Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
1. července 2003 ve 14.05 hodin

Přítomno: 179 poslanců

 

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji pátý jednací den 18. schůze Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám. Prosím, abyste se posadili.

Paní poslankyně Fialová má náhradní kartu č. 35, pan poslanec Říman má náhradní kartu č. 8.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, eventuálně mi oznámili, kdo z vás ještě žádá o vydání náhradní karty.

Nyní vám sdělím, kdo požádal o omluvení své neúčasti na dnešním jednání. Jsou to poslanci, kteří jsou pozorovateli v Evropském parlamentu: pan poslanec Milan Ekert, pan poslanec Vilém Holáň, dále Libor Rouček a pan poslanec Pavel Svoboda. Pan poslanec Martin Kocourek je na nemocničním léčení, pan poslanec Jaromír Kohlíček je také v nemocnici, pan poslanec Miloš Kužvart má zdravotní důvody. Z rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Jiří Maštálka a ze zdravotních důvodů se ještě omlouvá paní poslankyně Hana Šedivá a paní poslankyně Hana Marvanová.

Nyní k programu dnešní schůze. Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice. Nejdříve vás chci informovat o závěrech z mé dnešní porady s místopředsedy Poslanecké sněmovny a s předsedy poslaneckých klubů.

Pan poslanec Nájemník má náhradní kartu č. 18 a pan poslanec Bratský má náhradní kartu č. 11.

Ještě jednou vás prosím o klid. Věnujte pozornost závěrům z dnešní porady s předsedy poslaneckých klubů.

Návrh, který vzešel z porady, je pevné zařazení bodu 73, to je sněmovní tisk 256, dále bodu 74, to je sněmovní tisk 257, na středu 2. července jako první dva body dopoledního jednání. Poté bychom pokračovali v projednávání návrhů zákonů ve třetím čtení. Vážené kolegyně a kolegové, měli bychom tedy hlasovat o tomto návrhu, který vzešel z dnešního grémia.

 

Jde tedy o pevné zařazení bodů 73 a 74 na středu 2. července ráno.

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 158 z přítomných 128 poslanců hlasovalo pro 87. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Dub má náhradní kartu č. 13.

Dále vás chci informovat, že včera, v pondělí 30. června, byl vám rozdán sněmovní tisk 171/5, což je návrh zákona, kterým se mění zákon č. 95/1999 Sb., o podmínkách převodu zemědělských a lesních pozemků z vlastnictví státu na jiné osoby a o změně zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 253/2001 Sb., a některé další zákony. Tento zákon nám tedy Senát vrátil s pozměňovacími návrhy, a protože zákonná lhůta uplyne tak, že by mohl být projednán až v pátek 11. 7., a protože je reálný předpoklad, že všechny body schůze budou v té době již projednány, je dohoda na vedení sněmovny taková, že tento sněmovní tisk bude zařazen na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny.

Pan poslanec Rafaj má náhradní kartu č. 20.

Než zahájíme dnešní jednání, tak připomínám, že bychom se dnes po pevně zařazených bodech, to je oněch pět bodů 18, 35, 36, 39 a 12, měli pak věnovat projednávání návrhů zákonů ve třetím čtení.

Ještě se paní poslankyně Konečná hlásí o slovo.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Vážený pane předsedo, vážená vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhla zařazení vládního návrhu zákona o Antarktidě, který byl již několikrát odložen, na projednávání dnes, a to jako šestý bod schůze. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vládní návrh zákona o Antarktidě, tj. bod č. 7, bychom projednávali nyní po pěti pevně zařazených bodech jako bod šestý. To je návrh paní poslankyně Konečné, o kterém budeme hlasovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP