Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
29. října 2003 v 10.06 hodin

Přítomno: 186 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážení členové vlády, dovolte mi, abych zahájil devátý jednací den 22. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně přivítal.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznámili, že žádáte o vydání náhradní karty.

Do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: zahraniční služební cesta je důvodem omluvy pana poslance Milana Ekerta, stejně jako paní poslankyně Veroniky Nedvědové a stejně jako poslanců Petra Krilla, Libora Roučka, Soni Markové a Pavla Svobody.

Obdržel jsem omluvy také členů vlády. Pan ministr Karel Čermák je na pracovním setkání ministrů spravedlnosti zemí Visegrádu na Slovensku, ministr Pavel Němec se omlouvá na 29. a 30. října dopoledne - jednání mimo Prahu. Omluvu jsem obdržel také od ministra zahraničí a místopředsedy vlády Cyrila Svobody, který je v Rakouské republice na pracovní návštěvě.

Pokud se týká programu dnešní schůze, dovolte mi říci několik slov. Stav projednávání schváleného pořadu vám byl rozdán na lavice. Pro lepší orientaci máte v úvodu vypsané pevně zařazené body. (Velký hluk v jednací síni - předseda PSP zvoní.)

A s dovolením bych vám sdělil informace z dnešního grémia. Prosím vás o pozornost, protože je to poměrně důležité pro další průběh schůze. Počítejte prosím s tím, že jednání sněmovny bude pokračovat i v úterý 4. listopadu a toto jednání bude vedeno od 13 do 18 hodin. Obsahem úterního jednání bude hlasování o zákonech ve třetím čtení, abychom dokončili to, co jsme tady začali. Dále počítejte s tím, že zítra večer po ústních interpelacích budeme projednávat některé zprávy. Jedná se o 10 bodů a 10 zpráv. Jsou to body 170, 171, 172, 175 a 177 a pak jsou to zprávy 180 až 184.

A měli bychom hlasovat o zařazení těchto bodů - ne tedy hlasovat o jednání do 21. hodiny, ale o zařazení uvedených bodů do zítřejšího programu. Prosím vás, první hlasování, které bychom měli dnes provést, je hlasování o zařazení těchto bodů do zítřejšího programu.

Dnes dopoledne budeme projednávat pevně zařazené body v pořadí 189, 117 až 121, 174, 191, 193, 74 až 78 a dnes odpoledne se budeme zabývat body 47 a 66, přičemž jsme stanovili, že od 12 hodin se budeme věnovat volebním bodům 165 až 169. Nicméně grémium navrhuje posun voleb o jednu hodinu, to je, že volit budeme dnes od 13 hodin a pak bude pauza do 14.30 hodin. Poté bude pokračovat program jednání schůze. Opakuji tedy, že grémium navrhuje posun voleb o jednu hodinu a volit se bude dnes až ve 13 hodin.

To jsou tedy body dnešního programu a měli bychom nyní ještě hlasovat o zařazení oněch zpráv na večerní jednání sněmovny zítra, ve čtvrtek.

 

Ještě jednou opakuji: je to návrh, abychom na zítřejším večerním jednání po interpelacích pokračovali projednáváním zpráv 170, 171, 172, 175, 177 a pak zpráv 180 až 184. To je tedy zítřejší večerní program po interpelacích a o tomto zařazení bychom měli hlasovat.

 

Zahajuji hlasování k zařazení těchto deseti zpráv. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 192 z přítomných 153 poslanců pro hlasovalo 101, proti 20. Tento návrh byl přijat.

 

Rozhodli jsme o zařazení oněch zpráv, které jsem tady vyjmenoval, na zítřejší večerní program po interpelacích sněmovny.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP