(Jednání pokračovalo ve 14.32 hodin).)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, prosím, abyste se dostavili do jednacího sálu, budeme pokračovat v dnešním odpoledním jednání Poslanecké sněmovny. Dnes odpoledne bychom měli probírat první čtení návrhů zákonů, které máte uvedeny ve schváleném pořadu schůze pod body 47, 48, 62, 63, 64, 65 atd. podle pořadí.

Dříve než přistoupíme k projednávání prvního bodu, což je bod 47, prosím předsedu volební komise pana kolegu Hojdu, aby nás seznámil s výsledky voleb, které proběhly dnes před polední přestávkou.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledky volebních bodů 129 až 131.

Hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (bod 129).

Počet vydaných hlasovacích lístků 195, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 119, neodevzdáno tedy bylo 76 hlasovacích lístků.

Pro pana Miroslava Beneše bylo odevzdáno 56 hlasů, pro pana Karla Vymětala bylo odevzdáno 37 hlasů. Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna nezvolila kandidáta na jmenování do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu.

Tento bod končí, ale volební komise navrhuje, a tady bych požádal o hlasování na závěr, až vás seznámím s výsledky, zařadit nový bod, a to "hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu" jako bod č. 172. Toto hlasování by mohlo být provedeno společně s druhým kolem volby člena České konsolidační agentury, tak jak budu uvádět - podle výsledků.

 

Nyní bych vás seznámil s výsledky hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (bod 130).

Počet vydaných hlasovacích lístků 195, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 191, neodevzdány tedy čtyři.

Pro paní Pavlu Gomba bylo odevzdáno 71 hlasů, pro paní Alenu Mackovou bylo odevzdáno 92 hlasů. Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna nenavrhla žádného kandidáta na jmenování do funkce člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Tímto tento bod končí.

Jenom podotýkám, že volební číslo bylo 98, to znamená, že bylo potřeba 98 kladných hlasů na zvolení.

 

Nyní poslední zápis, je to zápis o volbě člena dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 131).

Počet vydaných hlasovacích lístků 195, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 195. Tady byly odevzdány všechny.

Pro pana Petra Braného bylo odevzdáno 78 platných hlasů, pro pana Miloslava Kalu bylo odevzdáno 95 platných hlasů. V prvním kole nebyl členem dozorčí rady zvolen nikdo. Do druhého kola postupují Petr Braný a Miloslav Kala. Volební číslo opět bylo 98.

 

Volební komise na základě svého jednání navrhuje Poslanecké sněmovně, aby nový volební bod, to je "hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu", a druhé kolo volby člena dozorčí rady České konsolidační rady se uskutečnilo zítra před polední přestávkou. Prosil bych o tomto návrhu volební komise hlasovat.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nedomnívám se, že ač platí usnesení Poslanecké sněmovny, vzhledem k tomu, že tento návrh byl avizován již v rámci toho zařazeného bodu volby a jedná se jen o odlišnou proceduru, že jsme takto nerozhodli již v rámci toho projednávaného bodu, že bychom porušili pravidla, která jsme si usnesením Poslanecké sněmovny stanovili. Znamená to tedy, že -

 

Poslanec Pavel Hojda: Budeme hlasovat nejprve o zařazení nového volebního bodu, to je číslo 172. Poté druhým hlasováním o tom, aby se volby člena dozorčí rady České konsolidační agentury a návrh na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu konaly zítra před polední přestávkou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka proti tomu, abych tato dvě hlasování spojil v jedno? Prosím.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Já si dovolím navrhnout, abychom hlasovali o každé volbě samostatně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, nejprve tedy rozhodneme o zařazení nového bodu na jednání Poslanecké sněmovny s pořadovým číslem 172, což je bod s názvem volba kandidáta na jmenování do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, a návrh na volbu člena dozorčí rady České konsolidační agentury.

 

Poslanec Pavel Hojda: Omlouvám se. Nejprve zařazení nového bodu, to je volba kandidáta na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, potom druhé kolo volby, tato volba by se konala zítra před polední přestávkou. Čili to bude druhé hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, nejprve rozhodneme o zařazení nového bodu Návrh na volbu kandidáta na jmenování do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, to by byl bod č. 172.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 727. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 123 pro návrh 40 proti 46. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní rozhodneme o dalším návrhu, to je…

 

Poslanec Pavel Hojda: Aby se druhé kolo voleb člena dozorčí rady České konsolidační agentury uskutečnilo zítra před polední přestávkou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 728. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 127 pro návrh 99, proti 4. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP