Středa 25. února 1998

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Šulákovi. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Tomáš Květák.

 

Poslanec Tomáš Květák: Paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, protože pan zpravodaj zahraničního výboru Šulák provedl zdůvodnění, které je analogické s rozpočtovým výborem, sděluji pouze jako v předešlých případech, že rozpočtový výbor se touto mezistátní smlouvou zabýval na své 28. schůzi dne 13. listopadu 1977 v rozpravě s ředitelem odboru financí ing. Grebenbauerem. V tisku č. 284/2 doporučil Poslanecké sněmovně s touto mezistátní smlouvou vyslovit souhlas. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Květákovi. K předloženému vládnímu návrhu otevírám rozpravu, do které v tuto chvíli nemám žádnou písemnou přihlášku. Vidím, že ani z pléna se nikdo nehlásí. Proto rozpravu končím. Navrhuji přijmout toto usnesení.

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas se Smlouvou mezi Českou republikou a Libanonskou republikou o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu a majetku, podepsanou v Praze dne 28. srpna 1997.

V tuto chvíli zahajuji hlasování pořadové číslo 370.

Kdo je pro tento návrh usnesení? Kdo je proti tomuto návrhu usnesení?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 370 se z přítomných 165 pro vyslovilo 101, proti nikdo. Tento návrh usnesení byl schválen.

Dalším bodem je bod

 

56.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
Protokol konsolidující Mezinárodní úmluvu o spolupráci
pro bezpečnost leteckého provozu - Evropská organizace pro bezpečnost
leteckého provozu (EUROCONTROL) ze dne 13. prosince 1960,
ve znění pozdějších novel a doplňků (Brusel, 27. června 1997) a těchto jejich příloh:
Příloha I - Statut agentury,
Příloha II - Letové informační oblasti,
Příloha III - Daňová ustanovení,
Příloha IV - Ustanovení o společném systému traťových poplatků
(dále jen "Protokol")
/sněmovní tisk 248/ - druhé čtení

 

Prosím, aby úvodní slovo přednesl ministr dopravy a spojů pan Petr Moos.

 

Ministr dopravy a spojů ČR Petr Moos: Paní předsedající, dámy a pánové, dne 6. listopadu 1997 byl v prvním čtení projednán vládní návrh k vyslovení souhlasu Parlamentem České republiky Protokol konsolidující mezinárodní úmluvu o spolupráci pro bezpečnost leteckého provozu - Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu (EUROCONTROL) - ve znění pozdějších novel a doplňků a čtyř příloh, jak jste slyšeli. K tomuto materiálu podal ministr dopravy a spojů ve svém vystoupení výklad a vysvětlení.

Poslanecká sněmovna přikázala předložit uvedený vládní návrh k projednání hospodářskému výboru. Hospodářský výbor tento materiál projednal dne 13. listopadu 1997 a doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu projednat a schválit tisk 248. Ministerstvo dopravy a spojů se ztotožňuje se stanoviskem hospodářského výboru.

Vzhledem k zájmu a potřebě České republiky se dále aktivně zapojovat do evropských struktur v oblasti řízení a bezpečnosti leteckého provozu považuji za důležité tento materiál schválit. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Tento vládní návrh jsme přikázali k projednání hospodářskému výboru, jehož usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 248/1. Prosím nyní zpravodaje hospodářského výboru pana poslance Zdeňka Švrčka, aby návrh výboru odůvodnil.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, jak už řekl pan ministr Moos ve své zprávě, hospodářský výbor se zabýval tiskem 248 na své schůzi 13.11.1997, a to včetně doplňků a řečených čtyř příloh. Svým usnesením č. 102 doporučil bez jakýchkoli dalších podmínek a dodatků tuto smlouvu schválit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Švrčkovi. Otevírám rozpravu, do které v tuto chvíli nemám žádnou písemnou přihlášku, ani nevidím žádnou přihlášku z pléna. Rozpravu proto končím a navrhuji přijmout toto usnesení.

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas se sjednáním Protokolu konsolidujícího Mezinárodní úmluvu o spolupráci pro bezpečnost leteckého provozu - Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu (EUROCONTROL) - ze dne 13. prosince 1960, ve znění pozdějších novel a doplňků, Brusel 27. června 1997, a těchto jejich příloh: Příloha I - Statut agentury, Příloha II - Letové informační oblasti, Příloha III - Daňová ustanovení, Příloha IV - Ustanovení o společném systému traťových poplatků.

O tomto návrhu usnesení rozhodneme v hlasování pořadové číslo 371, které zahajuji.

Kdo je pro tento návrh usnesení? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 371 se z přítomných 165 pro vyslovilo 98, proti nikdo. Tento návrh usnesení byl schválen.

Než zahájím projednávání dalšího bodu, udílím slovo předsedovi klubu KSČM.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Vážená paní předsedající, paní a pánové, dovolte mi, abych navrhl procedurální věc. Týká se to přesunutí bodu 29 a 32, tj. zákon o cenách, tisk 305/1 a tisk 346 o soudních znalcích a tlumočnících. Prosili bychom tyto dva body projednávat v pátek v dopoledních hodinách. Máme k tomu důvody týkající se zejména odborné analýzy k oběma zákonům, zejména k zákonu o soudních znalcích.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, přiznám se, že váš návrh mne v tuto chvíli trochu překvapil. Očekávala jsem, že padne později, ale přesto je to návrh velmi logický, protože projednávání mezinárodních smluv vzalo rychlejší obrátky, než jsme všichni očekávali. Předpokládá se, že poté, co bude ukončeno projednávání mezinárodních smluv, rozhodne se sněmovna o tom, že bude pokračovat v prvních čteních návrhů zákonů, jak byly po dopolední části přerušeny. V tomto kontextu chápu návrh pana poslance Filipa.

Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci. Zahajuji hlasování pořadové číslo 372, ve kterém rozhodneme o návrhu pana poslance Filipa.

Kdo je pro tento procedurální návrh? Kdo je proti tomuto procedurálnímu návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 372 se z přítomných 125 pro vyslovilo 99, proti 1. Tento procedurální návrh byl přijat a budeme se jím řídit v dalším jednání naší schůze.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP