Středa 20. května 1998

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní zpravodajko, myslím, že nejčistším řešením této situace bude orientační hlasování o všech třech návrzích, podle kterého stanovíme pořadí, v jakém se o nich bude hlasovat. Jsem přesvědčena o tom, že formulace všech tří návrhů to umožňuje.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dobře, je to možné. Paní předsedající, dejte hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme hlasovat v orientačním hlasování nejprve o variantě ústavně právního výboru, poté o variantě výboru pro veřejnou správu a nakonec o variantě pana poslance Franka. Podle toho, kolik hlasů získá který návrh, stanovíme pořadí, jak se o nich bude hlasovat.

 

V hlasování pořadové číslo 197, které jsem právě zahájila, prosím, aby se vyslovili ti, kteří podporují návrh ústavně právního výboru.

Stanovisko ústavně právního výboru získalo 63 hlasů z přítomných 112.

 

V hlasování pořadové číslo 198 prosím, aby se vyslovili ti, kteří jsou pro variantu výboru pro veřejnou správu.

Varianta výboru pro veřejnou správu získala 14 hlasů z přítomných 160.

 

V hlasování pořadové číslo 199 prosím, aby se vyslovili ti, kteří podporují variantu poslance Franka.

Varianta poslance Franka získala v hlasování pořadové číslo 199 ze 160 přítomných 29 hlasů.

 

Budeme hlasovat nejprve o návrhu ústavně právního výboru, který je uveden jako A 8, poté o variantě poslance Franka, který je uveden pod C 4, a naposledy o variantě výboru pro veřejnou správu, který je uveden pod B 4.

 

V hlasování pořadové číslo 200 rozhodneme o návrhu uvedeném pod A 8.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh ústavně právního výboru. Já se omlouvám, zapomněla jsem požádat o stanoviska zpravodajky a pana ministra. Omlouvám se všem. Hlasování pořadové číslo 200 prohlašuji za zmatečné. Prosím paní zpravodajku o sdělení stanovisek.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Stanovisko zpravodajky k návrhu ústavně právního výboru uvedeného pod A 8 je nedoporučující, pana ministra rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 201 a ptám se, kdo je pro tento návrh ústavně právního výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 201 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 30, proti 93.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dále přistoupíme k hlasování o návrhu C 4 pana poslance Franka. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 202 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 202 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 160 vyslovilo 30, proti 89.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní přistoupíme k hlasování o třetím návrhu, který je uveden pod bodem B4. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko ministra taktéž.

 

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 203 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 203 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 161 pro vyslovilo 33, proti 92.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní navrhuji, abychom hlasovali společně o dalších návrzích ústavně právního výboru, uvedených pod čísly A9, A10, A11, A12, A13, A14, A15, A16, A17, A18. Jedná se o návrhy organizačně technické. Je nějaká námitka proti tomu, aby se hlasovalo o těchto bodech společně?

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo předsedovi klubu KSČM.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, paní zpravodajko, já nevím, jestli je možné hlasovat v tuto chvíli o bodu A11. Jsem přesvědčen, že už to podle předchozího hlasování možné není. Jinak navrhuji hlasování po bodech, abychom se nedopustili chyby. Myslím si, že by to bylo na škodu volebnímu zákonu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o vyjádření paní zpravodajku k hlasovatelnosti bodu A 11, poté udělím slovo panu poslanci Talířovi.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Pokud jde o bod A11, ústavně právní výbor navrhuje, aby byl vypuštěn bod 57 vládního návrhu, který se týká jednodenních voleb. To znamená, že tento bod by se měl odhlasovat, protože to je další ustanovení týkající se jednodenních voleb a my jsme jednodenní volby na začátku novely vypustili, takže musíme vypustit i bod 57. Je to hlasovatelné a mělo by se o tom hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Uděluji slovo poslanci Talířovi.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Dovolím si požádat, aby se zvlášť hlasovalo o bodu A17.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vzhledem k tomu, že proti společnému hlasování byla vznesena námitka panem poslancem Filipem, a tyto body mají jednotlivé číslování z ústavně právního výboru, budeme o nich hlasovat jednotlivě.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Budeme nyní hlasovat o bodu A9. Stanovisko zpravodajky je doporučující, stanovisko ministra rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 204 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 204 tento návrh byl přijat, když z přítomných 160 se pro vyslovilo 129, proti 1.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dále budeme hlasovat o bodu A10. Stanovisko zpravodajky je doporučující, stanovisko ministra rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 205 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 205 byl tento návrh přijat, když z přítomných 160 se pro něj vyslovilo 128, proti nebyl nikdo.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP