(13.40 hodin)
(pokračuje Hojda)

Volební komise je schopna připravit druhé kolo první volby do jedné hodiny, ale usnesla se na doporučení parlamentu, aby se druhé kolo první volby uskutečnilo při následující schůzi parlamentu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Slyšeli jste návrh, který je pravděpodobně potřeba procedurálně odhlasovat. Znamená to, že druhé kolo první volby nebudeme konat na této schůzi, ale toto druhé kolo první volby bychom konali na schůzi následující v říjnu, což je doporučení volební komise. K tomuto procedurálnímu návrhu neotevírám rozpravu, protože se o procedurálních návrzích hlasuje bez rozpravy.

 

Zahajuji hlasování číslo 67 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? - Musím prohlásit hlasování za zmatečné, protože mi přestal běžet na displeji čas. Odhlašuji vás a žádám o novou registraci. Předpokládám, že všichni, kteří se chcete zúčastnit hlasování, jste přítomni.

 

Protože hlasování číslo 67 bylo zmatečné, budeme hlasovat o návrhu volební komise v hlasování číslo 68, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 68 z přítomných 154 poslanců pro 146, proti 2. Návrh volební komise, aby druhé kolo první volby delegace do parlamentního shromáždění OBS proběhlo na následující schůzi sněmovny, byl schválen.

 

Protože jsme vyčerpali tu část programu, kterou můžeme dělat bez časového určení, přerušuji naše jednání do 16 hodin, kdy zahájíme poslední bod naší třetí schůze, kterým jsou ústní interpelace na předsedu vlády v 16.00 hodin a v 17.00 hodin na členy vlády ČR.

Přeji vám hezké odpoledne.

 

(Jednání přerušeno v 13.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP