Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
3. července 2003 v 9.08 hodin

Přítomno: 162 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně, vážení kolegové, zahajuji sedmý jednací den 18. schůze Poslanecké sněmovny a přeji vám dobré ráno.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní.

O omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali poslanci Jan Kavan -mimořádné zasedání Valného shromáždění OSN, Martin Kocourek - nemocniční ošetření, Josef Mandík - zdravotní důvody, paní poslankyně Hana Šedivá - rovněž zdravotní důvody, Josef Vícha - rodinné důvody. Na zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku v tuto chvíli stále ještě jsou paní poslankyně Kateřina Konečná a páni poslanci Jiří Maštálka, Pavel Svoboda a Vladimír Laštůvka.

Chtěl bych omluvit také některé členy vlády. Pro nemoc se omlouvá Stanislav Gross, Vladimír Špidla přijímá od 11 hodin předsedu kanadské vlády. Kanadského ministra životního prostředí přijímá od 10.30 hodin ministr životního prostředí Libor Ambrozek, paní ministryně Marie Součková má od 11.30 hodin oběd s předsedy vlády České republiky a Kanady a pan ministr Milan Urban se omlouvá na dobu od 14 do 16 hodin, kdy přijímá předsedu vlády spolkové země Porýní-Falc Kurta Becka.

Mám zde návrh místopředsedy vlády Pavla Rychetského, který navrhuje, aby sněmovní tisk č. 254, třetí čtení, který měl předložit pan ministr Stanislav Gross, byl zařazen jako pátý bod dnes po poledni s tím, že pan místopředseda vlády Rychetský by se tohoto tisku místo pana ministra Grosse ujal.

To je návrh na změnu pořadu schůze, jenomže mám obavu, že nejsme v této chvíli schopni o podaném návrhu hlasovat. Zkusím pozvat poslance do jednací síně, ale zdá se mi, že tuto navrženou změnu nejsme v této chvíli schopni odhlasovat. Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, abychom zjistili počet přítomných poslanců v jednací síni.

Stanovili jsme, že prvním bodem dnešního jednání bude bod 116, odpovědi na písemné interpelace. Dále pak budeme projednávat body č. 9 a 81. Jenom připomenu, že po polední přestávce bychom se měli věnovat zařazeným bodům č. 41, 42, 43 a 78. Ještě připomínám, že od 16 hodin budou na pořadu ústní interpelace.

O návrhu pana místopředsedy vlády Rychetského pravděpodobně stále nemůžeme hlasovat vzhledem k malému počtu poslanců v jednacím sále.

 

116.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

 

Na pořad jednání 18. schůze Poslanecké sněmovny byly předloženy čtyři odpovědi na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nejsou spokojeni, a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny.

Poslanec Aleš Rozehnal požádal předsedu Poslanecké sněmovny, aby v souladu s ustanovením § 112 odst. 3 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny oznámil, že ministr financí Bohuslav Sobotka neodpověděl na jeho interpelaci ve věci postupu České republiky v předpokládané arbitráži s firmou Nomura, která byla odeslána dne 20. 5. 2003. Tato odpověď mu nebyla doručena ani 25. června 2003, kdy odesílal svůj dopis na předsedu Poslanecké sněmovny. Toto vám sděluji.

A nyní přistoupíme k projednávání odpovědí na písemné interpelace.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP