(17.00 hodin)

(pokračuje Emmerová)

1. Schvaluje zdravotně pojistný plán Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky na rok 2000, sněmovní tisk 523;

2. bere na vědomí informaci vlády o zdravotně pojistných plánech zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven.

Návrh pana poslance Krásy: "Poslanecká sněmovna žádá organizační výbor, aby na květnovou schůzi Poslanecké sněmovny zařadil bod Volba členů dozorčí a správní rady Ústřední pojišťovny Všeobecné zdravotní pojišťovny."

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Toto jsou návrhy, které zazněly v rozpravě. Myslím, že o návrhu usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví můžeme hlasovat - pardon, ještě nesouhlas. Paní kolegyně Jirousová se hlásí o slovo?

 

Poslankyně Milada Emmerová: Omlouvám se. Byl tam návrh paní poslankyně Jirousové k tomu, aby byl zdravotně pojistný plán Všeobecné zdravotní pojišťovny přepracován.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Musím se zastat paní zpravodajky. Mám pocit, že paní kolegyně Jirousová to neformulovala tak pregnantně jako návrh. Znělo to spíš jako úvaha, že by mělo být toto zváženo - mám ten pocit. Ale dobře, interpretace vystoupení paní poslankyně Jirousové je taková, že byl podán návrh na vrácení.

Toto jsou návrhy, o kterých rozhodneme hlasováním. Nejprve z logiky věci návrh paní poslankyně Jirousové na vrácení tohoto zdravotně pojistného plánu k přepracování.

 

Zahajuji v tuto chvíli hlasování s pořadovým číslem 193. Ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti?

Z přítomných 180 pro 24, proti 118. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní bychom mohli rozhodnout o návrhu usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví jako celku.

Zahájil jsem hlasování číslo 194. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 180 pro 146, proti 23. Návrh byl přijat.

 

Jako poslední rozhodneme o návrhu pana poslance Krásy.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 195. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 180 pro návrh 92, proti 56. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že usnesení bylo přijato. Děkuji paní zpravodajce i panu ministrovi.

 

Dalšími body měly být body, které předkládá pan ministr Mertlík, a to body s pořadovými čísly 18, 76, 93, 99, případně 105.

 

Dalším bodem je

 

18.
Vládní návrh zákona o přechodu některých věcí, práv a závazků
z majetku České republiky do majetku krajů
/sněmovní tisk 440/ - druhé čtení

 

Jednání k tomuto zákonu bylo přerušeno po ukončení podrobné rozpravy. Před námi by mělo být závěrečné hlasování.

Prosím pana poslance Doležala, zpravodaje rozpočtového výboru, aby seznámil sněmovnu se závěry podrobné rozpravy v rámci druhého čtení.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji. Pane předsedající, v podrobné rozpravě byl podán jeden návrh, a to na zamítnutí, který je podmíněný, když nebude přijat návrh na vrácení výboru k novému projednání.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, nechci vás nutit ke sprintu v jednacím sále, neboť za chvíli budeme hlasovat. Prosím všechny, kteří chtějí hlasovat, nechť zaujmou svá místa.

Ještě upozornění pana ministra financí, že by mělo zaznít závěrečné slovo. To skutečně nezaznělo. Máte slovo, pane ministře.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Pavel Mertlík: Děkuji. Moje závěrečné slovo, vážený pane předsedající, dámy a pánové, bude velmi krátké.

Chtěl bych zopakovat a podtrhnout to, co jsem řekl ve svém úvodním slově, totiž že komplexní pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu regionální rozvoj a životní prostředí, který byl základem projednávání v rámci druhého čtení, byl dopracován ve velmi těsné kooperaci jak s Ministerstvem financí, tak s Ministerstvem vnitra coby garantem reformy veřejné správy. Ze strany předkladatele jej považuji za kvalitní východisko pro závěrečné hlasování v rámci třetího čtení a přijetí zákona. Návrh na zamítnutí nepovažuji za věcně zdůvodněný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Vystoupení zpravodaje již zaznělo.

Rozhodneme tedy o návrhu nejprve na zamítnutí, nebude-li schválen, o návrhu na vrácení návrhu výboru k novému projednání.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování s pořadovým číslem 196. Ptám se, kdo je pro to, zamítnout tento návrh zákona. Kdo je proti?

Z přítomných 180, pro 55, proti 103. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní tedy další návrh na hlasování, a to na vrácení návrhu výboru k novému projednání.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 197. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 58, proti 101. Návrh nebyl přijat.

 

Končím druhé čtení tohoto návrhu.

 

Dalším bodem je

 

76.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 61/1996 Sb., o některých opatřeních
proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a o změně a doplnění souvisejících zákonů,
ve znění zákona č. 15/1998 Sb., a některé další zákony
/sněmovní tisk 480/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal vedle místopředsedy vlády a ministra financí zpravodaj ústavně právního výboru poslanec Jiří Bílý. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 480/4.

Otvírám rozpravu, do které se hlásí poslanec František Ondruš.

 

Poslanec František Ondruš: Vážený pane předsedající, pánové ministři, kolegyně a kolegové, dovolte mi jenom, abych uvedl na pravou míru drobný legislativně technický nedostatek, jehož jsem se dopustil při předkládání svého pozměňovacího návrhu. Při jeho čtení jsem byl upozorněn, že jsem nepřečetl odkaz pod čarou na související zákon. Protože jsem pochopitelně pozměňovací návrh předal také v písemné podobě, máte ho ve sněmovním tisku č. 480/4 na straně 10 pod čarou.

Nyní mi dovolte, abych tento nedostatek odstranil. Jedná se o odkaz vztahující se k mému alternativnímu návrhu § 10a odst. 3.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP