Úterý 24. února 1998

(pokračuje Zeman M.)

Dále, že bychom projednali bod 27, body 101, 95, 87, tj. návrh, na který redukuji své původní doporučení. Tento návrh není v rozporu s žádným dalším návrhem, který byl přednesen v rozpravě.

Ještě dám za chvilečku slovo panu poslanci Krejsovi.

Poté bychom hlasovali o návrhu pana poslance Filipa, aby za bod 87 byl zařazen bod 99, o návrhu pana poslance Janečka, aby před bod 28, protože takto to v pořadí jde, byly předřazeny body 43, 44, 47, 48 a 49. Takto zazněly veškeré návrhy.

Nyní uděluji slovo panu poslanci Krejsovi, aby nás seznámil se svým návrhem.

 

Poslanec Josef Krejsa: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovoluji si navrhnout zařazení nového bodu programu přerušené 20. schůze pod názvem Zpráva poslanců Honajzra a Koláře o cestě na zimní olympijské hry v Naganu.

Věřím, že po historickém úspěchu našich hokejistů, olympijských vítězů, kteří potvrdili starou republikánskou pravdu, že Amerika se musí učit od nás, si rádi vyslechneme dojmy našich kolegů přímo z dějiště olympijských her. Možná se mezi námi najdou i tací, kteří se zeptají, kolik tento výlet daňového poplatníka stál, já ale pevně doufám, že byli z našeho středu vybráni opravdu ti největší a nejlepší fandové hokeje a že tedy přijdou k řečništi zakuklení ve státní vlajku s výkřiky: Hašek na Hrad, Vašek na Hrádeček.

Navrhuji zařadit za návrhy, resp. za změny, které jste navrhl vy, pane předsedo, tedy za bod 87, a žádám, aby o mém návrhu bylo hlasováno ihned. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: O všech procedurálních návrzích bude hlasováno ihned. Nicméně vidím, že se ještě hlásí se zpřesňující poznámkou pan kolega Exner.

Prosím jen o návrhy do pořadu, protože jinak k těmto návrhům není rozprava.

 

Poslanec Václav Exner: Já to, pane předsedo, respektuji, jen se domnívám, že to, co navrhl pan poslanec Bašta, nemůže být akceptováno tak, že prostě a dobře tyto body jsou vyřazeny jeho návrhem, protože pakliže je navrhuje vyřadit z pořadu schůze, v této chvíli už to nemůže sám udělat, musí to sněmovna odhlasovat, podle mého názoru.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Chtěl bych upozornit, že tento návrh, tzn. procedurální návrh, bude samozřejmě zařazen do hlasování.

Takže táži se: kdo si dále přeje vystoupit k programu naší schůze? Pokud tomu tak není, pak budeme postupovat přesně tak, jak doporučil pan poslanec Exner, tzn. pan poslanec Bašta jménem všech dalších navrhovatelů navrhl vyřadit z programu této 20. schůze druhé čtení 243 s tím, že to není zpětvzetí. Rozumíme si naprosto přesně, pane poslanče? Přejde to zřejmě na březnovou schůzi.

Zahájil jsem hlasování o tomto návrhu.

Kdo s ním souhlasí, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové č. 339 se pro návrh vyslovilo 138 ze 159 poslanců, nikdo nebyl proti, takže návrh byl přijat.

Druhý návrh, který jsem předložil já, stručně zrekapituluji. Začneme bodem 27, pokračujeme body 101, 95 a 87.

Zahájil jsem hlasování.

Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové č. 340 byl tento návrh přijat, když získal 140 ze 168 hlasů a 2 byli proti.

Nyní padly dva návrhy, co má následovat za bodem 87. V pořadí, jak byly tyto návrhy předloženy, budeme hlasovat nejdříve o návrhu pana poslance Filipa, aby za bod 87 byl zařazen bod 99.

Zahájil jsem hlasování.

Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové č. 341 tento návrh nebyl přijat, když pro se vyslovilo ze 171 přítomných 66 a proti bylo 71.

Jinak si dovolím konstatovat, že všechny body neprojednané na této 20. schůzi budou automaticky zařazeny na začátek březnové schůze.

Další návrh byl návrh pana poslance Krejsy, doufám, že ho interpretuji správně, byla to Zpráva pánů poslanců Honajzra a Koláře, protože pan poslanec Kolář je nemocný, tedy zřejmě spíše pana poslance Honajzra, o jejich účasti na olympijských hrách v Naganu. Pan poslanec Krejsa rovněž navrhuje zařadit tento bod za bod 87.

Zahájil jsem hlasování.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji k vašemu překvapení (potlesk), že návrh byl přijat v hlasování pořadové č. 342, když 94 ze 166 přítomných bylo pro a 42 proti.

Prosím tedy pana poslance Honajzra, aby se připravil na to, že jeho bod přijde na pořad po bodu 87, tedy možná, když budeme jednat rychle, ještě dnešní večer.

Konečně je zde návrh pana poslance Janečka, abychom ještě před bodem 28, tzn. před zákony v prvním čtení, probrali body 43, 44, 47, 48 a 49.

Zahájil jsem hlasování.

Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové č. 343 byl tento návrh přijat. Přeji všechno nejlepší. Ze 173 bylo 103 pro a 12 proti. Návrh pana poslance Janečka rovněž prošel.

Nyní si vám závěrem, protože už jste na to určitě všichni zapomněli, dovoluji nabídnout zbytek svého návrhu, tzn. poté, co projednáme body pana poslance Janečka, poté, co odstartujeme bod 28 a body další, vám navrhuji, abychom ve středu odpoledne přešli k projednávání bloku mezinárodních smluv, a to v prvním a ve druhém čtení, s tím, že samozřejmě počítám s tím, že v našem jednání budeme pokračovat ještě v pátek dopoledne, takže na první čtení je ještě poměrně dost času.

Zahájil jsem hlasování o tomto svém návrhu.

Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové č. 344 byl i tento návrh přijat tak, že 146 bylo pro, nikdo proti, 175 přítomných.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP