Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
2. března 2004 v 17.23 hodin

Přítomno: 159 poslanců

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hezký podvečer, paní a pánové, je mi ctí zahájit přerušenou 27. schůzi Poslanecké sněmovny. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami, případně mi dovolili konstatování, že tak jak byli někteří z vás nahlášeni, že mají náhradní hlasovací kartu, v minulých schůzích, platí to i pro právě zahájenou 27. schůzi Poslanecké sněmovny.

 

Tak jak bylo dohodnuto na grémiu, budeme se věnovat návrhům zákonů ve třetím čtení. Budeme tedy projednávat

 

110.
Vládní návrh zákona o podnikání na kapitálovém trhu
/sněmovní tisk 522/ - třetí čtení

 

Nacházíme se ve třetím čtení a já prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Martin Kocourek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 522/2.

Otevírám rozpravu. Hlásí se pan poslanec Martin Kocourek.

 

Poslanec Martin Kocourek: Vážený pane místopředsedo, vážený pane ministře, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych v rámci rozpravy ve třetím čtení přednesl a uvedl legislativně technické pozměňovací návrhy.

V první řadě bych se chtěl odvolat na písemně podané legislativně technické návrhy k tisku 522/2 pro třetí čtení, které byly rozdány 24. února, a pokud by byl souhlas sněmovny, tak bych tyto návrhy zde nemusel číst. Jedná se o dva legislativně technické pozměňovací návrhy, které - jak jsem zmínil - byly rozdány 24. února.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Má sněmovna námitky, abychom písemnou formu považovali za možnou, k hlasování připravenou? Námitky nejsou, takže mám za to, že sněmovna vašemu přání vyhověla, pane poslanče.

 

Poslanec Martin Kocourek: Ano. V návaznosti na tyto písemně podané legislativně technické návrhy dovolte ještě doplnění z tohoto místa o další čtyři legislativně technické návrhy, které se ukázaly v průběhu času také jako nezbytně nutné legislativně technické úpravy.

První z tohoto místa podaná legislativně technická úprava se týká bodů 15 a 16 legislativně technických návrhů v usnesení rozpočtového výboru, kde namísto odstavce 1 má být uveden odstavec 2. Další se týká bodů 26 a 28 legislativně technických návrhů usnesení rozpočtového výboru, kde namísto slov "deset a dvanáct" má být uvedeno "deset a jedenáct". Další legislativně technická úprava se týká bodu 40 legislativně technických návrhů usnesení rozpočtového výboru, kde písařskou chybou vypadla slova "nahrazuje slovy je povinen uvést". A poslední legislativně technická úprava se týká bodu 106 usnesení rozpočtového výboru neboli A106, kde nebude uvedeno "odstavec 45", ale "odstavec 5". Všechny tyto chyby jsou překlepy v původním tisku 522/2.

Tolik tedy legislativně technické úpravy ve třetím čtení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane poslanče. Další přihlášky do rozpravy? Pan poslanec Gongol.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Já bych prosil ještě o legislativně technickou opravu v mém pozměňovacím návrhu pod písmenem B, kde se vloudila chybička, a místo písmene B a C tam patří jenom C. Se zpravodajem jsem to již konzultoval.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane poslanče. Další přihlášky do rozpravy ve třetím čtení nejsou, takže rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana poslance Martina Kocourka, aby se ujal svých zpravodajských povinností.

 

Poslanec Martin Kocourek: Ano, děkuji. Při hlasování o pozměňovacích návrzích bychom vycházeli z tisku 522/2, kde máme pozměňovací návrhy označené jako A, což jsou pozměňovací návrhy rozpočtového výboru. Jsou to pozměňovací návrhy A1 až A110 plus 42 legislativně technických poznámek a úprav, které jsou opět součástí písmene A. Dále máme pozměňovací návrhy B kolegy Gongola, které jsou dva, a pozměňovací návrh C poslance Kocourka, který je jeden.

Já navrhuji následující postup: Nejdříve bychom hlasovali o legislativně technických úpravách přednesených ve třetím čtení, a to jak písemných, tak ústních, tedy návrhy přednesené poslancem Kocourkem a poslancem Gongolem. Dále bychom hlasovali po jednotlivých písmenech v blocích, tedy A, B a C, s tím, že u každého písmene by si kdokoliv ze sněmovny mohl vymínit individuální hlasování. To se týká zejména bloku označeného jako A, kde máme 110 pozměňovacích návrhů z rozpočtového výboru. Dále je otázkou, zda kolega Gongol chce hlasovat své návrhy po jednom, nebo zároveň.

Pane místopředsedo, já poprosím, abyste se zeptal sněmovny, o kterých návrzích chce hlasovat pod jednotlivými písmeny individuálně.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Hlásí se pan ministr, takže dostane slovo jako první v tuto chvíli, potom pan poslanec Gongol.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji, pane místopředsedo. Vážení poslanci, vážené poslankyně, navrhuji, aby se o bodě číslo 47 a bodě číslo 55 usnesení rozpočtového výboru hlasovalo samostatně.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, bude vám vyhověno. Pan poslanec Gongol.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Já bych si chtěl za prvé ujasnit jednu věc - pan zpravodaj řekl, že mám pozměňovací návrhy dva a on má jeden, ale já tam mám tři a on má také tři. Takže nevím, jestli to bylo jenom přehlédnutí. Pak bych poprosil u těch pozměňovacích návrhů pod písmenem A o zvláštní hlasování bodů 57 a 67.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, máme zaznamenáno. Ujasnění stran počtu vašich pozměňovacích návrhů bude v ten moment.

Pane zpravodaji, pan poslanec Gongol předložil tři pozměňovací návrhy, takže se o nich bude hlasovat samostatně. Je s tím souhlas, pane zpravodaji?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP