(15.10 hodin)

Poslanec Jiří Třešňák: Vážené dámy a pánové, je mi líto, ale musím zpochybnit hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Třešňák zpochybňuje hlasování. Nechám hlasovat. (V sále je velký hluk.) Odhlásím vás a žádám vás, abyste se znovu přihlásili. Budeme hlasovat o námitce pana poslance Třešňáka.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Třešňáka, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování pořadové číslo 15 bylo přítomno 167 poslanců, pro hlasovalo 129, proti hlasovalo 17. Námitka byla přijata.

 

Budeme nyní znovu hlasovat o návrhu pana poslance Martina Římana a jeho žádosti o informaci vlády o postupu výstavby dálnice D47.

 

Znovu zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení této informace jako třetího bodu jednání v pátek? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 bylo přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 93, proti 56. Návrh byl přijat.

 

Další návrh byl návrh paní poslankyně Aleny Páralové, která navrhla stažení bodu č. 8 z programu schůze. (V sále je značný hluk.) Prosím klid! Nechám vás hlasovat o tomto návrhu na vyřazení.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem paní poslankyně Páralové na vyřazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 bylo přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 167, proti jeden. Návrh paní poslankyně Páralové byl přijat.

 

Další byl návrh místopředsedkyně paní Němcové, která žádala zprávu vlády o stavu českého soudnictví a přála si ji zařadit jako první zprávu do bloku zpráv. Hlasujeme o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zařazením zprávy vlády o stavu českého soudnictví, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení této zprávy?

V hlasování pořadové číslo 18 bylo přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 64, proti 51. Tento návrh přijat nebyl.

 

Nyní pan poslanec Josef Vícha navrhuje, aby body 18 a 27 byly zařazeny jako první a druhý bod odpoledne ve středu 4. 12. Tak jsem to přečetl správně.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zařazením, tak jak jsem řekl, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 bylo přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 68, proti 36. Tento návrh přijat nebyl.

 

Nyní je návrh pana poslance Titze. To byl návrh zařadit body 71 a 72. Bod 71, sněmovní tisk 137, jedná se o doplnění plánu vojenských cvičení jednotek a štábů se zahraničními partnery na území České republiky a mimo v roce 2002, a analogicky pak bod 72, sněmovní tisk č. 138. Takže hlasování bude o zařazení těchto dvou dalších bodů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 bylo přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 161, proti hlasovali 2. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní je tady návrh pana poslance Hynka Fajmona. Ten první byla žádost o zprávu vlády o státní pomoci bankám jako 53. bod, ale tam už něco bude. Místo stávajícího bodu 53 - takto by to šlo formulovat. Takže zpráva vlády o státní pomoci bankám namísto stávajícího bodu 53. Zdá se mi, že je souhlas, takže zahajuji hlasování.

 

Kdo souhlasí se zařazením tohoto bodu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 bylo přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 72, proti 66. Tento návrh přijat nebyl.

 

Můžeme dále. Další návrh je návrh pana poslance Schlinga, a to byl 29. bod. Takže ten bod půjde jako čtvrtý bod 29. 11. v pátek. Je to 29. bod a zároveň ho zařazujeme na 29. 11. jako čtvrtý bod. Doufám, že je to jasné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto změnu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo hlasování bylo 22, přítomno bylo 173 poslanců, pro hlasovalo 100, proti 26. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní, protože nevidím námitku, budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 8. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl písemně předložen v doplněném návrhu pořadu 8. schůze a upraven všemi schválenými pozměňovacími návrhy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP