(Jednání pokračovalo ve 12.32 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, prosím, abyste zaujali svá místa a my se mohli věnovat programu. Lavice se neplní tak rychle, jak jsem si představoval, ale přesto se pokusím pokračovat v programu.

Vážení kolegové, jenom připomenu, že jsme přerušili bod 178. Pokud si vzpomínám, nepřerušili jsme ho s přesným stanovením hodiny, ale řekli jsme, že se k bodu vrátíme ve chvíli, kdy budeme mít k dispozici usnesení vlády, které zde bylo předloženo ústně, které se týkalo zpětvzetí vládního návrhu zákona z dalšího projednávání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Zrekapituluji, že pan předseda Tlustý požádal o písemnou podobu tohoto usnesení, takže sděluji, že písemnou podobu mám zde k dispozici. Jak byl bod přerušen, tak v této chvíli jsem přesvědčen, že nic nebrání tomu, abychom v projednávání bodu pokračovali. Proběhlo hlasování o všech pozměňovacích návrzích a my jsme zákon opustili ve chvíli, kdy jsme byli před hlasováním o celkovém návrhu zákona. V té chvíli byl podán návrh na zpětvzetí vládou.

Pokud nikdo nic nenamítá proti postupu který navrhuji, hlasování, které máme před sebou, je hlasování o návrhu vlády na zpětvzetí tohoto návrhu zákona o České lékařské komoře, Stomatologické komoře a České lékárnické komoře.

Nejdříve vás odhlásím, mám zde několik žádostí na odhlášení. Prosím, abyste se znovu přihlásili. Prosím všechny, kteří chtějí hlasovat, aby se dostavili do jednací síně. Snad už nic nebrání tomu, abychom se zabývali návrhem na hlasování návrhu vlády na zpětvzetí návrhu zákona. O tomto návrhu budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh vlády na zpětvzetí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 975 z přítomných 136 poslanců pro hlasovalo 78, proti 46. Návrh vlády byl přijat.

 

Požádám vás o chvilku strpení. Umožníme provést kontrolu tohoto hlasování. Vznáší někdo námitku proti proběhlému hlasování? Je to v pořádku. Můžeme pokračovat. V tom případě ukončuji projednávání bodu číslo 178.

 

O slovo se hlásí předseda poslaneckého klubu ODS pan poslanec Tlustý.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedající, vážený pane premiére, vážená vládo, dámy a pánové, ačkoliv bych považoval za nejlepší nejen pro voliče Občanské demokratické strany, ale pro všechny občany České republiky, aby byla vyhlášena přestávka v jednání do června 2006, dovolte mi alespoň navrhnout, že poslanecký klub ODS žádá o přestávku na poradu klubu do 14.00 hodin. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyhovím této žádosti, ale protože dohoda byla na jednání do 14.00 hodin, tak také ukončím jednání.

O slovo požádal ještě pan poslanec Vymětal - pravděpodobně s procedurálním návrhem. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, vzhledem k tomu, že pan předseda hodlá ukončit jednání této schůze Poslanecké sněmovny a zbývá nám 20 bodů zpráv a 3 návrhy zákonů v prvním čtení, myslím, že máme variantu variabilní týden v lednu, kde můžeme pokračovat v těchto bodech. Z toho důvodu navrhuji, aby schůze byla přerušena a pokračovala v úterý 13. ledna od 14.00 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nechám hlasovat o tomto návrhu. Jenom řeknu, že organizační výbor rozhodl, že se sejde schůze řádně 14. ledna.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP