(18.50 hodin)
(pokračuje Filip)

Ptám se ho tedy, jestli tomu návrhu mám rozumět tak, že kromě výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a zkráceně výboru školského se má věcí zabývat petiční výbor.

 

Poslanec Miloslav Ransdorf: Já jsem říkal odborné výbory, to je snad srozumitelné. Myslím, že třeba petiční výbor nebo volební, organizační výbor a tak dále…

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane poslanče, já takový návrh nemohu přijmout, protože návrhy se podávají pro jednotlivé výbory. Je pravda, že volební výbor je také odborným výborem, který má přesně specifikovanou pravomoc. Riskujete svým návrhem - já to samozřejmě hlasovat dám, protože ten návrh jsem schopen rozklíčovat - že nebude žádný z vašich návrhů přijat a jenom prodloužíme hlasování v této sněmovně.

 

Poslanec Miloslav Ransdorf: Pro větší srozumitelnost, aby to bylo jasné - mandátový a imunitní ne, organizační ne a také volební ne, petiční také ne.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, upřesním. Vážené paní kolegyně, páni kolegové, rád bych, abychom skončili do 19 hodin, a protože je jednodušší, než se tady procedurálně dohadovat, to odhlasovat, tak upřesním, že budeme jednotlivě hlasovat o návrhu předsedy sněmovny, o návrhu kolegy Plevy a potom o přikázání petičnímu výboru, rozpočtovému výboru, hospodářskému výboru, ústavně právnímu výboru, výboru pro evropskou integraci, výboru zahraničnímu, výboru pro obranu a bezpečnost, výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a zemědělskému výboru.

 

O přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí rozhodneme v hlasování číslo 738. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 738 z přítomných 141 pro 107. Návrh byl přijat.

 

Dále rozhodneme o přikázání výboru pro vědu, vzdělání, mládež, kulturu a tělovýchovu. Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 739 z přítomných 141 pro 71, proti 40. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o přikázání petičnímu výboru. Zahájil jsem hlasování 740. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 740 z přítomných 141 pro 57, proti 55. Návrh nebyl přijat.

 

Přikázání rozpočtovému výboru v hlasování 741. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 741 z přítomných 141 poslanců pro 55, proti 52. Návrh nebyl přijat.

 

Ano, odhlásím vás na základě požadavku z pléna sněmovny a požádám vás o novou registraci. Budeme hlasovat o dalších výborech, které byly navrženy k přikázání.

 

Zahájil jsem hlasování 742 a ptám se, kdo je pro přikázání hospodářskému výboru. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 742 z přítomných 132 pro 53, proti 56. Návrh nebyl přijat.

 

Dále rozhodneme v hlasování 743 o přikázání ústavně právnímu výboru. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 743 z přítomných 134 poslanců pro 54, proti 55. Návrh nebyl přijat.

 

Dále rozhodneme v hlasování 744 o přikázání výboru pro evropskou integraci. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 744 z přítomných 134 pro 42, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším hlasováním 745 rozhodneme, kdo je pro přikázání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 745 z přítomných 134 pro 39, proti 63. Návrh nebyl přijat.

 

V hlasování 746 rozhodneme o přikázání výboru pro obranu a bezpečnost. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 746 z přítomných 134 pro 52, proti 57. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní rozhodneme v hlasování 747 o přikázání zahraničnímu výboru. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 747 z přítomných 135 pro 42, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

V hlasování 748, které jsem zahájil, se ptám, kdo je pro přikázání zemědělskému výboru. (Veselí v sále.) Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 748 z přítomných 135 pro 56, proti 60. Návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme podrobili hlasování všechny navržené výbory. Konstatuji, že tisk 428, vládní návrh zákona o archivnictví, byl přikázán výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, dále výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a jeho projednání bylo prodlouženo o 60 dnů na 120 dnů.

Děkuji místopředsedovi vlády a ministru vnitra panu Stanislavu Grossovi, děkuji paní zpravodajce poslankyni Jitce Gruntové a končím dnešní jednací den vzhledem k tomu, že je za dvě minuty 19 hodin.

Zítra budeme pokračovat, vážené paní kolegyně a páni kolegové, pevně zařazenými body pro zítřejší jednací den, kterými je pojistné na všeobecné zdravotní pojištění - třetí čtení, zákon o státní sociální podpoře, vrácený prezidentem - i ten první zákon je vrácený prezidentem. Dále body 132, 133, 134, 135 a přerušeným bodem 164. Po těchto bodech bude, jak předpokládám po včerejší rozpravě, zařazen bod číslo 128.

Přeji vám příjemný večer a těším se zítra na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 19.00 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP