhůtu pro podávání návrhů. Tato lhůta je do příští středy do 18. 2. do 16.00 hodin.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Robertu Kolářovi. Připomínám, že jeho návrh na to, aby se druhé kolo volby konalo v 15.45 hodin, jsem zaregistroval, a bude-li to jenom trochu možné, tak mu vyhovím. Pro všechny, kteří mě slyší, druhé kolo volby bude pravděpodobně v 15.45 dnes odpoledne.

Dalším bodem, který je k projednání, je

 

74.
Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 16/1993 Sb.,
o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 283/ - třetí čtení

 

Třetí čtení jsem tímto zahájil a prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Ivan Pilip a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Josef Borák.

Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu obsahuje sněmovní tisk 283/2. Žádám pana poslance Josefa Boráka, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou v tuto chvíli otevírám. Písemné přihlášky nemám. Táži se, zdali místopředseda hodlá k tomuto bodu vystoupit. Zdá se, že tomu tak není, takže rozpravu končím. Ptám se pana ministra, zdali hodlá využít svého práva a vystoupit se svým závěrečným slovem. Není tomu tak. Pan zpravodaj Josef Borák hodlá vystoupit jako zpravodaj? Není tomu tak.

Můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Je 14.49 hodin. Ve 14.51 hodin začneme hlasovat.

Všechny jsem vás odhlásil a prosím o novou registraci.

Dámy a pánové, předávám slovo zpravodaji rozpočtového výboru panu poslanci Josefu Borákovi a prosím vás, abyste zaujali svá místa, zaregistrovali se svými hlasovacími kartami, protože bezprostředně přistoupíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

Dámy a pánové, nechci používat nějakých násilných prostředků ani v oblasti zvuku. V tuto chvíli stále ještě spoléhám na to, že mluvím dostatečně silně a že je mě slyšet ve všech koutech této sněmovny.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP