(14.40 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako bod 204 - ano, mám to.

Prosím nyní pana poslance Evžena Snítilého, posledního přihlášeného. Ještě se potom hlásí pan poslanec Martínek. Takže nyní pan poslanec Snítilý.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, na základě usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí navrhuji stažení z projednávání na této poslanecké schůzi bod číslo 24, což je sněmovní tisk 270 - vládní návrh zákona o nájemném z bytu a cenách služeb poskytovaných s užíváním bytu a o změně zákona 265/91 Sb.

Krátké odůvodnění. Výbor své jednání při tomto bodu přerušil a vrátil projednávání podvýboru pro bytovou politiku. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Radko Martínka.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážený pane předsedo, já se omlouvám, že vystupuji ještě jednou, ale protože se zde zřejmě situace mění, dovoluji si navrhnout alternativní návrh k bodům 52 a 53 - veřejné zakázky, Evropská unie a zákony související s veřejnými zakázkami. Jsou to sněmovní tisky 363 a 364. Pokud bude schváleno, že zítra, ve středu po obědě, nebude projednáván státní rozpočet, pak bych prosil, aby to byl bod 1 a 2 zítra po obědě.

Zároveň se omlouvám panu kolegovi Kováčikovi, protože má pravdu, mělo by být zdůvodněno, proč je navrhováno pevné zařazení. Ten důvod je jednak ten, že je to velmi důležitý zákon a považuji za nutné, aby kolegové a kolegyně věděli, kdy bude projednáván. Ten den je určen proto, že pan ministr Němec odjíždí ve čtvrtek a pátek na jednání ministrů, tudíž nebude přítomen. Myslím si, že u takto důležitého zákona musí být přítomen ministr. To předřazení je také mimo jiné proto, že je to velmi složitý zákon, na kterém oba gesční výbory, to znamená jak výbor hospodářský, tak výbor pro veřejnou správu, poměrně dlouho pracovaly, a máte tam poměrně značné pozměňovací návrhy. Předpokládáme, že zde pozměňovací návrhy padnou také ve druhém čtení, a potřebovali bychom delší čas mezi druhým a třetím čtením.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako první a druhý k projednávání? Dobře. Toto byl vlastně poslední návrh, poslední přihláška do rozpravy o návrhu programu. Pokud se již nikdo s žádným dalším návrhem nehlásí, přerušil bych na oněch 15 minut. Takže do 15 hodin bych přerušil schůzi s tím, že bych si dovolil pozvat předsedy poslaneckých klubů, předsedu rozpočtového výboru pana poslance Kalouska a ministra financí Sobotku, abychom se, co se týče státního rozpočtu, dohodli. Prosím, zvu vás.

 

(Jednání přerušeno ve 14.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP