Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
20. dubna 2004 v 11.08 hodin

Přítomno: 184 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážení členové vlády, dovolte mi zahájit další jednací den 30. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás srdečně vítám.

Prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Sděluji vám, že pan poslanec Maštálka má náhradní kartu č. 13 a pan poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu č. 3.

Paní poslankyně a páni poslanci, dovolte mi nejdříve, abych ještě řekl, že jak všichni víte, jmenoval prezident republiky s účinností od 15. dubna ministrem zdravotnictví pana Jozefa Kubinyiho. Dovolte, abych mezi námi nového člena vlády přivítal a popřál mu mnoho úspěchů v práci v resortu zdravotnictví. (Potlesk.)

Paní ministryně Buzková má náhradní kartu č. 4 a paní poslankyně Orgoníková má náhradní kartu č. 1.

Sdělil bych vám, kdo požádal o omluvení své neúčasti na dnešní jednání. Jsou to tito poslanci: pan místopředseda Ivan Langer se omlouvá z dnešního jednání, stejně jako paní poslankyně Helena Mallotová, která je na služební cestě do Evropského parlamentu, pan poslanec Josef Mandík je v lázních, paní místopředsedkyně Miroslava Němcová je na zasedání politického výboru Rady Evropy v Londýně, pan poslanec Miroslav Opálka zajišťuje výjezdní zasedání výboru, pan poslanec Miroslav Ouzký je na pracovní cestě do Irska, hospitalizován je nadále pan poslanec Miloslav Vlček, na shromáždění Meziparlamentní unie v Mexico City je pan poslanec Vladimír Koníček, paní poslankyně Veronika Nedvědová a pan poslanec Vlastimil Tlustý.

Omlouvají se také členové vlády. V první řadě pan ministr Cyril Svoboda, který je v této chvíli stále hospitalizován v brněnské nemocnici. Od 13 hodin se omlouvá pan ministr Urban, který odlétá na pracovní cestu...? Tato omluva neplatí, cesta se ruší. Kromě pana ministra Cyrila Svobody jsou přítomni všichni členové vlády. Tolik omluvy.

Paní poslankyně, páni poslanci, prosím o klid. Jak jsem vás již informoval minulý týden, včerejškem uplynula zákonná lhůta pro zákony vetované prezidentem republiky. V souladu s ústavou a jednacím řádem Poslanecké sněmovny vám je dnes předkládám k projednání. Sdělím, o které zákony se jedná. Je to zákon o DPH, což je sněmovní tisk 496/3, a zákon, kterým se v souvislosti s přijetím zákona o DPH mění některé zákony a přijímají některá další opatření a mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění zákona č. 479/2003 Sb., a zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů. To je sněmovní tisk č. 497/3. To jsou tyto dvě normy, které musíme ze zákona projednat.

Navrhuji zařadit tyto zákony na čtvrtek 22. dubna od 11 hodin. To je návrh, který vám předkládám a o kterém bychom měli hlasovat. Nechám neprodleně hlasovat o tomto předneseném návrhu. Dám ještě vědět poslancům, kteří se zdržují v kuloárech, aby se dostavili na hlasování. Budeme hlasovat o zařazení těchto dvou norem, které byly vetovány prezidentem republiky a které musíme zařadit do pořadu této schůze.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP