(Na žádost klubu ČSSD přestávka prodloužena. Jednání pokračovalo v 10.16 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně, vážení kolegové, prosím, zaujměte svá místa, zejména ti z nás, kteří se tak dlouho radili. Prosím bývalé, současné i budoucí ministry, aby rovněž zaujali svá místa. Budeme pokračovat v jednání.

 

Dalším bodem je

 

81.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb.,
o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů České republiky v sociálním zabezpečení,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění
sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 67/ - druhé čtení

 

Tento návrh z pověření vlády uvede ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach.

 

Ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, po vyjasnění při projednávání ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví si myslím, že bylo nalezeno řešení některých diskutabilních bodů, na které byly různé názory. Vzhledem k tomu, že se jedná v podstatě o legislativně technické úpravy, si myslím, že nemá cenu dále to komentovat.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tento návrh jsme v prvním čtení přikázali k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, jehož usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 67/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru, pan kolega Stanislav Grospič.

Všechny ostatní kolegy prosím, aby se vrátili na svá místa, resp. aby nás opustili.

(V sále je velký hluk.)

Promiňte, pane zpravodaji, chtěl bych poprosit hlouček po mé pravici, jakkoliv jsou tam politici, které bych zařadil někam jinam... Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Stanislav Grospič: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, výbor pro sociální politiku a zdravotnictví na své mimořádné schůzi dne 11. října 2002 projednal z přikázání sněmovny vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů České republiky v sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 67. Obdrželi jste usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví č. 23 ke sněmovnímu tisku 67/1 k výše uvedenému vládnímu návrhu zákona.

Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví se usnesl po odůvodnění prvního náměstka ministra práce a sociálních věcí Petra Šimerky a po zpravodajské zprávě na tomto usnesení:

Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví

I. doporučuje Poslanecké sněmovně, aby vyslovila souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů České republiky v sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 67/, a aby přijala k tomuto návrhu tyto změny a doplnění:

1. Bod 11 zní: 11. V § 29 odst. 6 písm. a) se slovo "zařazení" nahrazuje slovem "zařazenému" a za slova "obecního úřadu" se vkládají slova "obce s rozšířenou působností".

2. Za bod 16 se vkládá nový bod 17, který zní: V § 30 odst. 2 se text "/§ 61 odst. 3 písm. d)" nahrazuje textem "/§ 61 odst. 3 písm. c)". Ostatní body se přeznačí.

3. Za dosavadní bod 17 se vkládá nový bod 18, který zní:

***




Přihlásit/registrovat se do ISP