Středa 15. ledna 2003

 

(Jednání pokračovalo v 16.16 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené senátorky, vážené poslankyně, vážení senátoři, poslanci, zahajuji přerušené jednání a začnu tím, že vás seznámím s výsledkem druhého kola tajné volby prezidenta republiky.

V zápisu o volbě prezidenta z druhého kola stojí toto: Počet vydaných hlasovacích lístků v Poslanecké sněmovně 200. Počet vydaných hlasovacích lístků v Senátu 81. Počet vydaných hlasovacích lístků celkem je 281. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků v Poslanecké sněmovně je 200. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků v Senátu je 81. Celkový počet odevzdaných platných i neplatných lístků je 281.

Pro Václava Klause bylo v Poslanecké sněmovně odevzdáno 77 platných hlasů. V Senátu pro Václava Klause bylo odevzdáno 32 platných hlasů. Celkem Václav Klaus získal 109 hlasů.

Pro Petra Pitharta bylo v Poslanecké sněmovně odevzdáno 46 platných hlasů. V Senátu 43. Celkem pro Petra Pitharta bylo odevzdáno 89 platných hlasů.

Ve druhém kole tedy nebyl zvolen nikdo a do třetího kola postupuje Václav Klaus a Petr Pithart.

Já dříve než přeruším jednání, vám sdělím, že do této chvíle není rozhodnuto o tom, zda třetí kolo volby bude, nebo nebude zahájeno ještě dnes.

Já bych nyní vyzval předsedy poslaneckých stran a předsedy poslaneckých klubů, aby zahájili jednání, a navrhl jsem, abychom se v této místnosti znovu sešli v 18 hodin, kde bychom se dozvěděli výsledek těchto rokování.

Já bych si dovolil požádat předsedy politických stran a pozvat je na 17.45 hodin do místnosti zvané Hladomorna - (smích v sále) - aby mi sdělili, jak ta jednání dopadla.

Nyní jednání přerušuji.

 

(Jednání přerušeno v 16.20 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP