(17.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka proti takovému postupu? Námitku nevidím, můžeme přikročit k hlasování. Prosím první návrh. (K řečništi přichází poslanec Pleva.) Pane kolego, ptal jsem se, jestli je námitka proti navrhovanému postupu zpravodaje. Takže prosím, máte-li námitku, máte možnost ji uplatnit.

 

Poslanec Petr Pleva: Jen faktická poznámka. Protože já jsem avizoval ve druhém čtení, že pod písmenem D nejsou věcné návrhy, ale legislativně technické - jenom - a protože je tady zvykem, že o legislativně technických se hlasuje také na závěr, i když to není pravidlo, ale někdy se to dělá, a protože pan ministr trvá na tom, že bude ke všem mým pozměňovacím návrhům dávat záporné stanovisko a nedej bože, kdyby A2 prošlo, tak bez B je legislativně nesmyslné a zákon bude zmetek. Proto bych poprosil, aby se napřed hlasovalo věcně o A2, pokud neprojde, bude B nehlasovatelné. Tím se vyhneme procedurálním zmatkům.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Doporučuji jednu věc. Je 17.41, do 17.45 přerušuji jednání a prosím trojici zpravodaj, pan ministr a pan navrhovatel, aby si vyjasnili postup.

 

(Po chvíli.)

 

Vážené kolegyně a kolegové, je 17.45, budeme pokračovat v projednávání bodu č. 17. Prosím, abyste zaujali svá místa, a přikročíme k hlasování hned poté, co nás zpravodaj seznámí s přesnou procedurou hlasování. Prosím, pane kolego, sdělte nám přesnou proceduru.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Takže na proceduře, jak jsem ji oznámil, se nic nemění a můžeme podle ní postupovat. Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu B, potom o A2, potom A celé, potom C jako celek a potom D1 a D2.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Prosím, abyste všichni zaujali svá místa a nenutili mě vás přimět k jejich zaujetí tím, že spustím hlasovací zařízení.

Dobře, budeme hlasovat nejprve o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. Prosím o stanoviska. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 210. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 171 pro 138, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A2, který nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 211. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 172 pro návrh 15, proti 131. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Teď můžeme hlasovat o usnesení pod písmenem A, o všech bodech. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 212. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 172 pro návrh 130, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C, o všech bodech. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 213. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 172 pro návrh 135, proti 17. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP