Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. října 2002 v 9.04 hodin

Přítomno: 183 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, zaujměte svá místa v jednacím sále, neboť právě v tuto chvíli zahajuji šestý jednací den 6. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny ty, kteří si cestu do jednacího sálu již našli, srdečně vítám.

Pokud máte identifikační karty, prosím, abyste se přihlásili, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Je mou povinností na úvod vás informovat o tom, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali kolegové Hynek Fajmon - účast na zasedání EDU v Lisabonu, Václav Klaus - účast na mezinárodní konferenci v Mexiku, Petr Nečas - naléhavé rodinné důvody, Miroslav Svoboda - hospitalizace po operaci ramene, Milan Urban - nemoc, Pavel Svoboda a Jaroslav Zvěřina - účast na konferenci výborů pro evropské záležitosti národních parlamentů EU a kandidátských zemí a zástupců Evropského parlamentu v Dánsku.

Současně se také omlouvá ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda pro účast na zasedání EDU v Lisabonu. Z vlády se dále omlouvá paní ministryně Součková na dopolední část jednání z důvodu plánovaného důležitého jednání a ministr Jiří Rusnok do 13. hodiny z důvodu zahájení plenárního zasedání Mezinárodní unie úvěrových a investičních pojišťoven tzv. Bernské unie.

Pan kolega Antolák má náhradní kartu č. 1.

Vážené kolegyně a kolegové, na dnešní den máme pevně zařazený blok druhých čtení, nicméně při jednání Poslanecké sněmovny nic není možné považovat za definitivní. V kontextu toho, co jsem řekl, vám sděluji, že bod č. 77 - železniční vozy - můžeme projednávat až od 11 hodin. U bodu 87 - branný zákon - lhůta od rozdání usnesení výboru uplyne zítra, 17. 10., v dopoledních hodinách. Je třeba počítat s tím, že bod č. 77 budeme projednávat až po 11. hodině.

Jak jsem byl informován, také je možné, že vás požádám o mírné posunutí bodu č. 83, tedy zákona o referendu, z důvodu dojezdu paní senátorky Lastovecké z Brna do Prahy a jejího možného několikaminutového opoždění.

V každém případě z toho, co jsem řekl, vyplývá, že bychom měli nejprve hlasováním rozhodnout o přeřazení bodu č. 87 na zítřejší jednání. Osobně se domnívám, že bychom jej mohli zařadit jako třetí bod zítřejšího dopoledního jednání - zítra dopoledne bod 87 z důvodu lhůt.

 

Zahájil jsem první procedurální hlasování a prosím, abyste se vyjádřili souhlasně k přeřazení bodu 87 na zítřek jako třetího bodu. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 122 pro návrh 102, proti nikdo, návrh byl přijat. Tento bod jsme přeřadili.

 

Současně sděluji, že paní poslankyně Boháčková má náhradní kartu č. 5.

Znamená to, že dnes dopoledne bychom měli začít naše jednání bodem 79, poté 81 a poté 83.

Pokud paní senátorka nebude přítomna, projednávali bychom bod 85 a potom bod 83 a 89. Samozřejmě, že je možné průběh jednání ještě aktuálně upravit v případě, kdy nebudou v rámci druhého čtení předneseny žádné pozměňovací návrhy, takže by po příslušných druhých čteních mohlo následovat čtení třetí. Tolik procedura na úvod.

 

V kontextu toho, co jsem řekl, zahajuji projednávání bodu

 

79.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci
a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování
a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), a zákon č. 86/2002 Sb.,
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší)
/sněmovní tisk 63/ - druhé čtení

 

Předložený návrh uvede z pověření vlády ministr životního prostředí Libor Ambrozek. Prosím, pane ministře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP