Čtvrtek 12. února 1998

Poslanec Vladimír Budinský: Druhý pozměňovací návrh se týká 2c). Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 148. Kdo je pro druhý návrh pana poslance Karla Vymětala? Kdo je proti?

Hlasování skončilo výsledkem pro 86, proti 69. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Další, třetí návrh pana poslance Vymětala se týká § 53. Jedná se o zavedení kaucí do tohoto zákona.

Chci jen upozornit, že kauce bude řešit až komplexnější novela, která je zpracovávána. Zřejmě z tohoto důvodu pan ministr nedoporučuje, a ani zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o tom hlasováním pořadové číslo 149. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Hlasování skončilo výsledkem pro 88, proti 74. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Nyní se dostáváme k pozměňovacím návrhům pana poslance Grégra. První jeho návrh žádá vypustit bod f) z § 2b. Vzhledem k tomu, že se jedná o materii, proč vůbec je zde zákon přijímán, pan ministr nedoporučuje a zpravodaj také nedoporučuje.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 150. Kdo je pro? Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro se vyslovilo 50, proti 96. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Můžeme přejít k druhému návrhu pana poslance Grégra, který modifikuje stejný paragraf. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 151. Táži se kdo je pro. Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro 68, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Třetí je pozměňovací návrh pana poslance Grégra. Znovu připomínám, že je tento návrh ve vazbě na první můj pozměňovací návrh. Tento návrh pozdrží účinnost vlastní materie, proč je tento zákon přijímán, až do 1.1.2000. Z toho důvodu předkladatel nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 152. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo výsledkem pro 68, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Další je pozměňovací návrh pana poslance Lukáše. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme hlasováním, které jsem zahájil a které má pořadové číslo 153. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování v tuto chvíli skončilo. Pro se vyslovilo 80, proti 62 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Přecházíme k pozměňovacím návrhům pana poslance Recmana. K jeho návrhu č. 1: pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 154. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro hlasovalo 46, proti 80. Výsledek znamená, že návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Přicházíme k druhému návrhu pana poslance Recmana, který je ve dvou variantách. Nejprve doporučuji hlasovat o variantě A - snížit částku 100 mil. na 30 mil Kč. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové č. 155. Kdo je pro? Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro 42, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Druhá varianta je změnit 100 milionů na 50 milionů. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o tomto návrhu hlasováním, které má pořadové číslo 156. Kdo je pro? Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro 86, proti 71. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Přecházíme k návrhům pod písmenem B. Tam je opět částka 500 milionů ve dvou variantách. Jednou snížená na 200 miliónů a jednou na 250 milionů. Měli bychom hlasovat podle pořadí. Variantu A pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 157. Kdo je pro? Kdo je proti? Hlasování skončilo. Pro 88 proti 78. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Nemá cenu již hlasovat o variantě B.

Můžeme přejít k pozměňovacímu návrhu pana poslance Bratinky, který upřesnil. Znovu připomenu, že se jedná o zvýhodnění firem, které zaměstnávají občany, kteří potřebují zvláštní pomoc, případně občany společensky nepřizpůsobivé. Pan ministr nedoporučuje. Myslím, že je to pochopitelné, kdo tento návrh vznášel a za jakým účelem. Bude korektní, když jak zpravodaj, tak pan ministr se k tomu nebudeme vyjadřovat a sněmovna moudře rozhodne.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 158. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti? Hlasování skončilo výsledkem pro 81, proti 32. Tento návrh přijat nebyl.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Nyní bychom měli ještě odhlasovat první pozměňovací návrh na straně 4, písm. b) - datum účinnosti dnem vyhlášení. Pan ministr doporučuje, zpravodaj také.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 159. Kdo je pro? Kdo je proti? Hlasování skončilo výsledkem pro 101, proti 35. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Budinský: Návrhy, které byly přijaty, a to zejména návrhy pana poslance Vymětala a Recmana, bylo modifikováno usnesení hospodářského výboru. Nyní bychom měli o takto modifikovaném usnesení hospodářského výboru hlasovat jako o dalším návrhu. Myslím si, že bychom takto mohli hlasovat současně o celém návrhu zákona jediným hlasováním.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Byl bych skoro raději kdybychom to promítli do A, a potom hlasovali o celém návrhu zákona. Souhlasil byste s tím?

(Souhlas.)

Je zřejmé, o čem budeme hlasovat? Je.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP