(16.10 hodin)
(pokračuje Němcová)

Má s tímto postupem někdo problém? Má námitku proti navrženému postupu? Paní zpravodajka nebo někdo jiný?

Pan poslanec Exner se hlásí o slovo. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, členové vlády, dámy a pánové, já jen konstatuji, že v části, kde se něco doporučuje Poslanecké sněmovně, obě dvě usnesení jsou stejná.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přesto je tam konstatování v prvním bodě u usnesení mediální komise, které vyhodnocuje ten stav, při němž rada změnila své personální obsazení, a z toho důvodu jsem chápala, že přednáší pan poslanec tento svůj návrh.

Pokud ale není žádná námitka proti tomu, abychom nejprve hlasovali o usnesení mediální komise, přistoupíme k tomuto hlasování a bude to znamenat, že bude-li přijato, nebude potom hlasováno o usnesení příslušného výboru. Můžeme takto postupovat? Je nějaká námitka proti tomuto návrhu? Není.

 

Zahajuji hlasování, které bude mít pořadové číslo 326. Táži se, kdo souhlasí s předneseným návrhem na usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 326, které právě skončilo, se z přítomných 145 pro vyslovilo 90, proti byli 4. Návrh byl přijat.

 

Usnesení bylo přijato, a proto končím projednávání bodu č. 102.

 

S procedurální poznámkou pan poslanec Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: S procedurální poznámkou týkající se formálně obsahu stenozáznamu z průběhu projednávání sněmovního tisku, který se týkal návrhu na státní vyznamenání.

Už před chvílí jsem byl konfrontován s tím, že mi média České republiky přisuzují neprávem podíl na vyznamenání Antonína Švehly namísto toho, aby byl jako původce tohoto návrhu označován pan poslanec Doležal. Chtěl bych tedy nejen pro stenozáznam, ale i pro Českou tiskovou kancelář a ostatní média v České republice říci, že autoritou nad jiné a člověkem, který tento návrh podal, byl Vladimír Doležal, nikoli Michal Doktor.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče, za toto upozornění.

My můžeme pokračovat v projednávání dalšího bodu našeho schváleného pořadu schůze. Tímto bodem je bod

 

103.
Výroční zpráva Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2002
/sněmovní tisk 291/

 

Předloženou zprávu projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a také stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Jejich usnesení byla rozdána jako sněmovní tisky 291/1 a 292/2.

Prosím zpravodaje výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pana poslance Josefa Smýkala a poté zpravodaje stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky pana poslance Miloše Pateru, aby nás postupně informovali o jednání výboru a stálé komise a přednesli návrh na usnesení Poslanecké sněmovny.

Prosím, nejprve bude hovořit pan poslanec Josef Smýkal.

 

Poslanec Josef Smýkal: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, členové vlády, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu přijal na své 16. schůzi ze dne 4. června následující usnesení s tím, že doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s výroční zprávou Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2002.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Prosím pana poslance Miloše Pateru, aby nás seznámil s jednáním mediální komise.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážená paní předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, stálá komise pro sdělovací prostředky na svém 7. zasedání 30. května projednala výroční zprávu Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2002 a doporučila ji sněmovně schválit.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Také vám děkuji, pane poslanče.

Zahajuji všeobecnou rozpravu. Do této rozpravy nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se vás tedy, zda chce někdo v této rozpravě vystoupit. Neregistruji žádné takové přihlášení, proto všeobecnou rozpravu končím.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Opět bez písemné přihlášky. Opět se táži, zda se do ní někdo hlásí z místa. Ani v tomto případě žádnou přihlášku neregistruji, a proto podrobnou rozpravu končím.

Můžeme tedy přistoupit k hlasování o návrhu usnesení. Usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu navrhuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s výroční zprávou Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu. Usnesení komise pro sdělovací prostředky schvaluje výroční zprávu Rady Českého rozhlasu. Myslím, že v tomto není žádný významový rozdíl, a proto budeme hlasovat v pořadí tak, jak byla tato usnesení navržena, tedy nejprve usnesení příslušného výboru, tedy výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Bude-li i nebude-li toto usnesení přijato, nebudeme hlasovat dále o usnesení mediální komise.

Ještě jednou se pokusím oznámit těm, kteří nejsou v tuto chvíli v jednacím sále, že hlasování za chvilku bude probíhat. Bude to hlasování, které bude mít pořadové číslo 327.

 

Zahajuji toto hlasování. Kdo je pro přednesený návrh usnesení, tak jak jsme s ním byli seznámeni? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 327 se z přítomných 148 pro vyslovilo 115, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat a s usnesením Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas.

 

Končím projednávání bodu 103 a zahajuji další bod naší schůze, kterým je bod číslo

 

104.
Výroční zpráva o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře v roce 2002
/sněmovní tisk 302/

 

Předloženou výroční zprávu projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Jejich usnesení nám byla rozdána jako sněmovní tisky 302/1 a 302/2.

Prosím zpravodaje výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pana poslance Petra Bratského a poté zpravodaje stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky pana poslance Josefa Mikutu, aby nás postupně informovali o jednání výboru a stálé komise a přednesli návrh na usnesení Poslanecké sněmovny.

Nejprve tedy prosím, aby se slova ujal pan poslanec Petr Bratský. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Bratský: Vážená paní místopředsedkyně, milé kolegyně a kolegové, náš výbor projednal výroční zprávu ČTK za rok 2002 a po zdůvodnění jak předsedy Rady ČTK pana Augusty, tak zpravodaje k tomuto bodu Petra Bratského doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s Výroční zprávou o činnosti a hospodaření ČTK za rok 2002.

Pak bych si dovolil ještě přihlásit krátce do všeobecné rozpravy. Jinak samozřejmě toto usnesení výboru vám předkládám.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím pana poslance Josefa Mikutu, aby nás také informoval o jednání stálé komise pro sdělovací prostředky. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Josef Mikuta: Vážená paní předsedající, členové vlády, kolegyně a kolegové, stálá komise pro sdělovací prostředky na svém 7. zasedání ze dne 30. května 2003 po odůvodnění předsedy Rady České tiskové kanceláře Augusty, zpravodajské zprávě poslance Mikuty a po rozpravě přijala usnesení, ve kterém Poslanecké sněmovně doporučuje schválit Výroční zprávu o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře v roce 2002.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP