(16.40 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Budeme nejdříve hlasovat o návrhu pana poslance Petra Šuláka, který navrhl usnesení, kterým Poslanecká sněmovna vezme na vědomí zprávu vlády o plnění programového prohlášení. (Zpravodaj nedoporučuje.)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto usnesení?

V hlasování pořadové číslo 460 z přítomných 128 poslanců 63 hlasovalo pro, proti 51. Tento návrh nebyl přijat.

 

Vidím, že dochází ke kontrole hlasování. Než přistoupíme k dalšímu hlasování, počkáme. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.)

Takže k žádnému zpochybnění hlasování zřejmě nedojde. Je tomu tak, budeme tedy hlasovat o druhém usnesení. Já vás na žádost z pléna všechny odhlásím a prosím, abyste se přihlásili.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Michala Doktora. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 461 z přítomných 121 poslanců 35 hlasovalo pro návrh, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji, že nebylo přijato žádné usnesení. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Kolegyně a kolegové, ještě se pustíme do bodu 123, ale předtím než zahájím projednávání tohoto bodu, oznamuji, že pan poslanec Karel Vymětal se z vážných rodinných důvodů omlouvá od 15.30 až do konce dnešního jednání.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je bod 123 a je jím

 

123.
Informace o financování vývozu se státní podporou za I. pololetí 2003
/sněmovní tisk 452/

 

Informace byla předložena, hospodářský výbor a rozpočtový výbor ji projednaly a usnesení byla rozdána jako sněmovní tisky 452/1 a 2. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Ludvík Hovorka a informoval nás o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji. Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážené dámy, vážení pánové, dovoluji si vás seznámit s usnesením hospodářského výboru č. 142 z 22. schůze konané dne 12. listopadu 2003 ke sněmovnímu tisku č. 452.

Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky po vyslechnutí výkladu generálního ředitele České exportní banky Ing. Josefa Taubera, zpravodajské zprávy poslance Ing. Ludvíka Hovorky a po obecné a podrobné rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu přijmout toto usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí informaci České exportní banky o financování vývozu se státní podporou za I. pololetí roku 2003."

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji a nyní prosím zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Jiřího Patočku, aby se ujal slova a informoval nás o jednání výboru - nicméně pana poslance Patočku nevidím. Poprosím jeho kolegy z rozpočtového výboru, zda by se někdo jiný neujal slova zpravodaje rozpočtového výboru.

Pan poslanec Michal Doktor. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážená paní předsedající, milé kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že procedurálně jsme před závěrečným projednáváním tohoto sněmovního tisku, myslím, že není nutné, aby sněmovna hlasovala o mém pověření, resp. o změně zpravodaje, a doufám, že se spokojíte s tím, že zastoupím pana poslance Patočku, který je zdravotně indisponován.

Myslím, že své povinnosti učiním zadost, když přečtu formální obsah usnesení z jednání rozpočtového výboru, z jeho 20. schůze ze dne 8. října, kde po úvodním slově pana generálního ředitele a zpravodaje pana Jiřího Patočky bere za prvé na vědomí informaci České exportní banky o financování za I. pololetí 2003. Za druhé doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu bere na vědomí informaci o financování vývozu se státní podporou za I. pololetí roku 2003." Zmocňovací tituly atd.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, pane poslanče. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Není tomu tak, všeobecnou rozpravu tedy končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Předpokládám, že v podrobné rozpravě páni zpravodajové odkážou na usnesení výborů. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Doporučuji přijmout usnesení, že Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí informaci České exportní banky o financování vývozu se státní podporou za I. pololetí 2003.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, děkuji. Přistoupíme k hlasování. Ještě předtím se pokusím přivolat všechny, kteří chtějí hlasovat o tomto návrhu usnesení.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 462 z přítomných 111 poslanců pro návrh hlasovalo 85, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že usnesení bylo přijato.

 

Končím tento bod a ještě zahájíme, věřím, že dnes již poslední před interpelacemi, bod 124, kterým je

 

124.
Informace o pojišťování vývozních úvěrových rizik (za období leden - červen 2003)

/sněmovní tisk 453/

 

Informace byla předložena. Hospodářský a rozpočtový výbor ji projednaly a usnesení byla rozdána jako sněmovní tisky 453/1 a 2. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Ludvík Hovorka a informoval nás o jednání výboru.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážené dámy a pánové, hospodářský výbor přijal usnesení č. 143 na 22. schůzi konané dne 13. listopadu 2003.

Po vyslechnutí úvodního slova a výkladu generálního ředitele Exportní, garanční a pojišťovací společnosti Ing. Parizka, zpravodajské zprávy poslance Ing. Ludvíka Hovorky a po obecné a podrobné rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu přijmout toto usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí informaci Exportní, garanční a pojišťovací společnosti o pojišťování vývozních úvěrových rizik za leden - červen roku 2003."

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. A nyní prosím pana poslance Michala Doktora, který zastoupí zpravodaje rozpočtového výboru, aby se ujal slova a informoval nás o výsledcích jednání výboru.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za udělené slovo. Jelikož jsem myslím velmi pozorně naslouchal slovům a vystoupení pana zpravodaje hospodářského výboru, osvědčím této Poslanecké sněmovně, že návrh usnesení rozpočtového výboru je identický s návrhem usnesení výboru hospodářského. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám žádné přihlášky, všeobecnou rozpravu tedy končím.

Přistoupíme k podrobné rozpravě. Poprosím pana zpravodaje poslance Hovorku, aby přednesl návrh usnesení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP