(18.20 hodin)

Poslanec Vilém Holáň: Běží o Protokol k Úmluvě o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a o dvě doporučení. Doporučení se neratifikují nikdy a protokol nelze ratifikovat, protože neodpovídá českému právnímu řádu. Koneckonců nebyl ratifikován ani v žádném jiném státě. Takže zahraniční výbor projednal tento materiál. Souhlasí s ním a přijímá stejné usnesení, jako jsme slyšeli z úst zpravodaje výboru pro sociální politiku a zdravotnictví.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Otevírám rozpravu. Nemám žádnou písemnou přihlášku. Nikdo se také do rozpravy nehlásí, rozpravu tedy končím.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, který oba výbory předkládají ve shodném znění. Na žádost z pléna vás odhlásím a prosím, abyste se všichni znovu zaregistrovali svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 123 poslanců 85 hlasovalo pro návrh, proti 17. Tento návrh byl přijat.

 

Končím tento bod. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, tím jsme dokončili druhá čtení mezinárodních smluv, které bylo možno dnes projednat, a budeme pokračovat podle schváleného pořadu projednáváním mezinárodních smluv v prvém čtení. Budou následovat body, pokud je stihneme do 19. hodiny, 106, 107, 108, 109 a 111.

Pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Paní místopředsedkyně, musím namítnout, že podle schváleného pořadu bychom měli projednávat první čtení. Takže pokud navrhujete změnu, tak ji nechte laskavě odhlasovat. To je za prvé. Za druhé. Protože tady nikdo z členů pléna nemá tyto tisky k dispozici, prosím o desetiminutovou přestávku, ať si je všichni mohou donést. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Máte pravdu, pane poslanče. Nejdřív nechám hlasovat o mém návrhu, že nyní budeme pokračovat v projednávání tisků, které jsem vyjmenovala, a poté vyhlásím krátkou přestávku. S tím jistě souhlasíte.

Všechny vás odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Přivolám vás ze zákulisí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s mým procedurálním návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 126 poslanců 88 hlasovalo pro návrh, proti 8. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní tedy krátkou přestávku. Budeme pokračovat v 18.32 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.23 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP