(12.10 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tom rozhodneme v hlasování číslo 63, které zahajuji. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 63 z přítomných 186 poslanců pro 178, proti nikdo, nehlasovalo 8. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za členku stálé komise pro kontrolu činnosti BIS je navržena poslankyně Taťána Fischerová.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tom rozhodneme v hlasování číslo 64. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 64 z přítomných 184 poslanců pro 112, proti 14, nehlasovalo 58. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky je navržen poslanec Jan Škopík.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tom rozhodneme v hlasování číslo 65. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 65 z přítomných 185 pro 163, proti jeden, nehlasovalo 21. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za členku stálé komise pro kontrolu činnosti Vojenského obranného zpravodajství je navržena poslankyně Vlasta Parkanová.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Přistoupíme k hlasování číslo 66. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 66 z přítomných 186 pro 138, proti 6, nehlasovalo 42. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila členem mandátového a imunitního výboru poslance Bohuslava Zárubu, členkou stálé komise pro kontrolu činnosti BIS Taťánu Fischerovou, členem stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky poslance Jana Škopíka a členkou stálé komise pro kontrolu Vojenského obranného zpravodajství Vlastu Parkanovou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Končím tuto volbu. Požádám předsedu volební komise, aby zůstal, protože se budeme zabývat bodem

 

8.
Návrh na volbu vedoucích stálých delegací Parlamentu
do meziparlamentních organizací

 

Prosím, aby se ujal slova předseda volební komise Pavel Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Jen bych připomněl - jak usnesla Poslanecká sněmovna při včerejším jednání, bude současně řešen i bod 7, tj. druhé kolo první volby předsedkyně stálé komise.

Ve stanovené lhůtě byly volební komisi poslaneckými kluby předloženy návrhy na volbu vedoucích stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací. Poslaneckými kluby byli navrženi na vedoucí stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací jako kandidáti tito poslanci a poslankyně:

1. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy poslanec Miroslav Ouzký, ODS, a poslanec Miloslav Ransdorf, KSČM,

2. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě poslankyně Marie Rusová, KSČM, a poslanec Petr Šulák, ČSSD,

3. na vedoucího stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem poslanec Jaromír Kohlíček, KSČM, a poslanec Jan Zahradil, ODS,

4. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO poslankyně Vlasta Parkanová, KDU-ČSL,

5. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie poslanec Milan Ekert, ČSSD, a poslanec Vladimír Koníček, KSČM,

6. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Shromáždění Západoevropské unie poslanec František Pelc, US-DEU,

7. na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Středoevropské iniciativy poslanec Josef Janeček, KDU-ČSL, a poslankyně Kateřina Konečná, KSČM.

Jedná se o dvoukolovou volbu většinovým způsobem a tajným hlasováním. Prosím, pane předsedající, abyste k navrženým kandidátům otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu. Písemnou přihlášku nemám, o slovo se ani nikdo nehlásí. Rozpravu tedy končím.

Zároveň přerušuji tento bod a otevírám bod

 

7.
Návrh na volbu předsedů zřízených stálých komisí Poslanecké sněmovny

 

Tento bod jsme otevřeli v úterý.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jen připomínám, že v bodě č. 7 nebyl zvolen předseda stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Do druhého kola postoupila poslankyně Hana Marvanová. Volba se může uskutečnit nyní.

Navrhuji, aby byly vydávány lístky po dobu 25 minut, sčítání bude po dobu 45 minut. Tedy cirka hodinu a deset minut potřebujeme na konečné vyhlášení výsledků voleb.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Hlásí se někdo do rozpravy k tomuto bodu? Není tomu tak. Písemnou přihlášku nemám, rozpravu tedy končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Měl jsem zde dotaz, zda by následovalo druhé kolo. Druhé kolo by mohlo následovat na další schůzi. Nyní by se mohla konat pouze druhá volba prvého kola u vedoucích stálých delegací Parlamentu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Můžeme zahájit volbu. K vyhlášení výsledků voleb se sejdeme ve 13.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.18 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP