Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
25. září 2003 v 9.05 hodin

Přítomno: 164 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přítomní členové vlády. Zahajuji třetí jednací den 20. schůze Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám.

Pan poslanec Vojíř má náhradní kartu č. 11.

Prosím vás, abyste se z kuloáru dostavili do jednací síně, všichni přítomní se přihlásili identifikačními kartami nebo mi oznámili, kdo z vás žádá o vydání náhradní karty.

Já vám zatím sdělím, že na dnešní jednací den je stále omluven pan poslanec Josef Mandík, který je hospitalizován, a že dnešního jednání vlády se nezúčastní pan ministr Pavel Němec, který se omlouvá z části jednání z důvodu účasti na 36. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Tourfilm v Karlových Varech.

To jsou omluvy, které mám k dispozici, a chtěl bych vás informovat, že organizační výbor mě včera svým usnesením č. 186 pověřil, abych navrhl rozšíření pořadu této 20. schůze o bod, který se jmenuje Návrh postupu při zpracování legislativně technických úprav do návrhů zákonů. Já připomínám, že tento bod souvisí s tou diskusí, která vznikla mezi Senátem a Poslaneckou sněmovnou, a námitkami, které tady byly vůči tomu, že dochází ke změnám v tom znění - údajným změnám - ve znění zákonů, jak jsou zde přijímány, a pak vychází ve Sbírce zákonů, takže jedná se o opatření, které se týká tohoto sporu. Opakuji, je to Návrh postupu při zpracování legislativně technických úprav do návrhů zákonů.

Usnesení vám mělo být rozdáno včera na lavice a tento bod, schválení tohoto postupu, bychom měli zařadit na konec schváleného pořadu naší schůze. Je možno ho projednat kdykoliv od pátku 26. září, takže jsem přesvědčen, že na zařazení tohoto bodu existuje shoda mezi politickými stranami a že bychom mohli hlasováním o tomto bodu zahájit sérii hlasování.

Pan poslanec Karel Černý má náhradní kartu č. 2.

Já vás ještě jednou žádám, abyste se všichni, kdo máte zájem hlasovat, posadili na svá místa, přihlásili se kartami.

 

A budeme hlasovat o rozšíření pořadu této schůze, který jsem zmínil - Návrh postupu při zpracování legislativně technických úprav.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení tohoto nového bodu?

V hlasování pořadové číslo 48 z přítomných 104 poslanců pro hlasovalo 82, proti 7. Návrh byl přijat.

 

A nyní snad už můžeme pokračovat v přerušeném bodu včerejšího jednání, to byly odpovědi na písemné interpelace. Já vám jen připomenu, že od 14. hodiny dnes budeme projednávat bod 27, tj. návrh na vyslovení nedůvěry vládě, a pak od 16. hodiny dnešního jednacího dne budou probíhat ústní interpelace.

Ještě vám jednou zrekapituluji, že na pořad jednání 20. schůze Poslanecké sněmovny bylo předloženo 11 odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni, a z tohoto důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny. Nyní nám po včerejším jednání zbývají ještě tři odpovědi a my můžeme přistoupit k projednávání těchto odpovědí na písemné interpelace.

 

Ministr vnitra Stanislav Gross odpověděl na interpelaci poslance Karla Vymětala ve věci ekonomických údajů Policie ČR, Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu, Služby kriminální policie a vyšetřování. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako tisk 384. Žádám pana ministra Grosse - nemá nic k tomu. Děkuji. Otevírám tedy rozpravu. Pan poslanec Karel Vymětal. Interpelujícím je pan poslanec Karel Vymětal a já mu uděluji slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP