Začátek schůze Poslanecké sněmovny
16. července 2002 ve 14.06 hodin

Přítomno: 197 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji druhou schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Schůzi jsem svolal na základě usnesení Poslanecké sněmovny ze dne 11. července t. r. a pozvánka vám byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů.

Poprosím vás, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Paní poslankyně Páralová má náhradní kartu č. 2, pan poslanec Škopík náhradní kartu č. 1, pan poslanec Melčák č. 4, pan poslanec Antonín Sýkora náhradní kartu č. 6.

Nejdříve přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji vám, abychom určili paní poslankyni Jarmilu Boháčkovou a paní poslankyni Lucii Talmanovou. Má někdo jiný návrh?

 

Pokud ne, zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 187 poslanců pro bylo 180 a proti jeden.

Konstatuji, že jsme ověřovatelkami druhé schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Jarmilu Boháčkovou a paní poslankyni Lucii Talmanovou.

 

Prosím jmenované ověřovatelky, aby mi zkontrolovaly přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamem v počítači a poté dohlédly na losování jejich pořadí. Seznamy pak s vylosovaným pořadím budou rozdány do lavic.

Omluvenky tady na dnes nemám, takže dovolte, vážené kolegyně a kolegové, poprvé mezi námi vítám prezidentem jmenovanou vládu České republiky a chtěl bych požádat jejího předsedu Vladimíra Špidlu, aby nám jednotlivé členy vlády představil.

 

Předseda vlády ČR Vladimír Špidla: Dámy a pánové, dovolte mi, abych se ujal této čestné povinnosti a představil vám vládu České republiky jmenovanou včera prezidentem České republiky. Úvodem mi dovolte, abych omluvil ministra vnitra a ministra pro místní rozvoj, protože bohužel, jak se v tomto čase stává častěji, došlo k místním povodním na Moravě, na Blanensku, a oba dva páni ministři se jeli podívat na místo samé. Pan ministr vnitra z pochopitelných důvodů, pan ministr pro místní rozvoj z toho důvodu, že od 1. července je vlastně nový systém náhrady škod v případě takovýchto katastrof a ten je ve správě Ministerstva pro místní rozvoj.

Nyní mi dovolte, abych představil postupně jednotlivé ministry:

pan Pavel Dostál - ministr kultury,
paní Petra Buzková - ministryně školství,
pan Jaroslav Palas - ministr zemědělství,
pan Zdeněk Škromach - ministr práce a sociálních věcí,
pan Jaroslav Tvrdík - ministr obrany,
pan Petr Mareš - místopředseda vlády,
pan Cyril Svoboda - místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí,
pan Pavel Rychetský - místopředseda vlády a ministr spravedlnosti,

***




Přihlásit/registrovat se do ISP