Středa 20. května 1998

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Hlasování č. 138 bylo prohlášeno za zmatečné.

 

O návrhu pod písmenem b) č. 3 rozhodneme v hlasování pořadové číslo 139, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 139 se z přítomných 179 pro vyslovilo 61, proti 67. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: Další číslice 4 hospodářského výboru je podle mého názoru také nehlasovatelná, protože jsme přijali návrh pana poslance Nečase v úvodu. Další číslici 5 nedoporučuji, pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Hlasujeme tedy o 5. bodu písm. b) v hlasování pořadové č. 140, které zahajuji.

 

Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 140 se z přítomných 179 poslanců vyslovilo pro 48, proti 73. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: Pokud přejdeme k dalšímu bodu pod pořadovým číslem 6, § 8, zpravodaj nedoporučuje doplněk "v oblasti ochrany utajovaných skutečností" s tím, že je nadbytečný. Pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové č. 141 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 141 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 179 poslanců vyslovilo pro 33, proti 99.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: B7: zpravodaj doporučuje, ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové č. 142 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 142 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 pro vyslovilo 142, proti 10.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: B8: zpravodaj doporučuje, pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové č. 143 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 143 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 pro vyslovilo 158, 1 byl proti.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: B9: zpravodaj doporučuje, ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové č. 144 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 144 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj ze 179 přítomných pro vyslovilo 89, proti 67.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: V následujících pozměňovacích návrzích pod písmeny B10 až B17 většinou jde o stejnou formulaci, kdy hospodářský výbor doporučoval přidat tam "bezpečnost pro účely tohoto zákona", případně větu "pro účely tohoto zákona".

Zpravodaj se domnívá, že o všech těchto návrzích lze hlasovat najednou, pokud nebude mít někdo námitky a tuto formulaci považuje za nadbytečnou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo paní poslankyni Fischerové.

 

Poslankyně Eva Fischerová: Předkládám námitku, zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Které, paní poslankyně?

 

Poslankyně Eva Fischerová: Poslední hlasování. Zapomněla jsem číslo.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předchozí poslední hlasování. Bývá dobrým zvykem ještě říci, z jakého důvodu.

 

Poslankyně Eva Fischerová: Je tam "ne" a hlasovala jsem "ano".

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pokud dobře chápu to, co chtěla paní poslankyně Fischerová přednést, pravděpodobně navrhla, aby se hlasovalo o procedurální námitce proti poslednímu hlasování, tzn. proti hlasování pořadové č. 144. Je to tak, paní poslankyně? - Ano.

Budeme tedy hlasovat o procedurální námitce paní poslankyně Evy Fischerové proti hlasování pořadové č. 144.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 145 a ptám se, kdo je pro tuto procedurální námitku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 145 tato námitka byla přijata, když se pro ni ze 180 přítomných pro vyslovilo 148 a 5 bylo proti.

 

Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

Upozornil mě kolega, že jsem se pravděpodobně dopustila chyby, což uznávám, protože zpochybňuje-li se hlasování, není asi zcela korektní provést novou registraci.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: Budeme tedy znovu hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B9. Zopakuji doporučení. Zpravodaj doporučuje, ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové č. 146 znovu rozhodneme o pozměňovacím návrhu B9.

 

Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 146 se z přítomných 177 pro vyslovilo 78, proti 78. Tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím pana zpravodaje, aby pokračoval v přednášení návrhů.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: V mezičase tady proběhla diskuse. Stahuji svůj návrh na hlasování v bloku. Budeme hlasovat podle jednotlivých bodů. Budeme hlasovat o bodu B10. Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo předsedovi klubu KSČM.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Paní předsedající, chtěl bych vyčlenit k samostatnému hlasování bod 14 a 15, protože jak bezpečnostní informační systém, tak kryptografická ochrana se netýká jenom tohoto zákona. Všechno ostatní je možné hlasovat v bloku a tyto dvě věci je třeba vydělit ve zvláštním hlasování.

 

Poslanec Jaroslav Bašta: Tento návrh akceptuji, takže budeme znovu hlasovat o B10, 11, 12, 13, 16 a 17 najednou a zvlášť budeme hlasovat o B14 a B15. Nejsou-li proti tomu námitky, navrhuji, aby bylo hlasováno o B10, B11, B12, B13, B14, B16, B17.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP