(16.50 hodin)

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní máme pozměňovací návrh IV, který je totožný s návrhem pana předsedy II. Domnívám se dokonce, že je totožný.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozdíl je ve slovu přesunutí a přeřazení, čili přeřazení vyplývá z jednacího řádu. Jinak věcně je to stejné.

Takže počkat, abychom se dohodli. Ten, kdo nebude hlasovat pro váš návrh, bude mít za to, že bude hlasovat potom pro návrh pana předsedy. Ještě počkáme na…

 

Poslanec Vladimír Doležal: Omlouvám se, je tam ještě jeden rozdíl. Můj návrh obsahuje ještě znění "nebo návrhu na zařazení nového bodu", což u pana předsedy není.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže je to tak, že přijetím vašeho… Rozhodneme nejlépe hlasováním o tom vašem návrhu. Pan předseda - názor?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: V zásadě souhlasím s tímto bodem.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasíte? (Ano. Zpravodaj rovněž souhlasí.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 71. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 145, proti 11. Takže jsme tento návrh přijali a tím se stal nehlasovatelný návrh II z návrhů předsedy Lubomíra Zaorálka.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní máme pozměňovací návrh pod bodem V, který upravuje projednávání státního rozpočtu a je od poslance Doležala.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Názor pana předsedy?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Podle mě je zbytečný ten návrh. Nadbytečný. Nedoporučuji. (Zpravodaj doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 72, které jsem zahájil. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 54, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní nám zbývá pozměňovací návrh pod VIII, který je v podstatě proti návrhu IV, s tím, že ho doplňuje o nehlasovatelnost, neboli to, když podají námitku dva poslanecké kluby nebo 50 poslanců.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili přijetí návrhu VIII vylučuje hlasování o návrhu IV z původního návrhu.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 73, které jsem zahájil. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 87, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní nám zbývá potvrdit původní návrhy I, III a IV. Já navrhuji společné hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko je doporučující. Ještě pan poslanec Karel Vymětal se hlásí.

 

Poslanec Karel Vymětal: Já se jen připomenu, že jsem požádal, aby se hlasovalo po bodech.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Omlouvám se. Tím pádem budeme hlasovat o návrhu pana předsedy pod bodem I s úpravou pana poslance Exnera.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska doporučující. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 74. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 177, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana předsedy pod bodem III.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska doporučující. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 75. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 173, 2 byli proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: A nyní závěrečný bod, a to bod IV návrhu pana předsedy.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 76. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 hlasujících bylo pro 140, 22 bylo proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní bych vás, pane zpravodaji, prosil o závěrečnou inventuru, aby bylo jasné, o čem budeme hlasovat v závěrečném hlasování. Domnívám se, že bychom měli hlasovat o závěrečném… O tom návrhu jako o celku.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Dobře, takže zrekapituluji. Pokusím se i v pořadí, ve kterém by to mělo platit. To znamená, že prošly body I návrhu pana předsedy, poté prošel bod VI mého pozměňovacího návrhu, poté prošel návrh pana… Pardon, omlouvám se - IV, nikoli VI. Poté prošel pozměňovací návrh VI k bodu VI návrhu pana poslance Holáně, poté prošel pozměňovací návrh III pana předsedy a VI.

To je celá rekapitulace, to jsou body, které prošly hlasováním a měly by být jako závěrečné usnesení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Teď ovšem nás čeká legislativně technická úprava bodu IV z návrhu pana předsedy, protože tam je odkaz na články I, II a III - je myšleno samozřejmě na všechny předcházející články, které by případně byly Poslaneckou sněmovnou schváleny. Souhlasíte, pane zpravodaji?

Hlásí se paní místopředsedkyně Jitka Kupčová. Já se tedy domnívám, že jsme prohlasovali návrh pana poslance Holáně jako pozměňovací návrh k vašemu, ale o celku vašeho pozměňovacího návrhu se nehlasovalo. Myslím si, že bychom ho ještě měli podrobit hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane místopředsedo, to je právě ta připomínka, kterou jsem chtěla mít. Dělala jsem si pečlivě záznamy a mám stejný dojem. My jsme hlasovali pouze o pozměňovacím návrhu pana poslance Holáně, ale o navrhovaném čl. VI jsme nehlasovali, takže podle mého názoru o něm hlasováno nebylo. Buď o něm budeme hlasovat, vrátíme se k tomu, anebo prostě nebude přijat. Ale spíše tedy to druhé - nebylo o něm hlasováno.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Myslím si, že nám nic nebrání, abychom ten návrh podrobili hlasování. Souhlasím s vámi. Pokud se mnou bude souhlasit i pan zpravodaj, přistoupíme k hlasování.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Ale já se domnívám, že pan poslanec Holáň navrhl protinávrh, který prošel, a tím pádem se ten můj návrh stal nehlasovatelným.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ne, ne. Pan poslanec Holáň navrhl, aby čl. VI zněl: Není-li navrhovatel nebo zpravodaj definovaný v § 86… atd. V případě, že toto bude přijato, je nehlasovatelný váš návrh VII. Takto to zaznělo. Je nehlasovatelný, protože se to řeší. Už je vyřazen.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Ale VI a VII zaznělo, nejen VII.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: On upravil VI a VII vypouštěl. Tak zněl návrh pana poslance Holáně, ale já si myslím, že bude nejjednodušší hlasovat ještě o vašem návrhu VI upraveném ve smyslu pozměňovacího návrhu pana poslance Holáně.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP