(Jednání pokračovalo v 15.32 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, budeme pokračovat. Všechny vás přivolávám do jednacího sálu. Prosím, abyste se usadili do svých poslaneckých lavic. Budeme pokračovat.

Hlásí se pan poslanec František Pelc.

 

Poslanec František Pelc: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych podal návrh na revokaci hlasování 421 v souladu s jednacím řádem § 63 odst. 5. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Tento návrh je v souladu s jednacím řádem Poslanecké sněmovny. Hlásí se pan poslanec Vlastimil Tlustý.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, je zřejmé, že návrhem na revokaci je učiněno zadost jednacímu řádu. Ale v žádném případě není učiněno zadost principům slušného chování a morálky. Chtěl bych se zeptat pana poslance, který navrhuje revokaci, aby odpověděl na mikrofon, jestli podle svědomí hlasovali poslanci Unie svobody před vyhlášením přestávky, nebo jestli podle svědomí budou hlasovat po ní. Děkuji. (Potlesk poslanců ODS.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, nechám o návrhu pana poslance Pelce hlasovat. Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali všichni svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování o návrhu na revokaci, který přednesl pan poslanec Pelc. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 422 z přítomných 186 poslanců 94 bylo pro, proti 80. Návrh byl přijat.

 

Vidím, že dochází ke kontrole výsledku hlasování.

 

Poslankyně Ivana Levá: Kolegové a kolegyně, já se moc omlouvám. Žádám o zpochybnění hlasování. Hlasovala jsem proti, a mám na sjetině ano. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Paní poslankyně, já o vaší námitce nechám hned hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou paní poslankyně? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 423 z přítomných 186 130 hlasovalo pro, proti 6. Tato námitka paní poslankyně Ivany Levé byla přijata.

 

Nechám tedy znovu hlasovat o návrhu na revokaci. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem na revokaci souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 424 z přítomných 187 poslanců 93 hlasovalo pro, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Vidím, že bude znovu docházet ke kontrole výsledku hlasování. Paní ministryně školství Petra Buzková se hlásí o slovo.

 

Ministryně školství ČR Petra Buzková: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, dovolte mi zpochybnit toto hlasování. Hlasovala jsem pro a opravdu nevím, jak se to stalo, že mám na sjetině ne.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. O vaší námitce, paní poslankyně, nechám hlasovat okamžitě.

 

Kdo souhlasí s námitkou paní poslankyně Petry Buzkové, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 425 z přítomných 188 99 hlasovalo pro, proti 49. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o návrhu na revokaci. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti? - Prosím o klid.

V hlasování pořadové číslo 426 z přítomných 188 95 hlasovalo pro, proti 89. Návrh byl přijat.

 

Ještě bude docházet ke kontrole výsledku hlasování. Paní poslankyně Michaela Šojdrová se hlásí. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Paní místopředsedkyně, nebudu zpochybňovat žádné hlasování, ale jen pro stenozáznam chci nahlásit, že v souladu se svým svědomím jsem hlasovala o pozměňovacím návrhu poslance Waltra Bartoše pod písmenem J tak, že jsem se zdržela hlasování. Na sjetině mám ne. Jen pro stenozáznam chci říci, že jsem se zdržela hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nebude žádná námitka proti výsledku hlasování.

Budeme tedy opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu pana poslance Bielesze pod písmenem O. Je tomu tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Stanoviska jsou nesouhlasná.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Odhlašuji vás na základě žádosti z pléna. Prosím, abyste se všichni přihlásili znovu svými identifikačními kartami.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP