(18.50 hodin)

(pokračuje Talíř)

Bude třeba odstranit místa, která na jedné části zákona něco nařizují a definují a v jiné části zákona to umožní obcházet. Bude také třeba si jasně říci, jak bude naloženo s oněmi kvótami, protože jsme byli ujištění, že je docela možné, že budou vysílatelé v ČR, kteří tyto kvóty nebudou plnit, ale že zákon musí jasně definovat, kdy, za jakých podmínek a proč.

To jsou všechno problémy, které nás čekají ve druhém čtení. Chci jen podtrhnout to, že bude velmi záležet na výsledku, k jakému dospějeme na konci druhého čtení, v našem dalším postoji k tomuto zákonu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Talířovi. Hlásí se dále někdo do obecné rozpravy? Není tomu tak, končím obecnou rozpravu. V tuto chvíli se tedy budeme opět zabývat sněmovním tiskem 717. Obecná rozprava byla ukončena, návrh na vrácení ani na zamítnutí nepadl. Budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro vědu, kulturu, vzdělání, mládež a tělovýchovu a stálé komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Má někdo jiný návrh? Pan poslanec Filip. Pro jistotu vás všechny odhlásím a požádám o novou registraci.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, vážený pane ministře, paní a pánové, navrhuji, aby oba návrhy projednal i výbor pro evropskou integraci již vzhledem k tomu, jaký byl obsah hodnotící zprávy Evropské komise vůči České republice.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Přistoupíme k hlasování.

 

V hlasování pořadové číslo 81, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s přikázáním tohoto návrhu výboru pro vědu vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 81 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 126 vyslovilo 120 a 4 byli proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 82 a ptám se, kdo souhlasí s přikázáním tohoto návrhu stálé komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 82 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 94 a 23 bylo proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 83 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu výboru pro evropskou integraci. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 83 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 133 vyslovilo 66 a 53 bylo proti.

 

Současně bylo navrženo, aby lhůta pro projednání tohoto návrhu ve výborech byla prodloužena o 20 dnů. (Hluk v sále.) Prosím o ticho.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 84 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 84 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 136 vyslovilo 124 a 8 bylo proti.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálé komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky a lhůta k jeho projednání byla prodloužena o 20 dnů.

Nyní se budeme zabývat sněmovním tiskem 780. Slovo má pan poslanec Sobotka k procedurální poznámce. Prosím rychle.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Paní předsedající, dámy a pánové, jen bych přednesl procedurální návrh, který se týká bodu 21, 22 a 23, to jsou zákony týkající se dluhopisového programu. Rád bych navrhl, aby se tyto body projednávaly po polední přestávce zítra, to znamená jako první, druhý a třetí bod na zítřejším jednání odpoledne. Tolik můj procedurální návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 85 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 85 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 137 vyslovilo 104 a 8 bylo proti.

 

Budeme se zabývat sněmovním tiskem 780. Obecná rozprava byla ukončena, návrh na vrácení ani na zamítnutí nepadl. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Pan poslanec Filip navrhl přikázat tento návrh výboru pro evropskou integraci. Z pozice předsedající v tuto chvíli musím navrhnout přikázání tohoto návrhu stálé komisi pro sdělovací prostředky, aby to bylo stejné jako u předešlého zákona. Ptám se pana zpravodaje, zda bylo navrženo prodloužení lhůty o 20 dnů? Ano, bylo.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 86 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 86 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 137 vyslovilo 126 a jeden byl proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 87 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu stálé komisi pro sdělovací prostředky. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 87 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 137 vyslovilo 99 a 18 bylo proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 88 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu výboru pro evropskou integraci. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 88 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 136 vyslovilo 72 a 45 bylo proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 89 a ptám se, kdo je pro prodloužení lhůty tohoto návrhu k projednání o 20 dnů. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 89 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 137 vyslovilo 114 a 4 byli proti.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, stálé komisi pro sdělovací prostředky a výboru pro evropskou integraci a lhůta pro jeho projednání byla prodloužena o 20 dnů. Tím jsme projednali prvé čtení tohoto bodu.

V tuto chvíli končím dnešní jednání, budeme pokrčovat zítra v 9 hodin, a to bodem 24 schváleného pořadu schůze, kterým je trestní zákon, poslanecká novela Ivana Langera. Příjemný večer.

 

(Jednání přerušeno v 18.59 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP