(10.10 hodin)
(pokračuje Rozehnal)

1. Pro Muzeum Českého ráje Turnovska z kapitoly státního rozpočtu Všeobecná pokladní správa, a to z vládní rozpočtové rezervy, na mezinárodní sympozium a výstavu šperků ze sbírek turnovského muzea v Lisabonu v roce 2004 350 tis. Kč.

2. Pro náboženskou obec Církve československé husitské v Praze 4 - Nuslích, Táborská 65, na rekonstrukci havarijního stavu církevního objektu v Táborské ulici z kapitoly státního rozpočtu Všeobecná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, 1,45 mil. Kč.

Krátké zdůvodnění. První pozměňovací návrh je určen na krytí výdajů s pořádáním dlouhodobého projektu, který Muzeum Českého ráje v Turnově realizuje v řadě evropských zemí, v tomto roce například ve městě Victoria v Baskicku, v příštím roce by to mělo být v Lisabonu, dále pak v Athénách a v severním Německu, kde vlastně Evropa je seznamována s tvorbou a historií českého šperku. Současně jsou pořádány přednášky a pracovní sympozia. Druhý pozměňovací návrh se týká objektu Československé církve husitské, který je užíván kromě církevních účelů také jako centrum charitativní pomoci, ke kulturním a přednáškovým akcím, a také je zde kolumbárium, jehož stav je havarijní, i když je postupně opravováno, ale je třeba to ještě nějakým způsobem dofinancovat, a jiný způsob jsem nenašel.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Aleši Rozehnalovi. Slovo má pan poslanec Vlastimil Dlab, připraví se paní kolegyně Jarmila Boháčková.

 

Poslanec Vlastimil Dlab: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl jeden pozměňovací návrh k tisku 460, a to zařadit nový bod Zastřešení a rekonstrukce zimního stadionu Nový Bydžov, 1. až 3. etapa, dotaci na první a druhou etapu ve výši 25 mil. Kč. O tuto částku snížit položku VPS.

Krátké zdůvodnění. Stávající zimní stadion byl postaven před 26 lety. Technologie chlazení je zastaralá a opotřebovaná. Cílem projektu je zastřešení a výměna technologie chlazení, zároveň budou rekonstruovány šatny, obslužné prostory a vybudována tribuna pro diváky. Stadion bude sloužit v zimním období školám k výuce, dále veřejnosti a sportovním oddílům. Výrazně se prodlouží doba využitelnosti. V letním období bude hala sloužit letním sportům a kulturním akcím. Projekt realizace veřejně přístupných sportovišť, mezi které zimní stadion patří, je předmětem prioritního opatření A1 strategie mikroregionu Novobydžovska, schválené mikroregionem již v roce 2001. Investiční záměr a veškeré podklady byly předány Ministerstvu financí v květnu 2003.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu kolegovi Dlabovi. Slovo má paní poslankyně Jarmila Boháčková, připraví se pan kolega Antonín Seďa. Máte slovo, paní kolegyně.

 

Poslankyně Jarmila Boháčková: Vážený pane předsedající, vážení kolegové, dovolte mi, abych předložila několik pozměňovacích návrhů z kapitoly 335 Ministerstva zdravotnictví.

Dovoluji si podat pozměňovací návrh vytvoření nové položky v programu 235 210, Městská poliklinika ve Staňkově, rekonstrukce, 10 mil. Kč. Rekonstrukce Městské polikliniky v Dobříši 10 mil. Kč. Vytvořit novou položku v programu 235 020 IPVZ Praha, je to přístavba kongresového sálu, s částkou 2,5 mil. Kč. Návrh je čerpat z programu kapitoly Ministerstva zdravotnictví 235 310, podpora rozvoje zdravotní péče. Vytvořit novou položku z programu 235 130, Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou v Praze, pro Národní referenční laboratoř pro diagnostiku, sestavení (?) transplantační program 14 mil. Kč.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní kolegyni Boháčkové. Slovo má pan kolega Antonín Seďa, připraví se pan kolega Petr Nečas.

 

Poslanec Antonín Seďa: Děkuji, pane předsedající. Vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, já mám drobný technický pozměňovací návrh k pozměňovacímu návrhu k tisku 460/2 usnesení rozpočtového výboru číslo 305 ze dne 21. 11. 2003, konkrétně k příloze číslo 2, což jsou pozměňovací návrhy číselných položek návrhu zákona o státním rozpočtu a k návrhu státního rozpočtu na rok 2004.

Navrhuji u pořadového čísla 71/24 změnit název titulu z názvu Výstavba městského sportovního areálu Uherské Hradiště na název Dostavba městského sportovního areálu Uherské Hradiště.

Stručné zdůvodnění. Město Uherské Hradiště si podalo oficiální žádost na finanční dotaci ve znění, které uvádím. Tato drobná změna nemá vliv na státní rozpočet.

Předem děkuji za podporu tomuto technickému pozměňovacímu návrhu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu kolegovi Seďovi. Slovo má pan poslanec Petr Nečas, připraví se pan poslanec Václav Votava. Máte slovo, pane kolego.

 

Poslanec Petr Nečas: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl pozměňovací návrhy k návrhu státního rozpočtu.

Navrhuji, aby do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa byla zařazena nová položka pod názvem Rekonstrukce Domova důchodců Kvasice, okres Kroměříž, na Ústav pro chronické alkoholiky, toxikomany, psychotiky a psychopaty ve výši 35,444 mil. Kč, a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

2. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Rekonstrukce Základní školy Tlumačov, okres Zlín, druhá etapa, ve výši 20 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

3. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Karolinka, okres Vsetín, náměstí, úpravy veřejného prostranství, ve výši 12,75 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

4. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Rekonstrukce Základní školy Valašská Polanka, okres Vsetín, druhá etapa, ve výši 13,5 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

Chci podotknout, že tento pozměňovací návrh se do jisté míry kryje s návrhem rozpočtového výboru 49/8, který navrhuje zavést tuto položku ve výši 5 mil. Kč.

5. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Rekonstrukce Základní školy Halenkov, okres Vsetín, ve výši 43,698 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

6. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Rekonstrukce Středního odborného učiliště Vsetín, Turkmenská, ve výši 3 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

7. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Rekonstrukce základní školy Zašová, okres Vsetín, třetí etapa, ve výši 37,5 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

8. Do kapitoly 334 Ministerstva kultury zařadit novou položku Česká hudba 2004 - Rok české hudby v Řecku ve výši 746 tis. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

9. Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit novou položku Víceúčelový obecní dům Ústí, okres Vsetín, ve výši 10,45 mil. Kč a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP