(17.30 hodin)

Poslanec Martin Kocourek: Ano, souhlas s tím, že bych poprosil, zda by sněmovna akceptovala hlasovat o bodě C jako o celku, tedy o všech třech návrzích.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nejsou námitky? Nejsou. Pokud se, dámy a pánové, nepletu, tak procedura, kterou pan zpravodaj navrhl, se nevyznačuje žádnými rysy, které by byly mimo jednací řád, takže bez dalšího můžeme pokročit k hlasování, tak jak nás pan zpravodaj bude popořadě provádět, tedy po blocích, s těmi výjimkami, o kterých tady byla řeč.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nejdříve bych poprosil, zda by sněmovna mohla hlasovat o bloku legislativně technických úprav přednesených ve třetím čtení, ať už písemně nebo ústně, jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlas. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 523. Kdo souhlasí s legislativně technickými úpravami přednesenými ve třetím čtení, ať už písemně nebo ústně, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 156 přihlášených bylo 151 pro, nikdo proti. Návrhy byly přijaty.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom přešli k písmenu A pozměňovacích návrhů, což je usnesení rozpočtového výboru, kde si sněmovna vymínila individuální hlasování o bodech 47, 55, 57, 67. Nejdříve bychom tedy hlasovali o pozměňovacím návrhu A47.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska? (Navrhovatel i zpravodaj - nesouhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 524. Kdo s návrhem A47 souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 156 přihlášených byli pro 3, proti 151. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A55.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska? (Navrhovatel i zpravodaj - nesouhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 525. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 přítomných nebyl pro nikdo a proti 153. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní pozměňovací návrh A57. (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 526. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 hlasujících bylo pro 124, proti 26. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní pozměňovací návrh A67. (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 527. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 hlasujících bylo pro 126, proti 26. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích A1 až A110 kromě individuálně hlasovaných A47, 55, 57 a 67 včetně 42 legislativně technických poznámek k písmenu A. (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 528, které jsem zahájil. Kdo s návrhy souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti těmto návrhům? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 hlasujících bylo pro 127, proti 26. Návrhy byly schváleny.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím jsou projednány pozměňovací návrhy pod písmenem A. Nyní bychom hlasovali o písmenu B1 kolegy Gongola. (Zpravodaj i navrhovatel - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 529. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 hlasujících bylo pro 29, proti 124. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní pozměňovací návrh B2 kolegy Gongola. (Zpravodaj i navrhovatel - nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 530. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 158 hlasujících bylo pro 28, proti 121. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B3 kolegy Gongola.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko? (Navrhovatel i zpravodaj - nesouhlas.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 531. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 158 hlasujících bylo pro 31, proti 122. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím jsou projednány pozměňovací návrhy označené jako B a nyní bychom přešli k pozměňovacím návrhům C, poslanec Kocourek, v hlasování bloku C1 až C3. (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 532. Kdo s návrhy souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 158 hlasujících bylo 154 pro, nikdo proti. Takže návrhy byly přijaty.

 

Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy i legislativně technické návrhy, takže nejsou-li námitky, mohu přednést návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o podnikání na kapitálovém trhu podle sněmovního tisku 522, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 533. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 159 přítomných bylo pro 97, proti 26. Návrh byl přijat.

 

Ukončili jsme projednávání tohoto bodu. Ve stejné sestavě, ministr Bohuslav Sobotka a zpravodaj Martin Kocourek, se budeme věnovat dalšímu bodu, kterým je

 

111.
Vládní návrh zákona o kolektivním investování
/sněmovní tisk 523/ - třetí čtení

 

Připomínám, že pozměňovací návrhy máme ve sněmovním tisku 523/2.

Otevírám rozpravu. Hlásí se pan poslanec Martin Kocourek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP