Pátek 28. února 2003

 

(18.00 hodin)
(pokračuje Klaus)

To říkám s plnou vážností a prosím, abyste mi všichni v tomto ohledu důvěřovali.

Chtěl bych poděkovat i těm, kteří mně nesmírně pomáhali v této věci, chtěl bych poděkovat svým nejbližším, kteří mi dodávali sílu, elán, chtěl bych poděkovat své manželce, která sem před několika minutami do tohoto sálu došla a která je připravena přijmout tuto svou roli, ač ona sama na ni nekandidovala. (Potlesk.)

Chtěl bych opravdu poděkovat všem z politické strany, která mě navrhovala, za veškerou pomoc, všem svým nejbližším spolupracovníkům.

Ale hlavně, a nejde o žádný připravený projev, hlavně bych chtěl říci, že budu usilovat maximálně o to, co jsem se snažil říci ve svém dnešním projevu - že musíme v naší zemí docílit nové míry svornosti, nové míry pohody, aby naše soupeření nebylo nepřátelstvím, abychom si uměli naslouchat a abychom spolu uměli tvůrčím a plodným způsobem spolupracovat.

Všiml jsem si, že v hezkém projevu mého protikandidáta pana profesora Sokola on několikrát zmínil slovo důvěra. Já si myslím, že je obrovskou povinností nás všech, společnou aktivitou prezidenta, vlády, Parlamentu, abychom důvěru občanů této země ve stát a jeho instituce vybudovali, protože jestli nám něco chybí, tak je to skutečně právě toto.

Myslím, že není čas na dlouhé projevy. To podstatné bylo řečeno. Ještě jednou bych chtěl říci, že si nesmírně vážím vaší důvěry a vím, že ji nesmím zklamat.

Novináři se mě hned zeptali, jaký bude můj první krok v roli prezidenta, a já jsem jim odpovídal, že to nebude určitě žádný krok s velkým K, že to bude normální práce, že to bude, jak jsem zvyklý celý svůj život, být první na pracovišti a začít normálním způsobem pracovat. Mohu ubezpečit každého, že zůstávám stát oběma nohama pevně na zemi a že se nebudu vznášet kdesi v nějakých nebetyčných výšinách, protože to by bylo hroznou chybou.

Ještě jednou vám opravdu děkuji za zvolení. (Bouřlivý potlesk.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové senátoři, poslanci, snad mohu nyní říci, že úkol, který jsme měli, se nám dnes podařilo splnit, a mně nic nebrání v této chvíli 3. společnou schůzi obou komor Parlamentu ukončit.

Přeji vám příjemný zbytek dnešního dne.

 

(Schůze byla ukončena v 18.05 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP