(14.10 hodin)
(pokračuje Kalousek)

Tím bychom vyčerpali všechny pozměňovací návrhy. Hlasovali bychom o návrhu zákona jako o celku a za předpokladu, že by byl návrh zákona jako celek schválen, hlasovali bychom o doprovodných usneseních, která byla přednesena ve druhém čtení.

Tolik můj návrh procedury a prosím o připomínky.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ještě chvíli vyčkáme, pan zpravodaj se radí s panem poslancem Plevou. Potom dostane slovo pan poslanec Vladimír Doležal, takže prosím o chvilku strpení.

Pan poslanec Vladimír Doležal. Bylo by ale třeba, aby se vám pan zpravodaj věnoval. Prosím, abyste chvilinku vydržel, nebude to jednoduchá procedura. Takže musíme mít všichni trpělivost. Pan poslanec Doležal.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji. Já bych jenom chtěl poprosit pana zpravodaje, zda by nemohly být pozměňovací návrhy pod písmenem C - to jsou moje pozměňovací návrhy - hlasovány jednotlivě. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan zpravodaj souhlasí, jestli se nemýlím. Ptám se, zda někdo další má připomínky k proceduře. Zatím nevidím žádnou další přihlášku. Nevidím nikoho, kdo by měl námitky proti přednesené proceduře. Ještě jednou se ptám, zda někdo další se hlásí se svým názorem, jak by měla další procedura vypadat. Nikoho nevidím, nikdo se nehlásí.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já jenom upozornění, aby někdo nebyl překvapen - domluvili jsme se teď s panem poslancem Doktorem, který v onom pozměňovacím návrhu, který je v příloze, vyjmenovává celou řadu položek. Jedna možnost je hlasovat en bloc, druhá možnost hlasovat po položkách, což je tak do pozdních nočních hodin. Další varianta, kterou navrhuje, a to velmi doporučuji, pan poslanec Doktor, rozdělit to do několika balíků, takže až přijdeme k jeho pozměňujícímu návrhu, on mi přinese rozdělený, rozselektovaný svůj návrh do balíků a budeme hlasovat po balících, jak si přeje navrhovatel - pan poslanec Kocourek také.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Dobře. Myslím si, že teď už můžeme skutečně přistoupit k hlasování o této vámi navržené proceduře.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem dalšího postupu, jak přednesl pan zpravodaj, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 353 z přítomných 187 poslanců 168 hlasovalo pro návrh, proti jeden. Tento návrh týkající se procedury byl přijat.

 

Nyní, pane zpravodaji, budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kučery na opakování druhého čtení. Je tomu tak?

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Předpokládám, že pan navrhovatel také ne.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 354 z přítomných 187 poslanců 90 hlasovalo pro návrh, proti 89. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní se domnívám, že můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Já vás prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Takže prosím ve smyslu schválené procedury začneme pozměňujícími návrhy k usnesení rozpočtového výboru. Takže nalistujte si prosím stranu 45 a začneme body C4 až C8.

Takže bod C4 - nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 355 z přítomných 188 poslanců 100 hlasovalo pro návrh, proti 84. Návrh byl přijat.

 

Bude docházet ke kontrole výsledků hlasování, takže chvilku počkáme. Pan poslanec Severa se hlásí. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, omlouvám se, ale hlasoval jsem proti, a přitom mám na sjetině, jak mi říkají kolegové, pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. O vašem návrh nechám hlasovat ihned. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Severy stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. (Připomínka pana poslance Tlustého k paní předsedající.)

Já toto hlasování prohlašuji za zmatečné a dávám slovo předsedovi poslaneckého klubu ODS panu poslanci Tlustému.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové. Dovolte mi, abych požádal pana kolegu, aby prohlásil na mikrofon, že byl v době hlasování přítomen u hlasovacího zařízení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP