(Jednání pokračovalo v 16.01 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Dovolte, abych zahájila odpolední část našeho jednání. Vítám vás na ní srdečně.

A touto částí bude bod číslo

 

15.
Ústní interpelace

 

které jsou určeny předsedovi vlády České republiky nebo vládě České republiky.

Při zahájení 3. schůze Poslanecké sněmovny jsme za účasti ověřovatelů vylosovali pořadí poslanců, v němž budou vystupovat a podávat ústní interpelace nejprve na předsedu vlády pana Vladimíra Špidlu či na vládu České republiky, a to v čase od 16 do 17 hodin, na ostatní členy vlády pak od 17 hodin. Seznamy poslanců podle vylosovaného pořadí vám byly v úterý rozdány do lavic.

Vzhledem k tomu, že pan předseda vlády Vladimír Špidla se písemně omluvil ze své účasti na této části interpelací s tím, že důvodem jeho neúčasti je stále ještě probíhající návštěva v záplavových oblastech v Jihočeském kraji, zeptám se nyní jediného přihlášeného do tohoto bloku interpelací pana poslance Hynka Fajmona, zda chce i za této situace přednést svou interpelaci.

Dodávám, že pan předseda vlády je povinen vám písemně odpovědět do 30 dnů. Pokud byste se vzdal této možnosti, propadala by vaše interpelace, musel byste ji vznést někdy později. Vidím, kýváte na mne, že chcete. Prosím, uděluji vám slovo.

 

Poslanec Hynek Fajmon: Vážený nepřítomný pane předsedo vlády, dámy a pánové. Moje interpelace se týká vládního prohlášení, konkrétně závazku vlády přispět k vyváženému územnímu rozvoji státu. V kapitole Regionální rozvoj se vláda zavázala k tomu, že vypracuje státní programy regionálního rozvoje u postižených oblastí. Mezi ty bezesporu patří také bývalé vojenské prostory obsazené sovětskou armádou. Moje otázky tedy znějí následovně.

Za prvé. Vypracuje vláda takový program pro vojenský prostor Milovice-Mladá a Ralsko?

Za druhé. Kdy tento program bude předložen?

A za třetí otázka zní: Jaký postoj zaujímá vláda ve věci prodeje letiště Milovice-Mladá?

A za čtvrté. Jaký postoj zaujímá vláda ve věci záměru výstavby zkušebního polygonu automobilky Škoda auto v bývalém vojenském prostoru Milovice-Mladá?

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám také, pane poslanče.

Všechny ostatní si dovolím upozornit, že tato interpelace na předsedu vlády byla jediná. Proto tento blok interpelací končím.

V 17 hodin budou následovat ústní interpelace na ostatní členy vlády, tak jak o tom pojednává jednací řád. Děkuji vám zatím.

 

(Jednání přerušeno v 16.05 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP