(16.30 hodin)

Poslanec Miloslav Výborný: Znovu tedy budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí, tak jak ho podal poslanec Radko Martínek.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Toto hlasování ponese číslo 75. Zahajuji toto hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 75 skončilo. Z přítomných 172 pro bylo 87, proti 72. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Přesto bych, paní místopředsedkyně, doporučoval krátce vyčkat kontroly.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Budeme tak muset učinit. Poprosím o chvíli strpení pro kontrolu právě proběhlého hlasování. Nevidím žádnou námitku, a proto konstatuji, že tento návrh byl přijat. Skončilo projednávání bodu 22, sněmovního tisku 90, který Poslanecká sněmovna zamítla. Můžeme pokračovat dále, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloslav Výborný: A budeme pokračovat hlasováním o návrzích, které se týkají tisku 95 - návrh poslanců Jiřího Pospíšila a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění Ústava České republiky (bod 23). Prvý návrh týkající se tohoto tisku předložil poslanec Vojtěch Filip. Navrhl vrátit tuto osnovu předkladatelům k dopracování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Poprosím o klid a budeme hlasovat o tomto návrhu, který nám přednesl pan zpravodaj. Bude to hlasování s pořadovým číslem 76.

Toto hlasování zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 76 z přítomných 174 pro se vyslovilo 75, proti 72. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Poslanec Radko Martínek navrhl tento návrh zamítnout.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu budeme hlasovat v hlasování s pořadovým číslem 77. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 77 skončilo. Z přítomných 176 pro se vyslovilo 99, proti 59. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Je samozřejmé, že za této situace není možné rozhodovat o zkracování lhůt nebo přikazování výborům.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, je to přesně tak. Skončilo projednávání bodu 23, sněmovního tisku 95. Děkuji jak u bodu 22, tak u bodu 23 předkladatelům i zpravodaji.

Nyní vidím, že se o slovo hlásí pan poslanec Vícha, kterému slovo uděluji. Poprosím o klid. (Velký hluk v sále.)

 

Poslanec Josef Vícha: Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážení kolegové a kolegyně, chci podat návrh procedurální, a to z toho důvodu, že vzhledem k tomu, že dnes už nebudeme moci projednávat návrh bodu č. 24 a zástupci Moravskoslezského kraje sem jeli dneska vlastně zbytečně, tak bych vás chtěl poprosit, abychom tento bod předřadili na úterý 3. prosince jako první bod našeho jednání. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ještě prosím o upřesnění, o který bod se jedná.

 

Poslanec Josef Vícha: Opravuji se, je to bod 27.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Slyšeli jsme tento návrh. Rozhodneme o něm bezodkladně.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 78 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Konstatuji, že hlasování pořadové číslo 78 skončilo. Z přítomných 171 bylo pro 128, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy pokračovat v našem dalším programu. O slovo se hlásí pan poslanec Jiří Maštálka, který zastupuje předsedu poslaneckého klubu pana poslance Kováčika. Prosím, pane poslanče, máte slovo. Ještě bych chtěla požádat všechny naše kolegy o klid, abychom slyšeli, co nám chcete říci.

 

Poslanec Jiří Maštálka: Děkuji, paní předsedající. Nikoliv za klub, ale sám za sebe a nerad chci učinit procedurální návrh, a to přesun bodu 53 schváleného programu, zpráva vlády o stavu zadluženosti státních nemocnic - vidím, že všechny to velice zajímá - na úterý 3. prosince na 15. hodinu.

Dovolte mi krátké zdůvodnění. Tato materie je velice důležitá. Nepochybně je třeba vytvořit čas pro to, abychom dostali validní podklady, a i když nepochybuji o tom, že aparát ministerstva a samotná ministryně je schopna do 29. 11. takové materiály udělat, soudím, že dva tři dny, které budou navíc k předložení a vypracování této zprávy, budou jenom ku prospěchu věci.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za přednesený návrh. Víme, o čem budeme nyní hlasovat, a rozhodneme o tomto vašem návrhu v hlasování pořadové číslo 79.

Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro přednesený návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 79 skončilo. Z přítomných 172 pro bylo 128, proti 9. Návrh byl přijat a tento bod byl přesunut na úterý 3. 12. na 15. hodinu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP