(Jednání pokračovalo v 11.58 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, vážení členové vlády. Budeme pokračovat. Jsme před ukončením obecné rozpravy v bodě č. 47, novela zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu. První do obecné rozpravy po přestávce je přihlášen pan kolega Petr Nečas. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Nečas: Pane předsedající, já se nehlásím do rozpravy k tomuto bodu. Já bych pouze pro stenozáznam chtěl uvést, že na základě četby dnešních novin jsem se dozvěděl, že ve sjetině jsem uveden mezi poslanci, kteří hlasovali pro zamítnutí včera projednávaného návrhu o takzvaných požitcích bývalého prezidenta. Já konstatuji, do stenozáznamu uvádím, že jsem hlasoval proti návrhu na zamítnutí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Děkuji panu kolegu Nečasovi. Nyní se do rozpravy přihlásila paní kolegyně Emmerová, předsedkyně výboru. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Vážený pane místopředsedo, vážení přítomní. Dovolte mi, abych navrhla přerušení projednávání tohoto bodu a svolala na zítřek bezprostředně po ukončení sněmovny schůzi našeho výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, kde bychom se ještě poradili s panem ředitelem Neuwirtem. Já bych prosila, pane místopředsedo, abyste o tomto návrhu dal hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Děkuji. Chápu to jako procedurální návrh podle paragrafu 63 odst. 2. To znamená, že je potřeba stanovit termín, kdy bychom pokračovali v té rozpravě. Paní předsedkyně, stačíte to vaše projednání učinit tak, abychom mohli ve středu 29. ve 14 hodin pokračovat? (Souhlas.)

Dobře. Tento bod přerušujeme před ukončením obecné rozpravy podle paragrafu 63 odst. 2 zákona o jednacím řádu do středy 29. 10. letošního roku do 14 hodin. O tomto procedurálním návrhu rozhodneme hlasováním.

Já vás ale nejdříve všechny odhlásím, požádám vás o novou registraci, abychom zjistili přesný stav ve sněmovně a mohli tento procedurální návrh odhlasovat.

 

Věřím, že všichni ti, kteří se chtěli zúčastnit hlasování, už jsou přihlášeni, a zahájil jsem hlasování pořadové číslo 86 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 86 z přítomných 164 pro 139, proti 10. Návrh byl přijat. Přerušili jsme projednávání bodu č. 47 do 14 hodin 29. 10. před ukončením obecné rozpravy.

 

Budeme pokračovat dalším schváleným bodem našeho jednání. Tímto bodem je bod číslo

 

12.
Vládní návrh zákona o omezení plateb v hotovosti
/sněmovní tisk 264/ - druhé čtení

 

Předložený návrh z pověření vlády uvede ministr financí pan Bohuslav Sobotka. Prosím pana ministra, aby se ujal slova. Máte slovo, pane ministře.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji, pane místopředsedo. Dámy a pánové, já bych se chtěl vyjádřit k usnesení, které při projednávání tohoto návrhu zákona přijal rozpočtový výbor. Dovolte mi, abych vyjádřil souhlas s těmi pozměňujícími návrhy, které rozpočtový výbor k tomuto návrhu zákona přijal, a chtěl bych požádat Poslaneckou sněmovnu o propuštění tohoto návrhu zákona případně do třetího čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministru financí Bohuslavu Sobotkovi. Tento návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru. Usnesení výboru bylo rozdáno jako sněmovní tisk č. 264/1 a žádám, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Antonín Macháček. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové. Návrhem zákona o omezení plateb v hotovosti se zabýval rozpočtový výbor na svém zasedání 16. července. V průběhu projednávání byly vzneseny čtyři pozměňovací návrhy, z nichž tři byly rozpočtovým výborem schváleny. Tyto pozměňovací návrhy jsou obsaženy ve sněmovním tisku 264/1, který máte všichni k dispozici. Toť moje zpravodajská zpráva na úvod.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji Antonínu Macháčkovi a otevírám obecnou rozpravu. Konstatuji, že do obecné rozpravy nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli má někdo zájem vystoupit v obecné rozpravě. Není tomu tak. Obecnou rozpravu končím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP