(15.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Teď se ale dovídám, že to bylo dáno podmíněně, takže bych si to chtěl ujasnit. Byl ten návrh míněn podmíněně, nebo ne? - Prosím paní poslankyni Němcovou, předtím bych ale prosil pana poslance Exnera, jestli by upřesnil ten svůj návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, ten návrh byl podán podmíněně. (Poslanec Exner vyjadřuje souhlas.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Byl podán podmíněně, což znamená, že budeme nejdříve hlasovat o zamítnutí, a když tento návrh neprojde, pak o vrácení návrhu zákona k dopracování. Nejdříve tedy o zamítnutí, a pak o vrácení návrhu zákona k dopracování.

Já vás nyní všechny odhlásím a prosím, abyste se znovu přihlásili.

Hlásí se pan poslanec Vymětal, kterého jsem viděl jako prvního, a potom pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pane předsedo, zřejmě by bylo dobře, kdyby se zklidnila atmosféra, protože se vzájemně neposloucháme, a pak se tady říkají nesmysly.

Podmíněný návrh zněl - vrátit výboru k novému projednání. Samozřejmě ve druhém čtení nelze podat návrh na vrácení k dopracování. Formulujme tedy prosím přesně to, co bylo řečeno. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: V každém případě budeme nejdříve hlasovat o vrácení… Nejdříve budeme hlasovat o zamítnutí, v každém případě. To je první návrh, o kterém budeme hlasovat. Jste všichni přihlášeni?

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zamítnutí tohoto návrhu zákona, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 125 se z celkového počtu 177 poslanců pro vyslovilo 85, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Druhý návrh byl vrátit návrh zákona výboru k novému projednání. To je další návrh, o kterém budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro to, vrátit návrh výboru k novému projednání, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 126 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 91, proti 81. Návrh byl přijat.

 

Necháme chvilku na kontrolu výsledku hlasování. - Hlásí se pan ministr Škromach.

 

Ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, mačkal jsem tlačítko "ne", ale rozsvítilo se "ano". Zpochybňuji tedy hlasování. (Veselost ve sněmovně.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, chápu, rozumím. Nechám hlasovat o této námitce neprodleně.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro to, přijmout námitku pana minstra Škromacha, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji že v hlasování pořadové číslo 127 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 130, proti 5. Námitka byla přijata.

 

A my budeme znovu hlasovat o návrhu vrátit návrh zákona výboru k novému projednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vrácení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 128 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 90, proti 83, takže tento návrh přijat nebyl.

 

Zdá se, že můžeme pokračovat. Zahajuji podrobnou rozpravu, do které přihlášky nemám, žádnou písemnou přihlášku jsem neobdržel. Hlásí se paní poslankyně Fischerová, ale dříve ještě pan poslanec Talíř.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane předsedo, v obecné rozpravě ještě padl návrh, aby za základ dalšího projednávání byl vzat návrh, který přišel ze stálé komise. Před podrobnou rozpravou je třeba se dohodnout, aby mohly být přednášeny k příslušnému tisku pozměňovací návrhy.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Je tu tedy návrh, o kterém by se mělo zřejmě dát hlasovat. Budeme tedy hlasovat o návrhu zpravodajky Novákové, aby za základ by vzat pozměňovací návrh paní poslankyně Novákové. To je návrh, o kterém budeme hlasovat. (Z pléna se ozývají poznámky, že jde o pozměňovací návrh stálé komise.) Tedy budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Novákové, aby za základ byl vzat návrh podaný stálou komisí pro sdělovací prostředky. To je návrh, o kterém budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 129 se z přítomných 181 poslanců pro vyslovilo 90, proti 53. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčkáme ještě kontroly hlasování. Zpochybňuje někdo hlasování? - Zdá se, že nikoli a že tedy můžeme pokračovat. Dávám slovo panu poslanci Janečkovi.

 

Poslanec Josef Janeček: Protože vznikly nějaké zmatky, rád bych upozornil navrhovatele případných pozměňovacích návrhů, že stačí, označí-li, ke kterému návrhu jejich pozměňovací návrh směřuje. Tím se dá tato procedurální klička vyřešit. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP