(18.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Takže budeme pokračovat tak, jak navrhl předseda volební komise. Budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech. Prosím, pane předsedo, abyste to vzhledem k tomu, že ne každý poslanec má před sebou vaše usnesení, přečetl.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jestli dovolíte, přečetl bych navrhované členy delegace s tím, že vycházím z toho, že všichni tento materiál máte z minulého zasedání, i když je možné, že si ne každý tento materiál vzal. Přečetl bych návrh těchto členů. Má se volit pět členů.

Navrženi jsou: Němec Oldřich, Šulák Petr, Bratský Petr, Plachý Jaroslav, Exner Václav, Rusová Marie a Karas Jiří.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. O slovo se přihlásil pan poslanec Oldřich Němec.

 

Poslanec Oldřich Němec: Pane místopředsedo, dámy a pánové, vážení kolegové, v tuto chvíli se vzdávám kandidatury do této delegace. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Oldřichu Němcovi, nicméně stejně zbývá šest kandidátů na pět míst, takže budeme muset hlasovat o jednotlivých jménech zvlášť. Myslím, že nejrychlejší bude, když k tomu hlasování přistoupíme.

 

Poslanec Pavel Hojda: Můžeme zahájit hlasování. Nejprve bychom hlasovali o poslanci Šulákovi Petrovi.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 28. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 28 skončilo. Pro se vyslovilo 103 poslanců, proti 22.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále byl navržen poslanec Bratský Petr.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 29 a táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 29 skončilo výsledkem pro 186 a jeden poslanec byl proti.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále byl navržen poslanec Plachý Jaroslav.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 30. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 30 skončilo. Pro 151 poslanců, proti 2.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále byl navržen poslanec Exner Václav.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 31. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 31 skončilo výsledkem pro 44, proti 77.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále byla navržena poslankyně Rusová Marie.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 32. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování s pořadovým číslem 32 skončilo následujícím výsledkem - pro se vyslovilo 111 poslanců, proti 36.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále poslanec Karas Jiří.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 33. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 33 skončilo výsledkem pro 135 a 9 poslanců bylo proti.

 

Pane předsedo, seznamte nás se závěry.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jestli dovolíte, pane předsedající, opět bych si překontroloval výsledky hlasování.

Konstatuji, že v prvém kole byli členy stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě zvoleni následující poslanci a poslankyně: Šulák Petr - 103 hlasů pro, Bratský Petr - 186 hlasů pro, Plachý Jaroslav - 151 hlasů pro, Rusová Marie - 111 hlasů pro, Karas Jiří - 135 hlasů pro. Je to pět členů.

Nezvolen byl poslanec Exner Václav, který získal 44 hlasů pro.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Tím volba členů stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění OBSE byla ukončena. Můžeme přistoupit k další volbě.

 

Poslanec Pavel Hojda: Následující hlasování je hlasování o jednotlivých kandidátech do stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem. Navrženo je 15 členů, zvoleno má být 15 členů. Já tyto navržené členy přečtu: Ekert Milan, Kraus Michal, Laštůvka Vladimír, Rouček Libor, Kužvart Miloš, Beneš Miroslav, Klaus Václav, Mallotová Helena, Zahradil Jan, Kohlíček Jaroslav, Šenfeld Josef, Marková Soňa, Holáň Vilém, Šojdrová Michaela, Bielesz Marian.

S ohledem na to, že bylo navrženo přesně tolik kandidátů, jako má být zvoleno členů, doporučuje volební komise, aby se o všech navržených hlasovalo en bloc. Pokud má někdo připomínku, ať ji vznese.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: To je otázka, kterou bych položil i já, takže ji pokládám, a protože není nikoho, domnívám se, že mohu zahájit hlasování, které má pořadové číslo 34.

 

Táži se, kdo je pro to, aby těchto 15 kandidátů se stalo členy stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem? Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování s pořadovým číslem 34 skončilo výsledkem pro 192, jediný poslanec byl proti. Myslím, že mohu konstatovat, že těchto 15 kandidátů bylo zvoleno.

 

Poslanec Pavel Hojda: Ano, jen to potvrzuji. Nyní budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech do stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO. Pět nejúspěšnějších by se mělo stát členy a ostatní náhradníky, ale tak to bylo předloženo v původním materiálu. Opět bych z jednání volební komise navrhl následující postup. Tak jak bylo navrženo z jednotlivých klubů, budu jmenovat nejprve návrhy členů, o kterých by se hlasovalo en bloc, a dále pět náhradníků, o kterých by se hlasovalo rovněž en bloc.

Za členy jsou navrženi tito poslanci a poslankyně - poslankyně tam není, takže poslanci: Rouček Libor, Titz Miloš, Fajmon Hynek, Nečas Petr a Parkanová Vlasta. Je tady poslankyně, omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, dámy a pánové, nejsou-li námitky, zahajuji hlasování pořadové číslo 35 a táži se, kdo je pro to, aby těchto pět kandidátů se stalo členy stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 35 skončilo výsledkem pro 156, proti 32.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Za náhradníky byli navrženi tito poslanci: Turek Radim, Seďa Antonín, Doležal Vladimír, Svoboda Pavel a Škopík Jan.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Rozhodneme v hlasování, které má pořadové číslo 36. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Mohu vyhlásit výsledky hlasování, které má pořadové číslo 36. Pro se vyslovilo 154 poslanců, proti 32.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP