(16.50 hodin)
(pokračuje Filip)

To bych rád, aby to bylo zřejmé. Jestli je možné pro druhé čtení připravit doklad, který by říkal, kolik je členů městských policií, obecních policií v České republice, jestli je to zmapováno, jakým způsobem fungují, protože to totiž dává jeden obrázek, kolik lidí je v ozbrojených sborech v České republice. Abychom tady za chvíli neřešili problém z toho důvodu, že je buď někdo policista, obecní policista, nebo je v soukromé bezpečnostní službě, tak abychom neměli většinu občanů ČR ve zbrani. Tomu bych se docela bránil a rád bych viděl takový údaj pro to druhé čtení. Myslím, že to není nic složitého, a že když o to požádáme pana ministra vnitra, že by nám takový údaj pro druhé čtení mohl sdělit.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Slovo má pan poslanec Turek.

 

Poslanec Radim Turek: Upřesnil bych, protože ve své zpravodajské zprávě jsem použil slov, že se domnívám, že bychom měli tento návrh zamítnout, nicméně po diskusi s kolegy říkám, že jsem v obecné rozpravě následně nepředložil návrh na zamítnutí, takže abychom v tuto chvíli měli jasno, že nepadl návrh na zamítnutí tohoto návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Rozumím vám, pane poslanče. Hlásí se dále někdo do obecné rozpravy? Není tomu tak, končím obecnou rozpravu.

Vzhledem k času předpokládám, že ani navrhovatel, ani zpravodaj nechtějí přednášet závěrečná slova. Budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro obranu a bezpečnost. Má někdo jiný návrh? Pan poslanec Beneš má slovo.

 

Poslanec Miroslav Beneš: Prosím výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, nebylo vám příliš rozumět, předpokládám, že jste navrhl výbor pro veřejnou správu. (Ano.) Děkuji. Další návrhy nejsou.

Všechny vás odhlašuji a prosím o novou registraci. Budeme hlasovat o přikázání. Prosím, registrujte se rychleji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 332 a ptám se, kdo je pro přikázání předloženého návrhu výboru pro obranu a bezpečnost. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 332 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 107 vyslovilo 100 a jeden byl proti.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 333 a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 333 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 109 vyslovilo 156 a 34 byli proti.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro obranu a bezpečnost a výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Udílím slovo panu poslanci Břetislavu Petrovi, kterého jsem zaznamenala, že se hlásí s procedurální přihláškou.

 

Poslanec Břetislav Petr: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, chtěl bych zpochybnit své hlasování 316, kdy jsem hlasoval "ano" a ve sjetině mám "ne". Pochopitelně hlasování jako takové nezpochybňuji. Je to řekl bych záznam pro stenozáznam. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Pan poslanec Václavek.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážená paní místopředsedkyně a předsedající, i já chci jen pro protokol uvést, že v hlasování 316 jsem hlasoval "ano" a mám uveden "x". Hlasování nezpochybňuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Vyhlašuji přestávku do 17 hodin, kdy budeme pokračovat ústními interpelacemi na členy vlády.

 

(Jednání přerušeno v 16.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP