(16.10 hodin)

Poslanec Radko Martínek: Pane předsedo, já bych to upřesnil, protože nevím, jestli pan zpravodaj reprodukoval přesně to, co jsem navrhoval. Navrhoval jsem přerušení projednávání tohoto zákona před ukončením podrobné rozpravy, a to do doby, kdy budou projednány ve třetím čtení zákony o krajích, obcích a převodu majetku.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Já jsem tomu, pane poslanče, rozuměl zhruba stejným způsobem. Jen bych si chtěl jednu věc vyjasnit. Pan poslanec Beneš navrhoval přerušit před ukončením podrobné rozpravy. V tom je tento návrh stejný s návrhem poslance Martínka. V čem byl návrh poslance Beneše rozdílný?

 

Poslanec Miroslav Beneš: Pokračovat nejdříve v úterý odpoledne. V tom byl rozdíl.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Na žádost z pléna vás odhlašuji.

 

Vážení kolegové, dám hlasovat o vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 285 ze 156 přítomných 67 pro, 86 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Druhé hlasování bude o návrhu na přerušení rozpravy před ukončením rozpravy podrobné a vrácení se k tomuto bodu v úterý po obědě. (Ze sálu zaznívají protestní hlasy.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? (Ze sálu zaznívají protestní hlasy.)

V hlasování pořadové číslo 286 ze 156 přítomných 64 pro, 79 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím, o čem byla replika a proč se začalo křičet v průběhu hlasování? Slovo má pan poslanec Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Já pochybuji o tom, že ten návrh byl správně formulován. V obecné rozpravě mohu těžko navrhovat přerušení podrobné rozpravy. Já si myslím, že ten návrh měl padnout až v podrobné rozpravě, ale bylo to odhlasováno, takže respektuji výsledek hlasování sněmovny.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Já nevidím sebemenší důvod, pane poslanče, proč by nemohl tento návrh zaznít v libovolné chvíli. Mohl zaznít včera, předevčírem a kdykoliv jindy. Považuji to za naprosto zbytečnou úvahu, která nikam nemíří a ničemu nemůže prospět.

Slovo má pan poslanec Urban.

 

Poslanec Milan Urban: Pane předsedo, dámy a pánové, já myslím, že hluk vyplynul z toho, že nebylo zřejmé, zda se hlasuje o návrhu pana poslance Beneše, nebo o návrhu pana poslance Martínka, který je totožný, liší se pouze tím, že pan poslanec Beneš určil přesné projednávání na úterý odpoledne.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, nezlobte se, zkontrolujte si na stenozáznamu, že já jsem řekl "návrh poslance Beneše, který chce přerušit a projednávat v úterý po obědě". Takto doslova jsem to řekl. Ti, kteří poslouchali, sebemenší spor neměli.

Nyní budeme hlasovat o návrhu poslance Martínka na přerušení před ukončením podrobné rozpravy do doby proběhnutí třetího čtení zákonů o krajích, obcích a převodu majetku. Takto to bylo doslova formulováno, a kdybych to měl formulovat jinak, tak bych musel změnit návrh poslance Martínka.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 287 ze 157 přítomných 102 pro, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme se dostali k podrobné rozpravě, kterou tímto zahajuji. Jako první se do ní přihlásila paní poslankyně Fischerová. Je obrovský počet přihlášek. Já vám přečtu prvních deset: poslanci Škromach, Hofman, Kvapil, Černý, Krátký, Talmanová, Matulka, Plachý, Ouzký.

Paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Eva Fischerová: Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, vážený pane ministře vnitra, dámy a pánové, dovolím si v podrobné rozpravě předložit čtyři stručné pozměňovací návrhy, o nichž se domnívám, že mohou určitým způsobem výrazně zlepšit celkovou situaci. Jsou to pouze drobnosti. První pozměňovací návrh má charakter pozměňovacího návrhu k projednávanému tisku 1160:

Za část III projednávaného tisku se vkládá nová část IV, která zní:

Část IV

Změna zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, ve znění pozdějších předpisů

Čl. IV

Zákon č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, ve znění zákona č. 10/2001 Sb., se mění takto:

1. V příloze č. 2 se v části Ministerstvo zdravotnictví kraj Ústecký na konci textu doplňují tato slova "Územní středisko záchranné služby v Ústí nad Labem, Pasteurova 9, 401 13, Ústí nad Labem, 00829013".

2. V příloze č. 2 se v části Ministerstvo zdravotnictví kraj Budějovický na konci textu doplňují tato slova: "Územní středisko záchranné služby, Boženy Němcové 6, 370 01 České Budějovice, 48199931".

3. V příloze č. 2 se v části Ministerstvo zdravotnictví na konci doplňují tato slova: "Plzeňský kraj, Územní středisko záchranné služby v Plzni, tř. dr. Edvarda Beneše 19, 301 00 Plzeň, 45333009".

Liberecký kraj, Územní středisko záchranné služby v Liberci, Husova 976/37, 460 63 Liberec, 46744991".

Královéhradecký kraj, Územní středisko záchranné služby Hradec Králové, Hradecká 1690, 512 00 Hradec Králové, 48145122".

***




Přihlásit/registrovat se do ISP