(15.10 hodin)

Poslanec Miroslav Kalousek: N2 - poslanec Vokáč. Nesouhlas. (Ministr také nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 420 z přítomných 188 bylo 91 pro, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní budeme pod písmenem O hlasovat o prezervativech pana poslance Bielesze. Nesouhlas. (Ministr rovněž nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 421 z přítomných 187 hlasovalo 97 pro, proti 66. Návrh byl přijat.

 

Vidím, že bude docházet ke kontrole výsledků hlasování. (Veselí a velký hluk v sále.) Prosím o klid! (Skandovaný potlesk z lavic ODS.) Prosím sněmovnu, aby se zklidnila! Prosím o klid! (Zvoní.)

Pokud nebude docházet ke zpochybnění hlasování, domnívám se, pane zpravodaji, že můžeme pokračovat v hlasování o dalších návrzích. Pane zpravodaji… Pan poslanec Petr Ibl, předseda poslaneckého klubu, se hlásí o slovo. (Stále velký ruch.) Já vás prosím o klid!

 

Poslanec Petr Ibl: Paní předsedající, vážená sněmovno, žádám o přestávku na poradu klubu v délce 20 minut. (Potlesk, hluk, smích.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane předsedo, domnívám se, že by mohlo stačit kdo 15.30, což je necelých 20 minut. Čili do půl. Vždy bývá zvykem, že je…

Předseda poslaneckého klubu ODS, poté KSČM Pavel Kováčik. Nicméně je v mé pravomoci vyhovět žádosti předsedy poslaneckého klubu o schůzku na klub, takže pánové, je to v mé pravomoci a je tady zvykem… Já vyhlašuji přestávku.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dámy a pánové -

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane předsedo, já jsem vám nedala slovo. Možná že se nechovám v souladu s jednacím řádem, ale jsem přesvědčena, že ano. Byla jsem požádána o vyhlášení přestávky, bylo to mnohokrát možné, mnohokrát jsme vyhověli, vždycky jsem vyhověla, ať to byl jakýkoli klub. (Hlasy: I v průběhu hlasování?) I v průběhu hlasování - na poradu klubu. Bývalo to tak zvykem a stává se to velmi často. Můžete vznést maximálně námitku proti mému postupu.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dámy a pánové, já chci pouze vyzvat ty, co si berou netradiční přestávku ve velmi svérázném okamžiku, protože se zdá, že všechna předchozí hlasování jsou pro vládní koalici bezproblémová, jedině prezervativy destabilizují tuto vládu, aby tu bylo férově oznámeno, že po této přestávce nebude dodatečně zpochybňováno hlasování. (Pobavení v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ptám se předsedy poslaneckého klubu sociální demokracie, zda trvá na své žádosti o vyhlášení přestávky pro jednání poslaneckého klubu ČSSD. (Ano.) Takže prosím, přestávka do 15.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP